tort - 16051 przepisów (strona:158/1071)

Tajemnice tworzenia idealnego tortu czekoladowego na zamówienie 41

Tworzenie wyjątkowego tortu czekoladowego zaczyna się od wyboru odpowiednich składników. Czekolada, będąca sercem każdego takiego deseru, powinna być starannie wyselekcjonowana. Najlepsza jest ta pochodząca z renomowanych plantacji, gdzie ziarna kakaowca są odpowiednio fermentowane i suszone. Tajemnice tworzenia idealnego tortu czekoladowego na zamówienie -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Krem z białej czekolady. 32

Krem z białej czekolady to świetny dodatek do tortów i deserów. Aksamitna konsystencja i słodki smak sprawiają, że stanowi idealne przełamanie dla kwaśnych owoców, dżemów lub galaretek. Krem po ubiciu i ochłodzeniu jest stabilny, nadaje się do tworzenia słodkich dekoracji . A w rzeczy samej krem z białą czekoladą jest słodki. Dlatego ja rzadko stosuję ten krem samodzielnie. Najczęściej występuje(...)stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-rating-7-66 stop { stop-color: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser, Dodatek do deseru Cuisine worldwide Keyword klem do tortu, krem czekoladowy, krem z białej czekolady Prep Time 15 minutes Czas studzenia 2 hours Total Time 2 hours 15 minutes Servings 350 ml Calories 440 kcal Equipment waga kuchenna mały garnuszek

SmartBake.pl
Tort cynamonowy z powidłami śliwkowymi 39

smaku cynamonowo-korzennym, przekładany powidłami śliwkowymi, delikatnym i aksamitnym kremem na bazie serka mascarpone, śmietanki kremówki oraz cynamonu. Nasączenie biszkoptu sokiem z pomarańczy doskonale wypełnia korzenny smak całego tortu. Tort cynamonowy z powidłami śliwkowymi -- AleTorcik! | Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Tort Mrowisko 33

Tort ten znalazłam na blogu Gotowanie w mniejszym mieście i od razu przypadł mi do gustu, a jest to pomysł kuchni rosyjskiej. Nie zrobiłam jednak kopca lecz tradycyjny kształt tortu z jadalną ściółką leśną na wierzchu. Dla wielbicieli kruszonki to idealny deser. Nastepnym razem zrobię kuleczki w czekoladzie! Składniki: Kruszonka ? 200 g masła ? 4 szklanki mąki ? 3 łyżki cukru ? cukier(...)minut, dwa razy w międzyczasie wymieszać kruszonkę. ? Upieczoną kruszonkę zsypać do miski i pokruszyć jeszcze rękami jeśli jest zbyt zbrylona. Tak przygotowana może czekać kilka dni na dokończenie tortu. Krem ? Masło zmiksować z cukrem waniliowym, aby zrobiło się gładkie, dodawać po łyżce mleka skondensowanego cały czas ucierając. ? Gdy powstanie gładki krem dodać mak i wymieszać. ? Do kruszonki dodać pokrojone orzechy

To co kocham
Tort Tiramisu z truskawkami 30

Ponieważ pojawiły się już pierwsze truskawki, które smakują jak prawdziwe, to koniecznie musiałam je wykorzystać do tortu na Dzień Matki . Tort jest prosty, szybki i bardzo smaczny… no bo kto nie lubi tiramisu? Składniki: Biszkopt ? 6 jajek ? 1 szklanka mąki ? 1 szklanka cukru ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa ? 500 g serka mascarpone ? 500 ml śmietany 30% ? 4 łyżki(...)posmarowanie boków – 2:2:1. ? Położyć drugi krążek, docisnąć aby równo się rozłożył. ? Dopiero teraz pozostałym ponczem nasączyć drugi biszkopt i rozsmarować masę na wierzchu i na bokach tortu. ? Tort wstawić do lodówki na kilka godzin. ? Przed samym podaniem ułożyć na wierzchu i po bokach umyte i pokrojone ozdobnie truskawki. ? Ozdobić listkami melisy

To co kocham
Tort orzechowo-porzeczkowy 52

Tort z masłem orzechowym przełamany kwaskowymi porzeczkami. Biszkopt jak najbardziej polski, bez dodatku, spulchniaczy i tłuszczów. Spokojnie mogą zjeść go dzieci. Składniki Biszkopt mąka pszenna 170 g 5 jajek cukier drobny 200 g kakao ok. 1 łyżeczka Poncz-nasączenie wrząca woda ok. 200 ml herbata Earl Grey 1 saszetka lub łyżeczka cukier, sok z cytryny do smaku Krem serek mascarpone(...)serek mascarpone, masło orzechowe o temperaturze pokojowej i cukier, dokładanie mieszamy łyżką na gładką masę. Masa jest dość kleista i nie chowamy jej do lodówki, tylko od razu przekładamy tort. Składanie tortu. Jasny biszkopt kroimy na pół. * jasny biszkopt * poncz * cienka warstwa dżemu i porzeczki * krem ( równomiernie nakładamy małe porcje kremu i rozprowadzamy za pomocą łyżki nawilżonej w ponczu ) * ciemny

