Salceson golonkowy

Salceson golonkowy

Salceson golonkowy

 Dzisiaj bardzo prosta do zrobienia, uproszczona wersja salcesonu. I bardzo smaczna. Głównym składnikiem jest wieprzowa golonka, użyłam przedniej. Do gotowania mięsa użyłam szybkowaru, co znacznie przyspieszyło cały proces. Mięso powinno być bardzo miękkie, w szybkowarze gotowałam je ok 1 godziny. Po ugotowaniu mięsa zostaje nam pyszny, intensywny wywar. Część zużyjemy do salcesonu, na reszcie warto zrobić zupę. U mnie była to świetna kartoflanka. Farsz mięsny trzeba dobrze przyprawić, po sparzeniu będzie deli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.