ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:349/2544)

Czekoladowa tarta z malinami / Chocolate Rasberry Tart 91

włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować  (najlepiej robić to między dwoma kawałkami papieru do pieczenia lub folii) i przełożyć do formy na tartę  (można też wylepić formę ciastem bez wałkowania - ja tak robię). Włożyć(...)lodówki na godzinę lub na noc, nakłuć widelcem.  Spód tarty obciążyć papierem z fasolkami (by zapobiec wyrastaniu ciasta i zjeżdżaniu boczków), piec w 180 stopniach ok. 10-15 minut, a następnie zdjąć obciążenie i piec do zarumienia (ja piekę bez obciążenia w sumie 15-20 minut, ale należy przy tym pilnować ciasta, by nie tworzyły się bąble

Lekcje w kuchni
Waniliowy sernik na zimno 213

Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę

Świat Ciasta
Piernikowe mini bajaderki 145

„Witam wszystkich w Nowym Roku i życzę wszelkiej pomyślności. Niech to będzie czas realizacji marzeń, podejmowania nowych wyzwań, tworzenia smaków i dzielenia się radością. My jeszcze

Wiem co jem
Sernik gotowany. Kremowe ciasto bez pieczenia lecz nie surowe 132

Od jakiegoś czasu chodziło za mną przygotowanie tego deseru. Mama mi o nim powiedziała. Usłyszała od koleżanki, że taki sernik zawsze wychodzi. Dodatkowo kuszące było to

Kuchnia po mojemu
TORCIK Z OWOCAMI 127

Na osłodę pierwszego szkolnego weekendu podsyłam Wam fajny, prosty przepis na torcik na biszkopcie pełen świeżych owoców. Niech umili Nam te wolne dni. Składniki: biszkopt: 2

Z Majeczką w kuchni
Cytrusek na herbatnikach 107

Cytrusek to ciacho bez pieczenia, na herbatnikach, z cytrusową nutą. Herbatniki przełożone są masą budyniową a na wierzchu limonkowa pianka ze śmietanki. Proste w przygotowaniu i pyszne. Do przygotowania cytruska użyłam naturalnych soków z cytryny i limonki Limmi. składniki: ok 400 g herbatników 3 budynie śmietankowe (na 0,5 l mleka) bez cukru 500ml mleka 500ml wody(...)masę i porcjami dodawać wystudzony budyń. Blaszkę 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć połowę kremu. Całość ładnie wyrównać i ułożyć drugą warstwę herbatników. Następnie na herbatniki  wyłożyć drugą połowę kremu. Ponownie wyrównać i ułożyć trzecią warstwę herbaników. Ciasto wstawić do lodówki. Przygotować masę śmietankowo-limonkową. Mleko podgrzać i rozpuścić

Monia miesza i gotuje
Babcine ciasto z rabarbarem i bezą 106

miesiąc w roku ma swoje charakterystyczne cechy. Dla mnie maj niezmiennie kojarzy się z dwoma - z bzem i z rabarbarem. A skoro już o rabarbarze mowa, to zwłaszcza jedno ciasto zapadło mi w pamięci - jako to majowe właśnie. Babcine ciasto rabarbarowe z pyszną bezą i płatkami migdałów. To mój ulubiony wypiek rabarbarowy z czasów dzieciństwa. Zawsze gościł na naszym stole(...)ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy mleko. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto powinno wyjść gęste, ale jednolite. Ciasto rozsmarowujemy w tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Układamy rabarbar, delikatnie wciskając go w ciasto. Tortownicę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut. W międzyczasie ubijamy białka na sztywno. Partiami wsypujemy cukier i ubijamy aż beza będzie lśniąca i gładka

My simple kitchen
KOKOSEK OWOCOWY 61

Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao Mus owocowy 1 puszka

Ciastka - domowe słodkości
Odwrócone ciasto z rabarbarem 142

minut, aż puści sok. Pozostałą część masła, pokroić na kawałki i poukładać na dnie tortownicy (wyłożonej papierem do pieczenia – samo dno). Następnie przełożyć rabarbar, bez soku. Na wierzch przełożyć ciasto. Posypać kruszonką. Piec w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Pod formą z ciastem, położyć drugą większą formę, do której będzie ściekał

kulinarnyswiatdomi
Kremowe ciasto z adwokatem, malinami i kawą 32

pyszny, że nie sposób nie wyjadać go z miski podczas przygotowywania :D. Ciasto wieńczy warstwa bitej śmietany, do której dodałam trochę żelatyny, aby była stabilniejsza i trwalsza, ale jeśli nie lubicie pracować z żelatyną, to wystarczy dodatek tzw. śmietan-fixu. Moje ciasto udekorowałam pokruszonymi bezami ( które sama piekłam specjalnie w tym celu ), ale beza po pobycie w lodówce niestety mięknie(...)powtórzyć, następnie tak zahartowaną żelatynę dodać do pozostałej śmietanki i szybko zmiksować do połączenia.  Śmietankę wyłożyć na wierzch ciasta, wyrównać i ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem ciasto udekorować pokruszonymi bezami lub wiórkami białej czekolady.  Przechowywać w lodówce. * Zamiast malin, można użyć truskawek, one też będą świetnie pasować. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Sernik na zimno 269

Już przy okazji sernika na urodziny mojej córeczki pisałam Wam, że nareszcie mam przepis z kategorii nie-do-popsucia. Słowo daję, tutaj można zrobić źle tylko

Ciastkozercy
WANILIOWO-TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO 124

SERNIK WANILIOWY: 600 g serków homogenizowanych 80 g cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 galaretka krystaliczna o smaku truskawka-wanilia Dr.Oetker BISZKOPT KAKAOWY: 3 jajka 95g

Marcepanowa kuchnia
Sernik na zimno z jagodami i malinami 396

Sezon na owoce w pełni, więc korzystajmy z nich póki możemy. Dzisiaj proponuję Wam pyszny deser bez pieczenia – Sernik na zimno z jagodami i malinami. Idealny na lato. Wymaga tylko dłuższego chłodzenia w lodówce. Składniki: 700 g serka homogenizowanego (użyłam Danio o smaku waniliowym) 250 g śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 4 łyżki cukru pudru 2 czubate(...)wlewać powoli do masy serowej, miksując na najwyższych obrotach. Jak tylko rozmiksujemy żelatynę przerwać miksowanie. Masę wyłożyć na spód z biszkoptów. Powbijać umyte i osuszone maliny otworem do góry. Ciasto włożyć do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, w ilości mniejszej niż podano na opakowaniu (ja rozpuściłam w 400 ml, podczas gdy na opakowaniu zalecano 500 ml). Zostawić

Moja Delicja
SERNIK Z CIEPŁYMI LODAMI NA CHRUPIĄCYM SPODZIE 480

   Sernik z ciepłymi lodami, to delikatny sernik na zimno, na genialnym spodzie z sucharków i nutelli (uwielbianym nie tylko przez najmłodszych) z niespodzianką wewnątrz

Smaczne Zdrowe
KIWACZEK 66

Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao Pianka o smaku kiwi

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania