mięso - 63110 przepisów (strona:43/4208)

Stek z sezonowanej wołowiny 196

Większość z nas doskonale wie, że świeże  i najlepsze mięso to te niedługo po uboju.  One zawsze jest najsmaczniejsze.  Jednak inaczej ma się to do wołowiny, gatunkowa osiąga najlepszy smak, kiedy jest przechowywana w odpowiednich warunkach w chłodniach. Kontrolowana jest wilgotność powietrza, a kawałki mięsa są odpowiednio długo chłodzone do określonej temperatury. Całość procesu może trwać nawet(...)kilkudziesięciu godzin.   Jedna z metod: Polski sezonowany Angus dojrzewa przez 21 dni na sucho. Czyli wisi w postaci całej ćwierćtuszy. W tym czasie mięso kruszeje, rozkładają się w nim cukry wytwarzając natu ralny glutaminian, który odpowiada za głębszy smak wołowiny dojrzewającej. Następnie mięso jest dzielone na elementy, a dalej część z nich na steki. Dzięki tym wszystkim zabiegom mięso

Malinowe Pocałunki
biała grillowa z grilla czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – mięso 190

Składniki: MARYNATA: koncentrat pomidorowy Pudliszki 2 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, DODATKI: kiełbasa biała 4 sztuki, cebula

W Mojej Kuchni Lubię
schabowy w pomidorowej marynacie czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – mięso 169

Składniki: MARYNATA: koncentrat pomidorowy Pudliszki 1 łyżka, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1 łyżka DODATKI: kotlety schabowe 4

W Mojej Kuchni Lubię
młoda kapusta na boczku, łopatce i białej kiełbasie czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – mięso 202

Składniki: kapusta młoda biała, boczek wędzony 20 dag, łopatka bez kości 30 dag, kiełbasa biała 4 sztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 2 łyżki czubate, czosnek świeży 1

W Mojej Kuchni Lubię
smaczny makaron bez mięsa ale w egzotycznych smakach... 203

Składniki: woda 3/4 litra, olej rzepakowy 5 łyżek, kucharek 1 łyżeczka, śmietana gęsta 2 łyżki, makaron grube wstążki 1 opakowanie, mieszanka przypraw MAKARON Z GRZYBAMI MUM

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka kruchutkie kręcone maszynką do mięsa 2238

    Składniki :   500 g mąki 300 g margaryny ( najlepiej masła ) 3 łyżki cukru pudru ( jeśli lubimy słodkie to koło 6 

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Karczek duszony w sosie własnym 230

obróbki mięsa najlepsze jest mięso wieprzowe otrzymywane ze sztuk o masie ok.100kg Najlepsze jest mięso lekko przerośnięte tłuszczem. Mięso wieprzowe jest bardzo delikatne, chyba że użyjemy do potraw kulinarnych mięsa ze starych wieprzy to wtedy jest mięso twarde i łykowate. Stare mięso zawsze jest ciemnoróżowe, a z młodych sztuk jest jasnoróżowe. Konserwujemy mięso wieprzowe przez solenie i peklowanie. Więcej(...)sosie własnym  SKŁADNIKI:  karkówka - 80 dag  sól i pieprz  mąka do obtoczenia  liść laurowy  tłuszcz do smażenia  wegeta  PRZYGOTOWANIE:   Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na 4 kotlety grubości 2 cm, lekko rozbić. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przełożyć

Kuchnia Danusi
Risotto z mięsem i kapustką 182

Danie ryżowe z serii jednogarnkowe. Składniki : 200 g ryżu 300 g schabu  3 cebule ćwiartka białej kapusty olej sól, pieprz, tymianek, bazylia, kurkuma, słodka papryka

w kuchni i w ogrodzie
Cukinia faszerowana ( mięsem i marchewkowym ryżem) 191

Po tym jak ostatnio zrobiłam ryż duszony na bulionie z dodatkiem marchewki ( Marchewkowy ryż na bulionie  ) tak mi posmakował , że będę go robić nie tylko jako

Buniabaje w kuchni
Schab w sosie własnym z dodatkiem śliwek 72

świeżymi śliwkami”. No tak, karkówka i pieczona. I ze świeżymi śliwkami, a nie suszonymi. Przedwczoraj wpadłam do naszego osiedlowego mięsnego, w którym z reguły jest przeogromny wybór mięs. Tym razem jednak schab wyglądał dużo ciekawiej niż karkówka, postanowiłam więc go kupić. I ugotować według mojego sprawdzonego przepisu. Dodałam do niego tylko dla odmiany rozmaryn i wcześniej wspomniane śliwki (węgierki(...)angielskiego plaska łyżeczka mąki pszennej płaska łyżeczka miodu sól pieprz olej rzepakowy Schab doprawiamy z obu stron solą, świeżo mielonym pieprzem i mieloną papryką, odstawiamy na parę minut. Plastry mięsa wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy z obu stron na brązowy kolor, po usmażeniu odkładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy na złoty kolor, pokrojoną w drobną kostkę cebulę

