Przepis na : obiad
Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 4 łyżki płynnego miodu 2 czubate łyżki pikantnej musztardy 2 czubate łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki śmietany 18% pół cebuli 2 ząbki czosnku rozmaryn suszony przyprawa do kurczaka olej do smażenia Wykonanie:Mięso myjemy, kroimy na mniejsze części i nacieramy przyprawą do kurczaka i rozmarynem. Smażymy aż się zarumieni. Miód , musztardy, śmietanę i czosnek mieszamy razem w jednym naczyniu, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Cebulę kroimy ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Podeślij jeszcze jak możesz przepis na tą surówkę obok kurczaka :) z góry dzięki, pozdrawiam ;)
Suróweczka jest bardzo prosta: mała główka kapusty pekińskiej + sos koperkowo-ziołowy +majonez. Kapustę kroimy, sos przygotowujemy tak jak na opakowaniu, mieszamy. Potem dodajemy 2-3 łyżki majonezu i gotowe :)Można też dodać więcej koperku, jak ktoś lubi :)Pozdrawiam :)