Papryka w zalewie z czosnkiem

Papryka w zalewie z czosnkiem

Papryka w zalewie z czosnkiem

Super na przystawkę, zakąskę. Może być też podawana do obiadu zamiast surówki albo jako dodatek do kanapek. Składniki: 9 papryk, 5 sporych ząbków czosnku, 1 szklanka przegotowanej wody, ½ szklanki oliwy, sok z 2 cytryn, wegeta, pieprz, cukier. Przygotowanie: Całe umyte papryki włożyć do piekarnika i opiec ze wszystkich stron. Zdjąć skórę, wyciągnąć ogonek i pestki i pokroić na ćwiartki(robiąc to staraj się „łapać sos który z nich wycieka). Sos: czosnek drobno posiekać (nie wycisnąć!!), dodać oliwę, wodę, sok z papryk (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Państwo Wojtczuk gotują

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję