Piszinger z kajmakiem

Piszinger z kajmakiem

Piszinger z kajmakiem

Bardzo prosty przepis, na bardzo smaczny przysmak. Nosi różny nazwy, w zależności od regionu Polski - andruty, wafle przekładane lub właśnie piszinger. Za każdym razem efekt jest ten sam. Pyszny :) Wystarczy opakowanie gotowych wafli i wybrana masa do przełożenia. Ja zdecydowałam się na masę kajmakową i dżem z czarnej porzeczki dla przełamania smaku. Składniki: 1 opakowanie wafli 1,5 puszki gotowej masy kajmakowej (o temp. pokojowej) 3/4 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki Na dużej desce do krojenia, ułożyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.