Kardamonovy
Klopsiki z cukinii i mięsa mielonego 75

Soczyste, pachnące klopsiki z cukinii i mięsa mielonego z dodatkiem ryżu, to doskonały pomysł na szybki obiad z piekarnika. Do ich przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników, a wykonanie całego przepisu zajmie Ci nie więcej niż 40 minut! Uwielbiamy zapiekać je w pachnącym czosnkiem i ziołami sosie pomidorowym, tak jak to zrobiliśmy dziś, ale czasem zdarza się nam zrobić te pyszne(...)pieczarkowym. Efektem jest więc bardzo uniwersalny i bezproblemowy w przygotowaniu przepis, w którym głównym motywem są oczywiście cukiniowe klopsiki, natomiast dodatki to tylko nasza sugestia. To proste w wykonaniu mięso mielone z cukinią w piekarniku , to świetny pomysł zarówno na danie codzienne, jak też na obiad sobotni lub niedzielny. Pozytywnym zaskoczeniem jest wyjątkowa soczystość i delikatność klopsików oraz

Kuchnia Na Wypasie
Roladki z mięsa mielonego z cukinią i serem 108

nowe przepisy. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się wrócić do regularnego pisania na blogu i wspólnie ugotujemy dużo smacznych potraw. A tymczasem polecam Wam pyszne roladki z mięsa mielonego, spróbujcie koniecznie Składniki: – 500g mięsa mielonego ( u mnie z indyka) – 1 cebula czerwona – 1 duża cukinia – 10 plasterków sera ( u mnie cheddar) – ulubiona musztarda(...)ząbki czosnku -zioła i przyprawy wg smaku (u mnie sól, pieprz, papryka słodka wędzona, papryka ostra, czubryca czerwona) Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Mięso włożyć do miski, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy i połowę startej cukinii. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na około 10-15 minut

Smaki Armine
Grillowanie w plenerze z grillem przenośnym + przepisy na mięsa z grilla 115

uznaniem wśród amatorów grillowania na całym świecie. Grille Weber słyną ze swojej wysokiej jakości, przystępnej ceny, wielu atrakcyjnych dodatków, a do tego objęte są długim okresem gwarancyjnym. PRZEPISY NA MIĘSA Z GRILLA: 1) Skrzydełka z kurczaka w marynacie piwno-miodowej Złociste skrzydełka z kurczaka w marynacie z piwa z dodatkiem miodu, musztardy z całymi ziarnami gorczycy oraz czosnku. Nie może(...)pieczenia. Zawiązujemy dokładnie jeden koniec rękawa i wlewamy marynatę. Zawiązujemy drugi koniec rękawa i wszystko mieszamy, obracając nim, aby dokładnie rozprowadzić marynatę. Odstawiamy do lodówki na min. 12 godzin. Mięso wyciągamy z lodówki godzinę wcześniej przed grillowaniem, a marynatę zlewamy do miseczki. Skrzydełka układamy na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy około 20 minut, co jakiś czas obracając i polewając marynatą

Kuchnia MagdaLeny
Grillowanie w plenerze z grillem przenośnym + przepisy na mięsa z grilla 115

uznaniem wśród amatorów grillowania na całym świecie. Grille Weber słyną ze swojej wysokiej jakości, przystępnej ceny, wielu atrakcyjnych dodatków, a do tego objęte są długim okresem gwarancyjnym. PRZEPISY NA MIĘSA Z GRILLA: 1) Skrzydełka z kurczaka w marynacie piwno-miodowej Złociste skrzydełka z kurczaka w marynacie z piwa z dodatkiem miodu, musztardy z całymi ziarnami gorczycy oraz czosnku. Nie może(...)pieczenia. Zawiązujemy dokładnie jeden koniec rękawa i wlewamy marynatę. Zawiązujemy drugi koniec rękawa i wszystko mieszamy, obracając nim, aby dokładnie rozprowadzić marynatę. Odstawiamy do lodówki na min. 12 godzin. Mięso wyciągamy z lodówki godzinę wcześniej przed grillowaniem, a marynatę zlewamy do miseczki. Skrzydełka układamy na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy około 20 minut, co jakiś czas obracając i polewając marynatą

Kuchnia MagdaLeny
Prosty gulasz wołowy 106

typu obiady są najlepsze. Przygotowuję go zawsze wtedy, gdy wiem, że następnego dnia lub przez następne dwa dni naprawdę nie będę miała czasu na gotowanie. Gulasz zrobiony na bazie mięsa wołowego jest niesamowity w smaku i nie traci on go w wyniku odgrzewania. Wręcz przeciwnie, z czasem jest on jeszcze głębszy. Potrzebujemy naprawdę niewielu przypraw, aby podkreślić smak tego mięsa(...)porcja Kcal 87 280/550 B 9,3 29,2/58,4 T 4,5 14,1/28 W 4,1 5,3/10,6 Obliczone na podstawie wykorzystanych składników Przygotowanie Mięso myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w grubą kostkę. Jeśli mięso zostało wyciągnięte prosto z lodówki, to odstawiamy na około 30 minut, aby nabrało temperatury pokojowej. W tym czasie kroimy cebulę

Analiza Smaku