Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym

Przepis na : deser

Ekler, eklerek, eklerka , z fr. éclair – podłużne ciastko z parzonego ciasta. Po przecięciu na dwie części jest napełniane kremem lub bitą śmietaną. Eklerka prawdopodobnie została stworzona w XIX wieku we Francji. Niektórzy historycy spekulują, że jej autorem był Marie-Antoine Car ê me, francuski kucharz, żyjący w latach 1784-1833. Eklerki z kremem budyniowym. Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki tortowej * - 500 ml wody - 250g masła - 8 jaj - szczypta soli Składniki na masę budyniową: - 2 budynie waniliowe b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , krem, ciasto, budyń, bita śmietana, jajko, francuskie, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto budyniowe, desery, deser, ciasteczka, ciasta tortowe, ciasto z masą budyniową, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasteczka budyniowe, mleko w proszku, ciasto z bezami, ciastka z ciasta francuskiego, ciasto ucierane , bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasteczka waniliowe, pyszne ciasto

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.