FRUŻELINA MALINOWA

FRUŻELINA MALINOWA

FRUŻELINA MALINOWA

Frużelina malinowa jest moim ulubionym dodatkiem do tortów. Jej lekko kwaśny smak idealnie przełamuje słodycz kremów. Bardzo długo robiłam frużelinę z dodatkiem żelatyny. Jednak ostatnio zrobiłam ją tylko z mąką ziemniaczaną i jestem bardzo zadowolona z efektu. Frużelina z dodatkiem samej mąki ziemniaczanej ma konsystencję kisielu. Natomiast z żelatyną przypomina owoce w galaretce. Oba sposoby, które pokazuję nie są złe! Smak jest ten sam :). Jeśli jednak chcemy dodać frużelinę do kremu musimy dodać do nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Pomysł

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Słodki PomysłSłodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

frużelina, maliny, torty, tort, ciasto, babeczki, deser, desery, malinowe, galaretka, deser z malinami, ciasto z malinami, ciasto z kremem, ciasta z kremami, deser z galaretka, ciasto z galaretka

Inne przepisy z Słodki Pomysł

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.