Przepis na : deser
Dziś nie będzie strasznie, mimo, że halloween, dziś będzie zwyczajnie ale za to smacznie. Jedyna szarlotka jaką możemy upiec wykorzystując całe jajka-żółtka do ciasta kruchego i białka do bezy. Jesienna klasyczna szarlotka która zawsze się udaje, deser na różne okazje , od którego można się uzależnić.Polecam do filiżanki rozgrzewającej herbaty. Blaszka 25/30 cm Składniki: 45 dag mąki pszennej 25 dag masła 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru ½ łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 1,5 kg kwa... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...