Grecki Gyros i Tzatziki

Grecki Gyros i Tzatziki

Grecki Gyros i Tzatziki

Grecki Gyros i Tzatziki – Γύρος και Τζατζίκι Grecki Gyros i Tzatziki, słowo – Gyro – wypowiadane po grecku- GHEE-ro – pochodzi od greckiego słowa – gheereezo – które oznacza – obracać się -. Oryginalny Gyros to stos cienko pokrojonego i ułożonego w stos mięsa, które piecze się na pionowym ruszcie.  Mięso wykorzystywane do Gyrosa to jagnięcina, wieprzowina, wołowina lub ich mieszanka, ale również można spotkać mięso kurczaka, a nawet ryby. Grecki Gyros to ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.