Ciasto podwójnie cytrynowe

Ciasto podwójnie cytrynowe

Ciasto podwójnie cytrynowe

Składniki na ciasto mąka pszenna, 1 szkl mąka ziemniaczana, 1/2 szkl masło, 250g jajka, 4 szt cukier, 1 szkl cukier waniliowy, 1 opak sok z cytryny, 1/3 szkl proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki Składniki na polewę cukier puder, 1 szkl sok  cytryny, 5-6 łyżek Przygotowanie Obie mąki przesiewamy przez sito wraz z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Osobno ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Do miski z utartym masłem przekładamy pianę z jajek, dodajemy mąkę z proszkiem oraz s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.