Piernik z powidłami śliwkowymi

Piernik z powidłami śliwkowymi

Piernik z powidłami śliwkowymi

Uwielbiam piernik w takim wydaniu, a jeszcze bardziej jego korzenny zapach w czasie pieczenia, który wypełnia cały dom. Bez piernika nie ma świąt :). Polecam, żeby upiec go już teraz i zostawić na dwa tygodnie, a przed samymi świętami przełożyć powidłem i polać czekoladą. U mnie już piernik leżakuje dlatego na zdjęciach jeszcze nie jest udekorowany. Przepis pochodzi z książki: Jakuba Kuronia „Domowe Smaki. Rodzinna książka kucharska Kuroniów”. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu noteskulinarnyfiga

Autor

noteskulinarnyfiganoteskulinarnyfiga

Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni odkrywać nowe smaki ,zapachy. Nie ma nic piękniejszego jak przygotowywanie smakołyków dla najbliższych i dzielenie się z nimi tym w co wkładam dużo serca i zaangażowania. Mój przepis na sukces to nutka fantazji, szczypta pomysłowości, kilogramy pozytywnej energii i nie ograniczona ilość serca które wkładam w każdą potrawę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, piernik, przepisy na święta, miód, kakao, polewa, jajko, czekolada, orzechy, orzechy włoskie, ciasto, bez pieczenia, domowa czekolada, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto ucierane , jajka na święta, ciasto z orzechami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami

Inne przepisy z noteskulinarnyfiga

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.