Tort orzechowo-porzeczkowy

Tort orzechowo-porzeczkowy

Tort orzechowo-porzeczkowy

   Tort z masłem orzechowym przełamany kwaskowymi porzeczkami. Biszkopt jak najbardziej polski, bez dodatku, spulchniaczy i tłuszczów. Spokojnie mogą zjeść go dzieci. Składniki Biszkopt mąka pszenna 170 g 5 jajek cukier drobny 200 g kakao ok. 1 łyżeczka Poncz-nasączenie wrząca woda ok. 200 ml herbata Earl Grey 1 saszetka lub łyżeczka cukier, sok z cytryny do smaku Krem serek mascarpone 500 g masło orzechowe 250 g cukier puder 30 g czerwone porzeczki i dżem porzeczkowy Przygotowanie 1 2 tortownice 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne moje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję