Bananowy serniczek na zimno z pysznym orzeźwiających wiśniowym wierzchem i wspaniałym chrupiącym czekoladowym spodem. Dla kogo: dla fanów serników na zimno dla tych, którzy nie lubią
Mania Wypiekaniazagniotłam jednolite ciasto. Gdyby nie chciało się kleić można dodać trochę śmietany lub zimnej wody. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam do zamrażalki na minimum 2-3 godziny. Tortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia. Na spód starłam większą część ciasta i ugniotłam je, wylepiając dokładnie tortownicę. Tortownicę z ciastem odstawiłam do lodówki(...)masy serowej dodałam ubite białka i wymieszałam całość drewniana łyżką. Masę przełożyłam do tortownicy na przygotowany spód z ciasta. Na wierzch starłam resztę ciasta. Blachę z sernikiem wstawiłam do zimnego piekarnika i piekłam go ok. 50 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu pozostawiłam ciasto na kilkanaście minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach i dopiero potem wyjęłam
Waniliowe ImprowizacjeSiłaRoślin.pl Cena: 124,95 zł Nasza opinia Wygląd: Białko znajduje się w opakowaniu zapinanym na plastikowy suwak. W środku mieści się pachnący słodkim kakao drobny proszek bez żadnych grudek. Warto zaznaczyć, że nie ma w opakowaniu dodanej firmowej miarki, natomiast zestaw dwóch kompostowalnych miarek można sobie dokupić na stronie Siła Roślin. Smak: My jak zawsze białka(...)naszego TOP. Następnym razem koniecznie wypróbujemy waniliowe a smak naturalny z chęcią wykorzystamy do wytrawnych dań, czyli do zagęszczenia zup czy sosów. To białko można również bez problemu piec, więc wszelkie ciasta, ciasteczka i inne wypieki śmiało możecie wzbogacać o dodatkowe proteiny. Przepis na naszym Instagramie Ocena: 6 pand
Candy Pandasskładniki masa owocowa * 1 szklanka zmiksowanych z cukrem owoców (truskawki, jagody, maliny, morele) * 250 ml śmietany 30% * 1 galaretka truskawkowa * 3 łyżeczki żelatyny galaretka z owocami
Mix smakuskładniki * podlużne biszkopty (najlepiej typu wloskiego) masa truskawkowa * 500 ml zmiksowanych truskawek * 250 g serka mascarpone * 200 ml śmietany kremówki * 8 łyżeczek zelatyny * 6 łyzek cukru
Mix smakuWe wrześniu, zamiast rozgrzewających zup, ja po raz kolejny zapraszam na słodkie co nie co ;) Tym razem to po prostu sernik na zimno, którego przygotowanie ani
Kuchnia w czekoladzieTo sernik, która zawsze się udaje. Nic nie opada, nic się nie napowietrza, konsystencja jest kremowa a smak świetny. Jeśli byłeś/aś bywalcem przedszkola w
Słodki sentymentD ziś Dzień Dziecka, więc cofamy się parę lat wstecz i wspominamy nasze ulubione dania! Ja, gdy byłem mały, mogłem wcinać naleśniki trzy razy dziennie: na
Food Squareskładniki spód * 150 g herbatników * 100 g czekolady mlecznej * 50 g masła lub margaryny * 2 łyżki śmietany kremówki masa miętowa * 500 g sera na serniki (mielonego
Mix smakuChociaż nie lubię kokosu zdecydowałam się, że zrobię tę tartę. Po pierwsze dlatego, że ostatnio zaczęłam się interesować wypiekami wegańskimi, a po drugie dlatego, że spodziewałam
Mania WypiekaniaPrzychodzę dziś do Was z przepisem na tofurnik z mango Znacie mnie, wiecie, że do weganizmu mi raczej daleko, ale to nie zmienia faktu, że coraz
365 dni dookoła kuchniprzygotowania można użyć zarówno świeże, sezonowe, owoce jak i mrożone (bez rozmrażania). Piekłam w ciemnej blaszce, o wymiarach 32x22cm. Składniki: - 6 jajek (osobno białka i żółtka) - 2 szklanki mąki orkiszowej, z małą górką (lub pszennej) - 150 ml oleju - 2/3 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 600g owoców świeżych lub mrożonych (np.maliny, truskawki, śliwki,itp.) + dodatkowo(...)ubijając. Do masy wlewamy stopniowo olej i ubijamy. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć owoce (jest ich bardzo dużo, ale ciasto nie siądzie , bez obaw, piekłam już kilka razy i zawsze pięknie wyrasta). Wierzch można posypać płatkami migdałów lub zrobić
Smaczne ZdroweMam dziś coś dla największych łasuchów i miłośników czekolady. Już od samego patrzenia chce się to ciacho zjeść całe, a jak tylko pojawia się na stole
Analiza Smaku