Jagodzianki

Jagodzianki

Jagodzianki

Jak wiecie uwielbiam ciasto drożdżowe. Ostatnio uczę się nowej metody wyrabiania ciasta - metoda Richarda Bertinet.  Próbuje, testuje, kombinuje - wszystko, aby uzyskać najlepszy efekt. Metoda pana Bertinet jest niezwykła, z każdą minutą obserwujecie jak ciasto się zmienia. Wyrośnięte ciasto jest dosłownie napakowane pęcherzykami powietrza, niezwykle przyjemne w dotyku. Tutaj  możecie zobaczyć jak ciasto wyrabia sam mistrz, choć większą frajdę sprawia mi troszkę zmodyfikowana  technika . Ciasto jes... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.