Składniki:4 jajka1 szklanka mąki tortowej3/4 szklanki mąki krupczatki3/4 szklanki cukru1 cukier waniliowy160 g rozpuszczonego masła2 łyżeczki proszku do pieczeniaok 400 g moreliKruszonka:2 łyżki mąki1 łyżka masła1 łyżka cukru (może być waniliowy)Sposób przygotowania:1. Masło roztopić, lekko ostudzić.2. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać.3. Jajka ubić z cukrami na puch. Wsypać mąkę i wlać roztopione masło. Miksować do połączenia się składników.4. Blaszkę (25x30cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto.5.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...