ty puch - 500 przepisów (strona:28/34)

Tort egipski 11261

trochę mleka. Gdy się zmiksuje dolewamy resztę mleka. Stawiamy na ogień i gotujemy, aż budyń zgęstnieje – cały czas mieszamy. Budyń należy całkowicie ostudzić. Masło ucieramy na puch. Następnie powoli dodajemy po jednej łyżce budyniu, ciągle miksując. Masa z bitej śmietany: Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodając dwie łyżki cukru. Orzechy lub płatki migdałowe podprażamy

Poezja smaku
Domowe wafelki kokosowo-krówkowe 243

szklanki wiórków kokosowych Dodatkowo: jeśli wafli nie kupiliśmy w tzw. „sreberku”, to będziemy również potrzebować spory kawałek folii aluminiowej do owinięcia całości 200 g miękkiego masła miksujemy na puch, a następnie, ciągle miksując, po 1-2 łyżki dodajemy masę krówkową/kajmakową. Gotowy krem krówkowy odstawiamy w chłodne miejsce. Pozostałe masło wraz z mlekiem i cukrem umieszczamy

Ratunku obiad
Intensywny tort czekoladowo-owocowy w kształcie ludzika lego - mój pierwszy tutorial 300

chwile zwątpienia. Dlatego możecie spokojnie zrezygnować z tak dokładnego pokrywania boków poszczególnych elementów kremem owocowym i od razu rozsmarować na nich krem maślany. Krem maślany: Masło miksujemy na puch. Ciągle miksując, dodajemy 300 g cukru pudru i dolewamy cienką strużką mleko. Dodajemy kakao i barwnik, a jeśli krem jest wciąż zbyt rzadki to również jeszcze trochę cukru pudru

Ratunku obiad
SERNIK ZEBRA(CZEKOLADOWY) 599

lekkiego przestudzenia. W tym czasie utrzeć żółtka z ksylitolem, dodać do nich roztarte masło i wymieszać. Ja uprościłam trochę procedury, a mianowicie masło utarłam z ksylitolem na puch i dodawałam do niego po jednym żółtku, cały czas ucierając. Dodać budynie i partiami dodawać ser, a następnie aromat waniliowy. Dokładnie wymieszać. W osobnym naczyniu ubić na sztywno białka

Smaczne Zdrowe
MAKOWIEC JAPOŃSKI, BEZ GLUTENU 654

zalać 250ml gorącej wody ( wyjątkowo taka ilość wody bo powinno być normalnie 200ml), zamieszać i odstawić. W rondelku rozpuścić masło.W misie malaksera ubić jajka z ksylitolem na puch. Dodać do nich jeszcze ciepłe masło, zmiksować. Następnie dodajemy kaszę jaglaną i proszek do pieczenia oraz mielone orzechy i migdały (lub tak jak w oryginale kaszkę mannę i proszek

Smaczne Zdrowe
Rose del deserto 228

cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g rodzynek 50 g orzeszków pinii 100 g (około) płatków kukurydzianych Ubijamy cale jajko z cukrem i cukrem pudrem na puch. Następnie po trochu dodajemy mączkę migdałową, obie mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy mikserem, aż masa się połączy. Dodajemy bardzo miękkie masło i znowu mieszamy. Na koniec dodajemy orzeszki

Mia Cucina Sofieta
Kokosowy sernik na śmietanie 252

wiórki 110g)80 g mąka pszenna4 jajka120 g cukru1 cytryna bio( skórka i sok) 1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier puder do posypania. Całe jajka ucieramy z cukrem na puch, dodajemy mąkę i proszek. Następnie stopniowo dodajemy mąkę kokosową (wiórki), roztopione masło i ocieploną śmietankę i mleko. Na końcu dodajemy sok i skórkę z cytryny. Po wymieszaniu wszystkich składników

Mia Cucina Sofieta
Gorrrrąco jak w Meksyku! PIKANTNY KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI. 274

oknem szare puchacze przysłaniają niebo. Jest ponuro i smutno. Hałdy śniegu leżą na poboczach, chodnikach. Pomimo to, wciąż sypie  z nieba biały puch. Śniegowe góry rosną, rosną i rosną. Tak, jak i chłód, góra lodowa w moim sercu.  Patrzę w okno i zalewa mnie fala smutku.  Dodatkowo temperatura poniżej zera... A ja tu o Meksyku

W kuchni Karmel-itki
Ciasto Biedronka 238

rondelku wlewamy rozmieszany budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia budyniu. Gotowy budyń przykrywamy folią tak, żeby folia dotykała powierzchnię budyniu i studzimy. W misce masło ubijamy na puch, do którego dodajemy po łyżce budyniu cały czas miksując. Wykonanie całego ciasta: Pierwszy blat biszkoptowy smarujemy dżemem truskawkowym, ja posmarowałam moim domowym musem truskawkowym, który robiłam zeszłego lata. Następnie

Blondynka Gotuje
Pani Walewska (Pychotka) 1811

najlepiej własnym). W drugiej połowie mleka rozmieszać rózgą obydwie mąki oraz żółtka. Wlać mieszankę na gotujące się mleko. Zagotować cały czas mieszając. Wystudzić. W misce utrzeć masło na puch, dodawać budyń po łyżce. Gotowym kremem przełożyć wystudzone placki. Wstawić ciasto do lodówki na noc. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciastka owsiane 231

szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej masło  2 jajka  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody  Masło ucieramy mikserem na puch, dodajemy cukier i jajka. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Na koniec dodajemy płatki, otręby, bakalie i czekoladę.  Ciasto wychodzi bardzo gęste, więc proszę się nie przerażać

Czerwona Porzeczka
Makowa panienka 449

cukier i cukier waniliowy. Resztę mleka z sokiem zagotować, wlać rozrobiony budyń i gotować do zgęstnienia, uważając by się nie przypalił. Ostudzić. Masło/ margarynę utrzeć mikserem na jasny puch, następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Jeśli masa budyniowa wydaje Wam się za rzadka, krem najlepiej odstawić do lodówki na godzinę. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Przełożyć kremem

Fabryka pomysłów
Ale Gloria – wiosenne menu degustacyjne | Warszawa 216

białym i czarnym sezamie z tatarem z mango i avocado Kotleciki z górki cielęcej z kostką w cielęcym sosie z gorzką czekoladą podane ze szparagami Desery Tarta rabarbarowa z puchem z bezy Selekcja sorbetów Ceviche smakowało genialnie. Wszystkie smaki się uzupełniały. Kolendra przełamywała słodycz mango. Podane z kwiatami jadalnymi prezentowało się ciekawie. Jedyną zagwozdką jest to, jak ceviche wpisuje się(...)sojowym? Kotleciki z górki cielęcej były podane ze szparagami (znowu). Zjadłam, ale się nie zachwyciłam. Sos czekoladowy ok, ale nie sprawił, że się w nim zakochałam. Tarta rabarbarowa z puchem z bezy to rozkosz dla podniebienia. Mogłabym zjeść więcej takich porcji! Kocham słodkość wypieków połączoną z kwaskowatością owoców Jedyne co mnie zmartwiło, to, że tarta zniknęła pośród truskawek i kwiatów

Kuchnia Bazylii
ZIMOWE CIASTO KOKOSOWO-BANANOWE Z PRZEPISU A. MACIĄG - KSIĄŻKA "ŚWIAT ŚWIĄT". 223

Grudzień na kalendarzu, z wystaw sklepowych mrugają do nas Mikołaje, panom śnią się mikołajki, a cholera świętami nie pachnie! Klimat zniknął jak wizja śniegu. Białego puchu (przynajmniej u nas) nie ma nawet jak na lekarstwo. Zimno, nieprzyjemnie, a jakoś mało zimowo. Skoro klimat się ociepla to może warto iść w stronę tropików i połączyć banany ze smacznym substytutem białego puchu

Wypisz Wymaluj
Bezglutenowa Inka jak choINKA - z zieloną pianką z bitej śmietany i matchy, oprószona ekspandowaną quinoą, zdobiona owocami gran 204

zbożową z nutą kardamonu i przystroiłam ją zieloną pianką z bitej śmietanki i  herbaty matcha. Piankę oprószyłam ekspandowaną quinoą, niczym śniegiem (quinoa sprawdza się nawet w roli białego puchu ;)) i ozdobiłam błyszczącymi owocami granatu i chrupiącymi pistacjami. Mam nadzieję, że się Wam spodoba :) Składniki: 1 łyżka ekspandowanej quinoy 1 łyżka pokruszonych prażonych pistacji 1 łyżka owoców granatu

Quinoa Raz!