ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:361/2544)

Sernik kawowy na zimno z Amaretto i suszonymi śliwkami 190

Sernik kawowy na zimno z dodatkiem Amaretto na spodzie z ciasteczek kakaowych, warstwą musu z suszonych śliwek i czekoladowym ganache. Wszystkie smaki pasują do siebie doskonale

Oryginalny smak
Kawa z whisky. Sernik 208

Chwilę musiałam się zastanowić, z jakiej okazji mieliśmy ostatnio gości. Nie dlatego, że miewamy ich tak często; wręcz przeciwnie. Po pierwsze, było to już jakiś czas

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z czekoladowym musem 140

Bardzo lekka tarta czekoladowa, a właściwie tarta z czekoladowym musem. W zależności od użytej czekolady, może być bardzo słodka, albo lekko gorzkawa – wytrawna. Jednak w

Pociąg Do Kuchni
TORT MALAKOFF 79

Popularny austriacki deser, w formie małego tortu. Składa się z dwóch warstw, nasączonych w pomarańczowym ponczu, biszkoptów, budyniowo-maślanego kremu i cieniutkiej warstwy konfitury z czarnej

cool and minty
Zuccotto z truskawkami i mascarpone (Zuccotto alle fragole e mascarpone) 249

Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na zuccotto, deser z Toskanii,  który nie wymaga pieczenia a jego przygotowanie jest łatwiejsze niż

La grande e la piccola cuoca
Tarta z kurkami 84

formę do tarty (ja użyłam o wymiarach 35 cm na 11 cm). Wyrównaj brzegi i ponakłuwaj ciasto widelcem. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz je 10 minut w temperaturze 180 stopni C (bez termoobiegu). Wyjmij ciasto i włóż na nie przygotowane kurki z cebulką. Następnie zalej całość przygotowaną masą ze śmietanki i posyp częścią mozzarelli. Włóż ponownie do piekarnika

Przepisy na widelcu
Gwiazda drożdżowa z makiem 66

kawałek ciasta układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na ciasto nakładamy 1/3 masy makowej (około 100g), smarujemy równomiernie pozostawiając z brzegu 1 cm wolnego miejsca. Na posmarowany masą pierwszy kawałek ciasta nakładamy drugi płat ciasta i ponownie smarujemy masą makową . T ak samo robimy z trzecim plackiem a na koniec całość przykrywamy ostatnim płatem. Powstałe ciasto nacinamy(...)Ciasto po uformowaniu pozostawiamy na 20 min do ponownego wyrośnięcia. Gotową gwiazdę smarujemy z wierzchu rozmąconym jajkiem, następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 0 C przez 25min (Piekarnik ustawiony na grzanie góra – dół bez termo-obiegu) Gdy pieczemy ciasto przygotowujemy lukier, miksujemy ze sobą wodę, sok z cytryny i cukier puder do uzyskania jednolitej masy lukrowej. Gotowym lukrem

Księga-Smaku
Sernik bezowy 46

pieczenia i cukier puder. Na środku zrobić wgłębienie i dodać żółtka oraz posiekane masło. Ze składników zagnieść ciasto. Następnie owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 15 minut. Po tym czasie ciastem wyłożyć blaszkę (24×24 cm) wyścieloną papierem do pieczenia. Wyrównać i podziurkować ciasto widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec(...)piec przez 60 minut. Beza 15 minut przed końcem pieczenia masy serowej zacznij ubijać białka. Do misy miksera wlej białka, dodaj szczyptę soli i ubijaj chwilę, aż otrzymasz piankę. Następnie cały czas ubijając, stopniowo dodawaj cukier. Gdy masa będzie już sztywna i szklista, przełóż ją na gorący sernik. Temperaturę piekarnika obniż do 150 stopni. Wstaw ponownie ciasto i piecz

Alle Dobre!
Nie szuraj tu tym widelcem… 63

…czyli „bezlitosne” testowanie patelni tytanowej Niedawno zostałam zaproszona do poddania kuchennym torturom patelni tytanowej firmy Woll, którą możecie znaleźć w sklepie www.patelnie_tytanowe.pl   Wybrałam dla siebie

