ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:355/2544)

Chatka Baby Jagi 209

Dzisiaj zapraszam na pyszny serniczek na zimno. Prosty i szybki w wykonaniu - Chatkę Baby Jagi. Do środka dodaję galaretkę lub banana. Pychotka Składniki: 0,5 kg

Cukiernia Pychotki
Ptasie mleczko 403

Witam Was serdecznie w Nowym Roku moi mili. Ja postanowiłam zacząć go od klasyki. Ptasie mleczko często robiła nam mama, wszyscy uwielbialiśmy jego delikatny piankowy smak

Cynamonowe szczęście
Sernik na herbatnikach bez pieczenia. 142

Mając gości, jest się zmuszonym godnie ich przyjąć. I ja chciałam stanąć na wysokości zadania, a więc trzeba zrobić coś do kawy. Tylko po okresie świąteczno

Dieta moja pasja
Koreańskie kopytka ryżowe (garaetteok) – wersja na słodko 225

Niedawno pokazywałam jak zrobić samodzielnie słodką mąkę ryżową , a dziś prezentuję garaetteok – koreański przysmak, jaki można z niej przyrządzić. Są to ryżowe kopytka, które można

Lamarida.pl
Sernik truskawkowy 191

Tegoroczny sezon truskawkowy zakończyłam takim serniczkiem pełnym truskawek. Truskawki są w masie i na wierzchu pod galaretką. Całość na biszkoptach ale można zrobiż także spód z

Monia miesza i gotuje
Ciasto z czarną porzeczką i migdałową bezą 577

25x35cm wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na około 30 minut. 4. Schłodzone ciasto w blaszce posypać bułką tartą. Porzeczki wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną, następnie wyłożyć je równomiernie na ciasto w blaszce. 5. Ciasto wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, posypać nim porzeczki (ciasto nie musi przykryć owoców(...)całkowicie). 6. Blaszkę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 30 minut (piekłam na najniższym poziomie piekarnika). Beza: 7. W międzyczasie białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, stopniowo dodawać cukier (tak po 1 łyżce), mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Na końcu dodać uprażone płatki migdałowe

Mała Cukierenka
Sernik na Zimno Cappuccino z Ptasim Mleczkiem 300

Rewelacyjny sernik na zimno z delikatnym aksamitnym cappuccino. Finezyjny posmak cappuccino z mocniejszą nutą kawy Velvet to idealne połączenie i z pewnością każdy wielbiciel tego trunku

Słodka Strona
Torcik czekoladowo-orzechowy 105

Taki torcik czekoladowo-orzechowy wymyśliłam sobie jakiś czas temu i musiałam go zrealizować, żeby nie kołatał się już po głowie Dużo w nim pyszności i ciekawych

Słodki sentyment
Torcik czekoladowo-orzechowy 103

Taki torcik czekoladowo-orzechowy wymyśliłam sobie jakiś czas temu i musiałam go zrealizować, żeby nie kołatał się już po głowie Dużo w nim pyszności i ciekawych

Słodki sentyment
Czekoladowiec bananowy z kaszą i śliwkami 95

Szybkie i zdrowe ciasto z kaszy jaglanej i bananów. Bez mąki i bez glutenu. Przygotowanie: 30 minut  Pieczenie: 50 minut Koszt: Tanie Uwielbiam ciasta na bazie kaszy jaglanej. A w połączeniu z bananami (idealnie tutaj sprawdzą się mocno dojrzałe, wtedy nie trzeba będzie dużo dosładzać), czekolady i na koniec sezonowych owoców tworzą coś wspaniałego. Ciasto jest

zdrowo i aktywnie
Sernik bez pieczenia z brzoskwiniami 124

Łatwy do zrobienia sernik bez pieczenia z brzoskwiniami to dobre rozwiązanie, jeśli nie lubimy piec lub nie mamy do tego zdolności. Połączenie sera z galaretkami i brzoskwiniami na pewno będzie pysznym deserem na każdą okazję. Można powiedzieć, że szybkie do zrobienia i smaczne ciasto na deser, gdyby nie oczekiwanie na zastygnięcie galaretek. U mnie taki sernik wszystkim smakuje(...)robię go, gdy nie mam ochoty na pieczenie.  Ilość porcji: 14 - 16 Czas przygotowania: 50 minut + czas tężenia Forma o średnicy 28 cm Składniki na sernik bez pieczenia z brzoskwiniami: Warstwa serowa: 1 kg sera białego twarogowego 200 ml śmietany 30% 10 łyżek cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki w różnych kolorach Warstwa z brzoskwiń

Gotuj w domu
CIASTO ZE SZPINAKIEM I KREMEM CYTRYNOWYM 129

lukrem np. cytrynowym zamiast kremu. PRZYGOTOWANIE CIASTA: Blenderem miksuję dokładnie i na gładką masę szpinak wraz z olejem. Pod koniec dodaję sok z cytryny. W misce ucieram mikserem jajka z cukrem i cukrem z wanilią na puszystą masę. Po chwili dodaję puree szpinakowe. Miksuje do połączenia. Następnie powoli wsypuję mąkę, proszek do pieczenia i miksuję krótko do połączenia. Tortownicę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C , grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto wlewam do formy, piekę na środkowej półce przez 50 minut lub do tzw. “suchego patyczka”. PRZYGOTOWANIA KREMU: Serek ucieram mikserem, dodając powoli po 1 łyżce masła, ucieram dalej

Zasmakuj Kuchni
"Chatka puchatka" czyli "Sernik domek" 2869

Kto nie zna tego sernika? Chyba każdy choćby słyszał o tym serniku,osobiście jestem jego wielką wielbicielką a jadłam go po raz pierwszy jakieś 10 lat

Anielskie wypieki
Sernik na zimno truskawkowo- różana zebra. 916

Wszystkie do tej pory wysłane zgłoszenia konkursowe doprowadzają mnie do ślinotoku i chęci zagłębienia się w monitor. Dziękuję, że nie będę zmuszona wybierać grona wygranych osób

Malinowe Pocałunki
Kruche czekoladowe ciasto z budyniem, czereśniami i bezą 142

papierem do pieczenia, by nie zrobił się kożuch. Czereśnie umyć, przekroić na pół i wypestkować. Spód oraz boki tortownicy o średnicy 25 cm wylepić ciastem. Wylać budyń i rozprowadzić dokładnie na spodzie ciasta. Na wierzch wyłożyć owoce . Piec około 1/2 godziny w temperaturze 180 o C. 5 minut przed końcem tego czasu zacząć ubijać białka na bezę. Białka ubić(...)ubijając. Powinna powstać gęsta i błyszcząca piana bezowa. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Temperaturę pieczenia zmniejszyć do 140 o C. Na wierzch ciasta wyłożyć pianę z białek. Wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 140ºC i piec przez około 40 minut aż beza nabierze lekko złotego koloru. Wystudzić w lekko uchylonym i wyłączonym piekarniku. Kroić całkowicie wystudzone

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania