ty puch - 500 przepisów (strona:26/34)

SERNIK NA SPODZIE Z HERBATNIKÓW Z MASŁEM ORZECHOWYM 281

zamrażalnika na 15 minut,po tym czasie, wyjąć z zamrażalnika, posmarować masłem orzechowym i wstawić do lodówki.Masa SerowaZ 2 białek ubić sztywną pianę. Masło utrzeć  na puch, żółtka cukier oraz cukier waniliowy i aromat zmiksować na kogiel-mogiel dodać do  masła i dokładnie połączyć. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ser i budyń. Na końcu

RAROSSA
Wafelki z Mleczną Masą i Czekoladowo-Nugatowym Kremem z Kawałkami Orzechów Laskowych (a'la Knoppers) 204

biały, puszysty krem, po czym stopniowo, ciągle ubijając dodajemy wystudzoną masę mleczną. Ubijamy do otrzymania jednolitej konsystencji. (masa będzie dość gęsta). Masa orzechowa: Masło ubijamy na puch. Następnie dodajemy krem Nutella, kakao oraz orzechy (zmielone i posiekane) i wszystko razem mieszamy do momentu powstania gładkiej masy.Wafel układamy na dnie prostokątnej formy lub tacki. Smarujemy masą orzechową

Słodka Strona
Ciasto Makowo-Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową 637

szklance mleka rozprowadzamy proszek budyniowy razem z mąką oraz cukrem. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Całkowicie studzimy. Masło ubijamy na puch. Budyń miksujemy do momentu otrzymania gładkiej masy i pozbycia się ewentualnych grudek. Następnie partiami, ciągle miksując dodajemy porcje budyniu do ubitego masła. Gotowy krem wkładamy na kilka minut do lodówki

Słodka Strona
Marysieńka - Czekoladowe Ciasto z Warstwą Orzechową i Aksamitną Masą Budyniową 1691

energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Całkowicie studzimy przykrywają folią aluminiową (aby, nie utworzył się "kożuch").Ostudzony budyń chwilę miksujemy, aby pozbyć się ewentualnych grudek.Masło miksujemy na puch, a następnie stopniowo, najlepiej po jednej łyżce dodajemy budyń ciągle miksując. Gotowy krem wkładamy na chwilkę do lodówki.Na dno formy wykładamy dolną część biszkoptu, smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy

Słodka Strona
Eklery z budyniowym kremem 169

dowolnego likieru lub brandy (ja użyłem Amaretto)Wanilię przekroić na pół, wyskrobać ziarnka i zagotować je razem z mlekiem do wrzenia. Odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem na biały puch, na koniec wsypać mąkę i zmiksować do uzyskania gładkiej pasty. Pastę wlać jednym ruchem do gorącego mleka. Dokładnie wymieszać (ja to robię trzepaczką) i wstawić  na palnik. Gotować

Food Square
O rozwiązywaniu rodzinnych tajemnic 120

padał, i padał, z małymi przerwami przez ponad dobę. Teraz moja psa za każdym razem jest w rozterce, kiedy idziemy na spacer - z jednej strony uwielbia ten biały puch i skacze w nim jak, nie przymierzając, zając zawodowy, bo przy jej krótkich nóżkach niemal ginie w śniegu; z drugiej - łapki szybciutko jej marzną, a po powrocie do domu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
BANANOWIEC "CYNAMONOWY RAJ" (bezglutenowy, z mieszanką ziarenek i masłem orzechowym) 182

parze z cukrem waniliowym i cukrem trzcinowym. Dzięki temu będą bardziej gęste, lekko karmelowe i nasze bananowce wymagać będą mniej mąki. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło.2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, cynamonem, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku. Następnie dodajemy masło orzechowe.3. Łączymy obie

Wypisz Wymaluj
Cytrynowe Kruche Ciasteczka z Konfiturą 290

cytryny1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia2 szklanki mąki pszennej1 słoiczek konfitury Pigwa z Kiwi ETERNOWykonanie:Masło zmiksowałam na lekki puch. Następnie partiami dodawałam cukry miksując nadal. Nie przerywając miksowania dodałam jajko, ekstrakt z wanilii, skórkę i sok z cytryny. Na koniec w kilku partiach dodałam mąkę pszenną wymieszaną

Blondynka Gotuje
SERNIK SIOSTRY ANIELI 220

blaszce. PRZYGOTOWANIE MASY SEROWEJ  1. Zmielić ser. 2. Białka oddzielić od żółtek. 3. Ubić białka. 4. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną na puch. 5. Dodać do sera ; - utarte żółtka - budynie - cukier waniliowy 6. Wszystko dobrze wymieszać mikserem. 7 . Dodać białka i delikatnie wymieszać dużą łyżką. 8. Ser wylać

Sama słodycz i szczypta chili
TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY Z NUTKĄ MARCEPANU (Bezglutenowy) 143

masło z cukrem pudrem do białości.2. Żółtka ucieramy z cukrem na parze. Dodajemy odrobinę amaretto. Czekamy aż się zetną i nabiorą kremowej konsystencji. Studzimy.3. Łączymy powoli "maślany puch" z żółtkami - dodajemy je po łyżce, cały czas miksując na wolnych obrotach. Jeszcze chwilę miksujemy.4. Dodajemy opakowanie serka Mascarpone5. Zawartość dzielimy na dwie części (do masy kawowej zostawiamy więcej

Wypisz Wymaluj
CHLEBEK BANANOWY W SŁOIKU PIECZONY (Bezglutenowy) 130

czym wysypiemy słoiczki.- najlepiej smakuje z dżemem ŁOWICZ - TRUSKAWKA Z CZARNYM BZEM.WYKONANIE:1.  Żółtka ucieramy na parze z cukrem waniliowym i cukrem trzcinowym. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło.2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, cynamonem, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku.3. Łączymy obie masy, wlewając rzadsze

Wypisz Wymaluj
BANANOWIEC Z KAROBEM I ZIARENKAMI PIECZONY W SŁOIKACH (Bezglutenowy) 194

których łatwo będzie nalewać do słoiczków.- masło do posmarowania "foremek".WYKONANIE:1. Żółtka ucieramy na parze z cukrem waniliowym i cukrem trzcinowym. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło.2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku.3. Łączymy obie masy, wlewając rzadsze do gęstszego

Wypisz Wymaluj
RÓŻANY BANANOWIEC BEZGLUTENOWY Z JAGODAMI GOI - PIECZONY W SŁOIKU. 171

cukrem waniliowym i cukrem trzcinowym - dzięki temu nasz chlebek będzie potrzebował mniej mąki, bo tak utarte żółtka są gęste + otrzymujemy karmelowy posmak. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło i ucieramy masę z dziką różą (wcześniej utartą z odrobiną cukru).2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, serkiem mascarpone

Wypisz Wymaluj
Torcik czekoladowo - kawowy 300

mleka zagotować ,  resztę mleka wymieszać z pozostałymi  składnikami.Wlać do garnka z gotującym się mlekiem i  gotować razem do zgęstnienia masy.Wystudzić ,Masło utrzeć na puch , dodawać po łyżce wystudzony budyń.Masa śmietanowa :300 ml śmietany 30%250 g serka mascarpone2 op cukru waniliowegoŚmietanę ubić z cukrem na sztywną masę , dodać serek i połączyć

Malinowa Kawiarenka
Leśny Tort Improwizowany 216

gotującego się mleka. Energicznie mieszamy. Budyń wyjdzie nam gęsty. Zestawiamy z ognia, przykrywamy folią spożywczą, tak aby ta dotykała powierzchni budyniu i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch i po łyżce dodajemy zimny budyń, dodajemy do skończenia się budyniu. DODATKI:1 mały słoiczek powidła z czarnej porzeczkikilka łyżek dżemu z jeżyn2 garście krokantu pistacjowego Callebautmała

Blondynka Gotuje