Słodki sentyment
Ciasto kruche z bezą i rabarbarem 134

bezą.   Proste do wykonania, aromatyczne, smaki doskonale się uzupełniają. Jedno z najsmaczniejszych sezonowych ciast z rabarbarem. Trudno poprzestać na jednym kawałku.  Podzielna i duża blacha ciasta. Polecam!  Składniki na blaszkę 25/30 cm Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej tortowej ½ szklanki cukru 1 łyżka cukru wanilinowego Dr.Oetker 14 dag masła lub margaryny 5 żółtek ½ łyżeczki proszku do pieczenia(...)ziemniaczaną, krótko całość zmiksować. Rabarbar pokroić na kawałki, przełożyć do miski, wymieszać z cukrem waniliowym oraz mąką ziemniaczaną , wyłożyć na podpieczone ciasto kruche, na wierzch wyłożyć bezę, posypać płatkami migdałowymi.  Włożyć z powrotem do gorącego piekarnika , piec 15-20 minut, po tym czasie piekarnik wyłączyć i zostawić ciasto w zamkniętym piekarniku na kolejne 20 minut do lekkiego przesuszenia

Wanilia i Kardamon
Jogurtowiec jagodowy na owsianym spodzie (FIT, bez pieczenia) 222

J ogurtowiec na owsianym spodzie, który z powodzeniem zjesz na diecie ;) Delikatnie słodka masa jogurtowa, owsiany spód - wszystko w kategorii "zdrowo i fit". Jeśli nie liczysz

Kolorowy Przepisownik
Ciasto z figami i daktylami 250

zmielonych migdałów ze skórką 1 łyżka mąki 2 łyżki cukru 2 łyżki migdałowych płatków Zacznij od kruchego ciasta. Pokrój zimne masło w kostkę i posiekaj nożem z suchymi składników. Kiedy utworzy się kruszonka dodaj żółtka i zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń w folię i włóż do lodówki na godzinę. Przygotuj kruszonkę. Migdały upraż na suchej patelni, ostudź i zmiel(...)brzegi. Rozsmaruj dżem i poprzetykaj pokrojone daktyle. Przykryj kruszonką i migdałowymi płatkami. Wstaw ciasto do nagrzanego na 175ºC piekarnika nastawionego na termoobieg (bez termoobiegu 190ºC lyb wedle piekarnika). Piecz ciasto przez 45 minut na dolnym poziomie piekarnika. Ostygnięte ciasto pokrój na kwadraty. Smacznego! The post Ciasto z figami i daktylami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Babka z jarzębiną 75

Bajecznie prosty i szybki przepis na ciasto ucierane, które można piec w dowolnej formie, nawet muffinek. Ciasto jest bez jajek,  a że w moje wersji jest wegańskie to dodałam wegańskiego jogurtu (w wersji wegetariańskiej użyj zwykłego jogurtu, może być naturalny lub w dowolnym smaku. Pieczone w formie babki jest niezwykle efektowne, ale jest przede wszystkim pyszna, nie kruszy(...)Użyłam własnej roboty dżemu z jarzębiny, ale tak naprawę może być to dowolny dżem, konfitury czy powidła. Czas przygotowania do jakieś 10 minut, plus pieczenie i ewentualna dekoracja zajmie w sumie godzinę, czyli ciasto idealne! Składniki: 300 g mąki pszennej tortowej 150 g cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody oczyszczonej 100 oleju roślinnego

greenscarf
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 187

dużego gara i kroimy na kostkę, dosypujemy pozostałe składniki(bez śmietany), szybko wyrabiamy i jeśli jest zbyt zbite, dodajemy łyżę-dwie łyżki kwaśnej śmietany, wyrabiamy, schładzamy w lodówce. Można zrobić dzień wcześnieji, wtedy będzie idealne. Ciasto wykładamy w tortownicy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut w 170 stopniach - ciasto kokosowe bardzo szybko się rumieni. /MASA SEROWA: - Masło ucieramy(...)Łączymy masę wiśniową z masą serową, powoli wlewając rzadsze do gęstszego. - Ubijamy całe jajka z cukrem (pół szklanki). - Łączymy masy delikatnie mieszając. - Wykładamy na ciasto i pieczemy 45 minut w temp 180 stopni. /BEZA Beza - białka ubijamy mikserem, powoli dodajemy cukier cały czas ubijając. Wylewamy na podpieczony ser i posypujemy kruszonką z którą dopiekamy całość jeszcze 15 minut. /KRUSZONKA masło

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania