Buraczki czerwone do obiadu

Buraczki czerwone do obiadu

Buraczki czerwone do obiadu

   Proponowane buraczki są znakomitym dodatkiem do obiadu, zarówno na ciepłojak i na zimno.-4 średnie buraczki myjemy i gotujemy w skórce przez ok. pół godziny-przelewamy zimną wodą-obieramy ze skórki   Buraczki tarkujemy na grubych oczkach.Jedną średnią cebulę kroimy w drobniuteńką kostkę i posypujemy warzywkiem.   Na niewielkiej ilości oleju szklimy cebulkę, dodajemy potarkowane buraczki.   Wszystko mieszamy, skrapiamy octem do smaku, dodajemy również do smakupieprz zioło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, obiad, mielone, cebula, kotlety, kotlet, kotlety mielone, surówka, sałatki, sałatka, sałatka z buraczków, sałatka do obiadu, smaczna sałatka, smaczna sałatka

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.