tort - 15956 przepisów (strona:157/1064)

Tort urodzinowy z żywymi kwiatami ( mus biała czekolada, mus malinowy, mus mleczna czekolada, żelka wiśniowa ) 27

Dziś chcę pokazać Wam moją propozycję na TORT URODZINOWY Z ŻYWYMI KWIATAMI. Tort ten przygotowałam na urodziny mamy. W środku poprosiła o klasyk: – mus mleczna czekolada – mus malinowy – mus biała czekolada z malinami – żelka wiśniowa – biszkopt olejowy Całość zachwyciła! Musy były bardzo delikatne – świetna propozycja na upalny dzień! Całość udekorowałam świeżymi różami ( oczywiście odpowiednio(...)zabezpieczonymi ). Jak wyglądał przekrój możecie zobaczyć na moim Instagramie: https://www.instagram.com/ostranaslodko/ The post Tort urodzinowy z żywymi kwiatami ( mus biała czekolada, mus malinowy, mus mleczna czekolada, żelka wiśniowa ) first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Torcik z naleśników z truflowym kremem. 37

sposób naleśniki zwinąć w roladę. Gotową roladę zawinąć szczelnie folią spożywczą i ustawić na talerzu odciętą stroną do dołu. Tak powstały torcik można jeszcze ścisnąć rantem. Średnica mojego tortu to 16 cm. Tort umieścić w lodówce na minimum godzinę. Gotowy torcik wyjąć z lodówki i odwinąć z folii. Ozdobić według uznania. Smacznego

Pani M - kuchnia smakowita
tort mimoza 191

szpatułką do połączenia się na jednolita masę. składniki na nasączenie: 60 ml soku z cytryny 100 ml zimnej wody 1 łyżeczka cukru wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. wykonanie tortu: Pierwszy blat biszkopta nasączamy, rozsmarowujemy 1/3 kremu, przykrywamy drugim troszkę mniejszym biszkoptem, który również nasączamy i wykładamy 1/3 część kremu. Przykrywamy trzecim, najmniejszym biszkoptem, który również nasączamy. Wierzch i krawędzie(...)tortu pokrywamy pozostałym kremem, do którego przyklejamy kwadraciki biszkopta. Całość schładzamy, najlepiej przez noc. Przed podaniem tort możemy delikatnie oprószyć cukrem pudrem i dowolnie udekorować

Domowy Smak Jedzenia
Co zrobić z białek? 32

Zostały Wam białka po wypieku pączków lub faworków? Żaden problem, wpadajcie po super przepisy na ich wykorzystanie! Zapraszam     Torcik bezowy z owocami Przepis tutaj (KLIK) Słodka rozpusta. Torty bezowe są niezwykle dekoracyjne i przepyszne. Słodycz bezy idealnie przełamuje lekka kwaskowatość owoców. Takim deserem z pewnością zachwycisz swoich gości!   Mini gniazdka bezowe w dwóch smakach Przepis tutaj (KLIK(...)moja propozycja to krem śmietankowy z owocami i krem snickers. Niebo w ustach!   Mini beziki dakłas (Dacquoise) Przepis tutaj (KLIK) Chrupiące i przepyszne deserki bezowe. Mini wersje słynnego tortu dakłas! Same beziki możemy upiec wcześniej i przechowywać w zamkniętym pojemniku, natomiast najlepiej smakują podane w dniu przełożenia kremem, tak po 2-3 godzinach w lodówce. Oczywiście następnego dnia również

Blog z Apetytem
Torcik z naleśników z truflowym kremem. 25

sposób naleśniki zwinąć w roladę. Gotową roladę zawinąć szczelnie folią spożywczą i ustawić na talerzu odciętą stroną do dołu. Tak powstały torcik można jeszcze ścisnąć rantem. Średnica mojego tortu to 16 cm. Tort umieścić w lodówce na minimum godzinę. Gotowy torcik wyjąć z lodówki i odwinąć z folii. Ozdobić według uznania. Smacznego

Pani M - kuchnia smakowita
Torcik z naleśników z truflowym kremem. 27

sposób naleśniki zwinąć w roladę. Gotową roladę zawinąć szczelnie folią spożywczą i ustawić na talerzu odciętą stroną do dołu. Tak powstały torcik można jeszcze ścisnąć rantem. Średnica mojego tortu to 16 cm. Tort umieścić w lodówce na minimum godzinę. Gotowy torcik wyjąć z lodówki i odwinąć z folii. Ozdobić według uznania. Smacznego

Pani M - kuchnia smakowita
Tort czekoladowy z wiśniami i mascarpone 15

Tort czekoladowy z wiśniami i mascarpone – pozycja obowiązkowa dla wszystkich wielbicieli deserów z dużą zawartością kakao. Przygotowanie tortu dla wielu początkujących kucharzy (lub raczej cukierników) wydaje się rzeczą bardzo skomplikowaną. Tak naprawdę jednak jest zupełnie inaczej! Najtrudniejszą rzeczą w przygotowaniu tego tortu czekoladowego z wiśniami i mascarpone lub każdego innego jest biszkopt. Niestety, ten ... Artykuł Tort czekoladowy z wiśniami

Pogotujmy.pl
Tajemnice tworzenia idealnego tortu czekoladowego na zamówienie 29

Tworzenie wyjątkowego tortu czekoladowego zaczyna się od wyboru odpowiednich składników. Czekolada, będąca sercem każdego takiego deseru, powinna być starannie wyselekcjonowana. Najlepsza jest ta pochodząca z renomowanych plantacji, gdzie ziarna kakaowca są odpowiednio fermentowane i suszone. Tajemnice tworzenia idealnego tortu czekoladowego na zamówienie -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Tajemnice tworzenia idealnego tortu czekoladowego na zamówienie 29

Tworzenie wyjątkowego tortu czekoladowego zaczyna się od wyboru odpowiednich składników. Czekolada, będąca sercem każdego takiego deseru, powinna być starannie wyselekcjonowana. Najlepsza jest ta pochodząca z renomowanych plantacji, gdzie ziarna kakaowca są odpowiednio fermentowane i suszone. Tajemnice tworzenia idealnego tortu czekoladowego na zamówienie -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Krem z białej czekolady. 27

Krem z białej czekolady to świetny dodatek do tortów i deserów. Aksamitna konsystencja i słodki smak sprawiają, że stanowi idealne przełamanie dla kwaśnych owoców, dżemów lub galaretek. Krem po ubiciu i ochłodzeniu jest stabilny, nadaje się do tworzenia słodkich dekoracji . A w rzeczy samej krem z białą czekoladą jest słodki. Dlatego ja rzadko stosuję ten krem samodzielnie. Najczęściej występuje(...)stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-rating-7-66 stop { stop-color: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser, Dodatek do deseru Cuisine worldwide Keyword klem do tortu, krem czekoladowy, krem z białej czekolady Prep Time 15 minutes Czas studzenia 2 hours Total Time 2 hours 15 minutes Servings 350 ml Calories 440 kcal Equipment waga kuchenna mały garnuszek

SmartBake.pl
Tort cynamonowy z powidłami śliwkowymi 33

smaku cynamonowo-korzennym, przekładany powidłami śliwkowymi, delikatnym i aksamitnym kremem na bazie serka mascarpone, śmietanki kremówki oraz cynamonu. Nasączenie biszkoptu sokiem z pomarańczy doskonale wypełnia korzenny smak całego tortu. Tort cynamonowy z powidłami śliwkowymi -- AleTorcik! | Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Tort Mrowisko 24

Tort ten znalazłam na blogu Gotowanie w mniejszym mieście i od razu przypadł mi do gustu, a jest to pomysł kuchni rosyjskiej. Nie zrobiłam jednak kopca lecz tradycyjny kształt tortu z jadalną ściółką leśną na wierzchu. Dla wielbicieli kruszonki to idealny deser. Nastepnym razem zrobię kuleczki w czekoladzie! Składniki: Kruszonka ? 200 g masła ? 4 szklanki mąki ? 3 łyżki cukru ? cukier(...)minut, dwa razy w międzyczasie wymieszać kruszonkę. ? Upieczoną kruszonkę zsypać do miski i pokruszyć jeszcze rękami jeśli jest zbyt zbrylona. Tak przygotowana może czekać kilka dni na dokończenie tortu. Krem ? Masło zmiksować z cukrem waniliowym, aby zrobiło się gładkie, dodawać po łyżce mleka skondensowanego cały czas ucierając. ? Gdy powstanie gładki krem dodać mak i wymieszać. ? Do kruszonki dodać pokrojone orzechy

To co kocham
Tort Tiramisu z truskawkami 20

Ponieważ pojawiły się już pierwsze truskawki, które smakują jak prawdziwe, to koniecznie musiałam je wykorzystać do tortu na Dzień Matki . Tort jest prosty, szybki i bardzo smaczny… no bo kto nie lubi tiramisu? Składniki: Biszkopt ? 6 jajek ? 1 szklanka mąki ? 1 szklanka cukru ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa ? 500 g serka mascarpone ? 500 ml śmietany 30% ? 4 łyżki(...)posmarowanie boków – 2:2:1. ? Położyć drugi krążek, docisnąć aby równo się rozłożył. ? Dopiero teraz pozostałym ponczem nasączyć drugi biszkopt i rozsmarować masę na wierzchu i na bokach tortu. ? Tort wstawić do lodówki na kilka godzin. ? Przed samym podaniem ułożyć na wierzchu i po bokach umyte i pokrojone ozdobnie truskawki. ? Ozdobić listkami melisy

To co kocham
Tort orzechowo-porzeczkowy 48

Tort z masłem orzechowym przełamany kwaskowymi porzeczkami. Biszkopt jak najbardziej polski, bez dodatku, spulchniaczy i tłuszczów. Spokojnie mogą zjeść go dzieci. Składniki Biszkopt mąka pszenna 170 g 5 jajek cukier drobny 200 g kakao ok. 1 łyżeczka Poncz-nasączenie wrząca woda ok. 200 ml herbata Earl Grey 1 saszetka lub łyżeczka cukier, sok z cytryny do smaku Krem serek mascarpone(...)serek mascarpone, masło orzechowe o temperaturze pokojowej i cukier, dokładanie mieszamy łyżką na gładką masę. Masa jest dość kleista i nie chowamy jej do lodówki, tylko od razu przekładamy tort. Składanie tortu. Jasny biszkopt kroimy na pół. * jasny biszkopt * poncz * cienka warstwa dżemu i porzeczki * krem ( równomiernie nakładamy małe porcje kremu i rozprowadzamy za pomocą łyżki nawilżonej w ponczu ) * ciemny

Smaczne moje
tort orzechowo kakaowy z galaretką wiśniową 44

układamy ciasto orzechowe. Następnie rozsmarowujemy pozostałą część masy i układamy drugi blat biszkopta. Całość pokrywamy masą do obłożenia. Polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy np. czekoladkami, wafelkami, pralinami… Tort najlepiej przygotować 1-2 dni przed podaniem

Domowy Smak Jedzenia