Przepis na : deser
Jeden z moich bardziej udanych pomysłów kulinarnych. Jeśli lubicie marchewkę, to musicie tego wypróbować. Jest to tradycyjne ciasto parzone przełożone masą z budyniu marchewkowego. W sumie nie wiem dlaczego się utarło, że krem do karpatki musi być biały, pomarańczowy też ślicznie wygląda Składniki: Na ciasto: 250 ml wody 125 g masła 160 g mąki pszennej 5 jajek szczypta soli Masa: 2-3 łyżki cukru łyżka cukru waniliowego 0,5 l soku z marchewki (najlepiej ten z sokowirówki, ale taki kupiony w sklepie też się nada) s...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...