Ciasto marchewkowe które już chyba każdy zna,doskonale smakuje w jesienny czas,wzbogaciłam go kremem które przypomina mi smaki dzieciństwa,wyszło pycha! Składniki Na blachę o wym 24/28 cm Ciasto: 2 szklanki startej marchewki 5 jajek 10 dag cukru kryształu 15 dag cukru trzcinowego brązowego 1 szklanka oleju roślinnego 2 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki mieszanki przypraw korzennych-gałka,kardamon,cynamon,goździki imbir Krem: 1/2 litra mleka... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...