ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:352/2544)

Na pożegnanie lata: sernik na zimno z galaretką 200

Jesień. Czuć ją w zachodnim wietrze, który szarpie moim szalem i Ptysi uszami. Patrzy ten mój pies na mnie tymi swoimi wielkimi, okrągłymi oczami, z niemym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik kajmakowy bez pieczenia 191

Pyszny sernik z masą kajmakową bez pieczenia. Dzięki masie sernik jest wystarczająco słodki. Jeśli ktoś woli jeszcze bardziej słodszy może sobie oczywiście dosłodzić. Prosty i pyszny, idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. składniki: masa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 1 puszka masy kajmakowej Helio 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników pełnoziarnistych(...)rozpuścił. Następnie dodać 100 g zimnego pokrojonego masła, rozpuścić ale nie gotować. Zestawić z ognia i dodać 3 łyżki kakao. Energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Przestudzić i polać ciasto

Monia miesza i gotuje
Sernik kawowy na zimno 187

Kawę pijam rzadko ale bardzo lubię kawowe słodkości. Akurat za oknem upalnie więc postanowiłam zrobić sernik na zimno o smaku kawowym. Do sera dodałam śmietanki aby

Monia miesza i gotuje
CIASTO NA DELICJACH Z BANANAMI I MASĄ BUDYNIOWĄ 154

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT (+ OKOŁO 12 GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 30 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 WYMIARY BLACHY: 40*24 CM. Składniki

JejKuchnia
SERNIK CHAŁWOWY BEZ PIECZENIA 217

Do wykonania sernika skłoniły mnie opinie mojej rodzinki w PL.  Sernik robiła moja Siostrzenica, i wszyscy, którzy go kosztowali orzekli, że jest pyszny.  Kiedy

Walijskie Pichcenie
Bananowiec 153

Dość długo szukałam idealnego przepisu na sernik na zimno bananowy. Większość bananowców jest szara i mało zachęcająca, ten dzięki lekkiej piance na wierzchu po prostu zachwyca

Bon appetit mon amie
Piernik staropolski 379

mleku, jajka, sól i przyprawę do piernika.  Wyrabiamy ciasto (najlepiej starym mikserem z dwoma końcówkami do mieszania ciasta, nie do ubijania). Ciasto przekładamy do kamionkowego lub emaliowanego garnka albo do wielkiej szklanej miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w chłodne miejsce (komórka, garaż, strych, lodówka) na 4-6 tygodni.  Ciasto jest dość luźne, jeszcze nie da się go rozwałkować(...)Pieczenie - część II - ok. 4 dni przed świętami Ciasto dzielimy na 3 równe części i każdą z nich pieczemy osobno n blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie blaszka 31x22 cm, ale może być również większa, wtedy ciasto będzie cieńsze). Każdą część pieczemy osobno ok. 15-20 minut w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem lub 180 bez

bistro mama
Ciasto sypane z jabłkami i kakao 84

pełni, więc na moim stole zagościło kolejne ciasto z tymi sezonowymi owocami. Tym razem jest to rodzaj szarlotki, ale nieco odmiennej niż tradycyjna szarlotka na kruchym cieście. Zrobiłam szarlotkę sypaną, ale również w nieco innej wersji niż ta popularna szarlotka sypana. Do jednej warstwy bowiem dodałam kakao. W ten sposób ciasto zyskało więcej koloru i ciekawego wyglądu oraz troszkę innego(...)jabłka wysypałam równomiernie drugą część składników sypkich wymieszanych z kakao. Na to znów jabłka i ostatnia część składników sypkich. Na wierzchu ciasta poukładałam zimne masło pokrojone na cienkie plasterki. Ciasto piekłam 60 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wystudziłam w blaszce a następnie dodatkowo schłodziłam w lodówce, ale nie jest to konieczne.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje
Puree z dyni 313

Puree z dyni na pewno przyda się przy przygotowywaniu jesiennych wypieków (nie tylko tych na słodko!). W niektórych krajach można kupić je już gotowe w puszkach

Ciastkozercy
Torcik kokosowy z brzoskwiniami BEZ PIECZENIA 140

biszkoptów (użyłam podłużnych) Krem: 800ml mleka Mu o zawartości tłuszczu 3,2% 120g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 2 budynie waniliowe bez cukru (każdy budyń na 0,5l mleka) 120g wiórków kokosowych 250g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 1 puszka brzoskwiń w syropie (puszka 820g) Do nasączenia: 120-140ml syropu(...)pieczenia, tylko dno. Na dnie blaszki ułożyć warstwę biszkoptów. Składniki do nasączenia wymieszać i połową ponczu nasączyć biszkopty w blaszce. 6. Na biszkopty w blaszce wyłożyć około 1/4 kremu, wyrównać. Na wierzchu poukładać połowę pokrojonych brzoskwiń, lekko je docisnąć, brzoskwinie układać po okręgu, patrz FILM . Na brzoskwinie wyłożyć taką samą ilość kremu co na biszkopty, wyrównać. 7. Na ciasto

Mała Cukierenka
Pyszny torcik malinowy 298

Składniki : 3 jajka 60 g cukru 90 g mąki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g malin (świeżych lub mrożonych) 1

Świat Ciasta
Ciasto Kinder Country 176

Składniki:  * 350 ml śmietanki słodkiej 30% * 250 g herbatników * 250 g serka mascarpone * 2 białe czekolady * 2 mleczne czekolady * 3 szklanki płatków Kangus + kilka garści

Kulinarne przygody
Sernik czekoladowy z pomarańczowo-dyniową galaretką 195

Listopad rozpoczynam od bardzo smacznego,gotowanego sernika z galaretką z dyni.  spód sernika: 200 g herbatników kakaowych  masa serowa: 500 g mielonego twarogu 100

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto z jeżynami na koniec lata 111

dobra rekomendacja – zważywszy, że moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym ogródku. Oryginalnym dodatkiem są maliny, przy czym mrożone sprawdzają się dokładnie(...)wlewamy olej i ekstrakt z wanilii. Powstanie błyszcząca, puszysta pianka. Masę trzeba wyłożyć na wystudzony spód. Na wierzchu umieścić owoce (bez rozmrażania) i zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok. 40 minut w 190°. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. drukuj przepis Smacznego!   Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Patchwork
Ciasto z jeżynami na koniec lata 146

Teściową! Myślę, że powinna być to dla Was dobra rekomendacja – zważywszy, że moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym ogródku. Oryginalnym dodatkiem są maliny, przy czym mrożone sprawdzają się dokładnie(...)powoli – cały czas ubijając wlewamy olej i ekstrakt z wanilii. Powstanie błyszcząca, puszysta pianka. Masę trzeba wyłożyć na wystudzony spód. Na wierzchu umieścić owoce (bez rozmrażania) i zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok. 40 minut w 190°. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. drukuj przepis Smacznego!   Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Ciasto

Patchwork

Proponowane wyszukiwania