Przepis na : śniadanie
Nie wyobrażam sobie Świąt bez pysznych sałatek. Dzisiaj przedstawiam Wam sałatkę z jajkiem, brokułami i kukurydzą, która świetnie smakuje o każdej porze dnia. Zimą oczywiście sałatki z majonezem smakują zdecydowanie najlepiej! Aby nieco podkręcić smak dodałam ziarenka czarnuszki, które doskonale pasuje do jajek. Sałatka z jajkiem, brokułami i kukurydzą / 3-4 porcje Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo, rozmiar "L", z wolnego wybiegu 1/2 brokuła 200 g konserwowej kukurydzy 1 średnia cebula 3-4 łyżki majonez... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!