Marchewkowa karpatka

Marchewkowa karpatka

Przepis na : deser

Jeden z moich bardziej udanych pomysłów kulinarnych. Jeśli lubicie marchewkę, to musicie tego wypróbować. Jest to tradycyjne ciasto parzone przełożone masą z budyniu marchewkowego. W sumie nie wiem dlaczego się utarło, że krem do karpatki musi być biały, pomarańczowy też ślicznie wygląda Składniki: Na ciasto: 250 ml wody 125 g masła 160 g mąki pszennej 5 jajek szczypta soli Masa: 2-3 łyżki cukru łyżka cukru waniliowego 0,5 l soku z marchewki (najlepiej ten z sokowirówki, ale taki kupiony w sklepie też się nada) s...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.