ty puch - 500 przepisów (strona:21/34)

Oczy carycy 358

stopniach 35-40 minut. Po upieczeniu studzimy i kroimy na dwa równe blaty. W 500ml wrzącej wody rozpuszczamy dwie galaretki, odstawiamy do schłodzenia. Masa: Masło ucieramy na puch. Ja robię to za pomocą miksera, najszybsza i najskuteczniejsza metoda według mnie ;) Następnie dodając po łyżce wcześniej przegotowanego budyniu miksujemy, aż powstanie gładka masa. Przełożenie: Blat dolny smarujemy połową kremu

Czerwona Porzeczka
ciasto czekoladowe z suszonymi śliwkami 350

oraz żółtka i wlewamy do gotującego się mleka, gotujemy i mieszamy aby nie powstały grudki, aż powstanie gęsty budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie mikserem ucieramy miękkie masło na puch i dodajemy stopniowo zimny budyń a na końcu kakao. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy pokrojone w kostkę śliwki oraz skruszone bezy i przekładamy nią naponczowane ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki wg przepisu Juli Child | test patelni do naleśników Mitra firmy Neoflam 151

Delikatne jak puch, super elastyczne, idealne do każdego nadzienia. Na początku sceptycznie podchodziłam do przepisu, no bo jak to, tyle wody a tak mało mąki? Nie tak byłam nauczona ;) Ale po usmażeniu pierwszego naleśnika, byłam zachwycona. Wyszły przepyszne! U nas były podane z białym serem i dżemem z czarnej porzeczki. Pycha! 'naleśniki wg przepisu Juli Child' Składniki

CookYourself
Czekoladowe ciasteczka Pierre'a Hermé 145

Składniki: - 2 białka - 100-120g cukru pudru - 250g miękkiego masła - 250g mąki pszennej - 3 łyżki kakao - ulubiony aromat - szczypta soli Masło utrzeć z cukrem pudrem na biały puch. Białka ubić na sztywno, ze szczyptą doli. Mąkę i kakao przesiać i dodać do masła wraz z pianą z białek i aromatem. Delikatnie wszystko wymieszać, do połączenia się składników

CookYourself
Babeczki malinowe 140

łyżki mleka 1 opakowanie cukru waniliowego 2 jajka Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Formę do 12 babeczek wykładamy papilotkami. Masło ucieramy na puch. Następnie dodajemy cukier oraz cukier waniliowy i ucieramy na gładki krem. Jajka dodajemy pojedynczo dalej ucierając. Na końcu dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, maliny, mleko oraz wlewamy roztopioną czekoladę

KuukBuuk
BABKA Z MAJONEZEM 203

cukier puder - kandyzowany ananas od  SKWORCU Forma na babkę- u mnie w najszerszym miejscu miała średnicę 27 cm. Przygotowanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodajemy majonez a następnie stopniowo wsypujemy mąkę cały czas miksując. Dodajemy szczyptę soli i proszek i miksujemy jeszcze chwilkę. Formę do babki smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, pieczemy

Z Kuchni Do Kuchni
Pascha wielkanocna 357

domowy twarożek przestygnie, wlewamy powoli zawartość garnka z serem na drobne sitko (lub durszlak wyłożony gazą). Odsączamy przez 30-60 minut. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy po jednej łyżce sera (nie więcej), miksujemy i tak do wykończenia. Bakalie można dodać do środka masy – wtedy pascha będzie miała aromat skórki pomarańczowej lub ozdobić tylko

Poezja smaku
Babka z michałkami 116

budyń waniliowy 200 g cukierków Michałki *, ja dodałam czekoladę deserową cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji *cukierki można zastąpić dowolną czekoladą Przygotowanie : Masło ucieramy z cukrem na puch, tak by kryształki cukru nie były wyczuwalne Dodajemy po jednym jajku i ucieramy Dosypujemy stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko Ucieramy, aż masa stanie się

Proste Potrawy
Pomarańczowa babka piaskowa 172

łyżki mleka 2 łyżki likieru Cointreau 1 łyżeczka pasty z wanilii dodatkowo: 60 g białej czekolady i 40 ml śmietany kremówki Wykonanie: masło utrzeć z cukrem na biały puch, dodając stopniowo żółtka cały czas ucierając do utartej masy wlać mleko, dodać wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę pszenną i ziemniaczaną ubić na sztywno białka. Wymieszać delikatnie szpatułką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
NESQUIK – CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM I CZEKOLADOWYMI CHRUPKAMI 2153

tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 min/190C, wyjmujemy studzimy, rozcinamy na 2 blaty. KREM ŚMIETANKOWY: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Bardzo zimna kremówkę ubijamy na puch, następnie dodajemy mascarpone i schłodzoną białą czekoladę – wszystko razem dokładnie mieszamy. POLEWA: Uwaga! Bardzo ważna jest kolejność robienia polewy! W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy

Ostra na Słodko
Kubanka 219

łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru dodatkowo paczka duża herbatników dżem śliwkowy kakao gorzkie tabliczka czekolady mlecznej Wykonanie:  Ciasto: Masło ucieramy z cukrem na biały puch i dodajemy po jednym jajku a następnie po łyżce śmietany cały czas ucierając. Na koniec dodajemy wszystkie sypkie składniki, mieszamy aż do ich połączenia. Gotową masę przelewamy do formy i pieczemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
MASA CUKROWA OD A DO Z 172

masła 2,5 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  (lub aromat w innym smaku, woda różana, pomarańczowa, itd.) 1 - 2 łyżki mleka Masło ucieram na puch z cukrem pudrem. Następnie dodaję  ekstrakt (lub aromat), mleko i dalej miksuję. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaję odrobinę mleka. Krem musi być gładki i zwarty. POWODZENIA! Pozdrawiam

W kuchni Karmel-itki
Słodkie środy - Ciasteczka kawowe - ziarenka kawy 219

łyżeczki aromatu amaretto ( można pominąć) 2 -3  łyżeczki kawy Vaspiatta espresso ziarnistej zmielonej szczypta soli 2 - 3 łyżeczki kakao PRZYGOTOWANIE: Masło miksujemy  z cukrem pudrem na puch. Kawę zalewamy 4 łyżeczkami wrzątku i odstawiamy aż wystygnie. Gdy kawa wystygnie dodajemy ją (tzn. całą zaparzoną zawartość razem z fusami) do masła i aromat  i miksujemy ponownie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort Wielkanocny Zajączek 319

żeby nie było grudek. Gdy mleko w garnku będzie się gotowało, wlewamy mieszaninę, dokładnie mieszamy aż nie będzie w nim grudek. Odstawiamy do schłodzenia. Masło ucieramy na puch. Ja robię to za pomocą miksera. Następnie dodajemy po łyżce budyniu i ciągle miksujemy, aż powstanie jednolita masa. Masę dzielimy na pół. Do jednej połówki dodajemy pokrojone w kosteczkę wafelki

Czerwona Porzeczka
Ciasto Milki Way z biszkoptami 12633

piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut .Sprawdzamy patyczkiem Wyjmujemy  z piekarnika, ściągamy papier do pieczenia i kroimy na dwa placki. Przygotowanie masy: Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy po jednym serku Danio, następnie mleko w proszku. Na koniec Fix i dobrze ucieramy. Przygotowanie polewy : Wszystkie składniki wkładamy do rondla i gotujemy na słabym ogniu, Mieszamy

W kuchennym oknie Ewy