Buraczki czerwone do obiadu
Buraczki czerwone do obiadu
Proponowane buraczki są znakomitym dodatkiem do obiadu, zarówno na ciepłojak i na zimno.-4 średnie buraczki myjemy i gotujemy w skórce przez ok. pół godziny-przelewamy zimną wodą-obieramy ze skórki Buraczki tarkujemy na grubych oczkach.Jedną średnią cebulę kroimy w drobniuteńką kostkę i posypujemy warzywkiem. Na niewielkiej ilości oleju szklimy cebulkę, dodajemy potarkowane buraczki. Wszystko mieszamy, skrapiamy octem do smaku, dodajemy również do smakupieprz zioło... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny
Autor
Maminek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
buraczki, obiad, mielone, cebula, kotlety, kotlet, kotlety mielone, surówka, sałatki, sałatka, sałatka z buraczków, sałatka do obiadu, smaczna sałatka, smaczna sałatka
Inne przepisy z Maminek kulinarny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję