JAK URATOWAĆ ZWARZONY KREM MAŚLANY

JAK URATOWAĆ ZWARZONY KREM MAŚLANY

JAK URATOWAĆ ZWARZONY KREM MAŚLANY

Jak uratować zwarzony krem maślany? Latem, gdy na dworze panują upały, mimo posiadania sprawdzonego przepisu, krem maślany łatwo może się zwarzyć. Masło ociepla się latem szybciej. Zimą wyciągamy masło z lodówki ok 2 godzin przed użyciem. Latem wystarczy już 30 minut, aby masło było gotowe do utarcia. Pamiętajcie o tym, ponieważ zbyt miękkie masło (prawie lejące) bardzo szybko się warzy. Gdybyśmy jednak za długo trzymali masło w cieple wystarczy na kilka minut włożyć je do lodówki, aby trochę się schłodziło. Masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Pomysł

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.