Kapuśniak na wędzonym boczku

Kapuśniak na wędzonym boczku

Kapuśniak na wędzonym boczku

Przepis na : obiad

Dzisiaj powróciła do nas zima...Za oknem bielusieńko i zanosi się na to, że dosypie więcej białego puchu...Trzeba będzie zjeść coś ciepłego, kalorycznego i na sanki :D Kapuśniak to tradycyjna, mocno rozgrzewająca polska zupa. Idealna nie tylko na chłodniejsze dni. W moich stronach kapuśniak jest serwowany podczas tradycyjnych poprawin – „stawia weselników na nogi”. Składniki: 50 dag kiszonej kapusty, 40 dag wędzonego boczku, 5 – 6 ziemniaków, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula, kawałek selera, ziele angie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.