MIĘSO W SOSIE GRZYBOWYM

16
  • MIĘSO W SOSIE GRZYBOWYM
  • MIĘSO W SOSIE GRZYBOWYM

    Wiosna za oknem a u nas na talerzu grzyby. Zatęskniliśmy za grzybowym aromatem więc wyciągnęłam z zamrażalki grzyby, które mąż uzbierał ostatniej jesieni. Mięso wyszło miękkie, delikatne z grzybową nutą. Możemy podać je z ryżem, młodymi ziemniakami lub zjeść z pieczywem. Pod każdą postacią będzie pyszne. Mięso można przygotować na wodzie, ale tak jak ja na bulionie. Sos wtedy jest bardziej aromatyczny. Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 4 szklanki bulionu warzywnego 3 garście grzybów mrożonych (np. borowiki) sól pi... Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach


    Inne przepisy z Kuchnia w oparach

    Dodaj komentarz