Smaczne moje
tort orzechowo kakaowy z galaretką wiśniową 50

układamy ciasto orzechowe. Następnie rozsmarowujemy pozostałą część masy i układamy drugi blat biszkopta. Całość pokrywamy masą do obłożenia. Polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy np. czekoladkami, wafelkami, pralinami… Tort najlepiej przygotować 1-2 dni przed podaniem

Domowy Smak Jedzenia
Świąteczny tort makowy z wiśniami 86

się składa, że u nas w święta bardzo często gości na stole tort, a to dlatego że jedna z osób w mojej rodzinie ma urodziny tuż przed Wigilią i najczęściej właśnie podczas świąt je obchodzimy. Ten tort - niespodziankę przygotowałam właśnie na jej urodziny. Szukałam pomysłu na ciasto, które idealnie wpasowałoby się w świąteczny klimat. Inspirację znalazłam na tym blogu(...)tort makowy. Mak w Boże Narodzenie jest elementem obowiązkowym, bo potrawy z makiem symbolizują pomyślność, płodność i dostatek na cały, zbliżający się Nowy Rok. Tradycja podawania dań z makiem w wigilijny wieczór jest bardzo stara, dania z makiem są zgodnie z dawnymi wierzeniami magiczne i przynoszą szczęście. Wobec tego nie mógł powstać inny tort. Dodatkiem jest warstwa wiśniowa, krem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tort czekoladowo-orzechowy z gruszkami 97

roku w październiku piekę tort. Do warstwy owocowej użyłam gruszek i powiem, że to był strzał w dziesiątkę. Tort wyszedł niezwykle pyszny. Składniki (tortownica, średnica 26cm): Biszkopt kakaowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 2-3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt orzechowy: 4 jajka 1/2 szklanki mielonych lub drobno posiekanych orzechów włoskich 1 niepełna(...)galaretki i pozostawić do lekkiego stężenia. 4. Śmietanę 36% ubić, dodać serek mascarpone, a potem nutellę i kakao i dokładnie wymieszać. Na razie nie dodawać gruszek. 5. Przełożyć tort, połowę kakaowego biszkoptu lekko nasączyć syropem z gruszek, wyłożyć tężącą galaretkę, wyrównać i włożyć do lodówki. Jak stężeje, wyjąć z lodówki. Biszkopt orzechowy posmarować od spodu cienką warstwą kremu czekoladowego

Kuchnia domowa Ani
Tort malinowy z pistacjową chrupką 132

motywujecie mnie najbardziej i sprawiacie, że w chwilach zwątpienia i chęci rezygnacji mam motywację, by działać dalej.  Za wszystko co to dziękuję, proszę o więcej i zapraszam na tort. Biszkopt:  7 jaj szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki zimnej wody Białka oddzielamy od żółtek(...)mieszamy do momentu aż żelatyna się rozpuści. Gotową żelkę przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej by tortownica miała średnicę o 1-2 cm mniejszą od naszego tortu) i odstawiamy do zastygnięcia.  Dodatkowo: 1/2 szklanki herbaty z cytryną lub kieliszek nalewki malinowej Złożenie tortu:  Biszkopt kroimy na 3 równe części. Pierwszy blat biszkoptu nasączamy herbatą lub nalewką

Cynamonowe szczęście
Lekki tort śmietankowo- karmelowy z owocami 72

Delikatny i lekki jak puch, rozpływający się w ustach tort śmietankowo karmelowy z owocami. Blaty biszkoptowe przełożone są pyszną karmelową bitą śmietaną z dodatkiem borówki amerykańskiej. Dodatkowo smak wzbogacają karmelizowane gruszki. Na wierzchu ułożyłam owoce sezonowe. Ten   tort jest wyśmienity!   Składniki na biszkopt: - 6 jajek w temperaturze pokojowej -nieco więcej niż połowa szklanki uniwersalnej mąki pszennej Szymanowskiej(...)przykryć trzecim krążkiem. Nasączyć trzeci biszkopt. Zanim wstawisz ciasto do lodówki bardzo cienką warstwę pozostałej bitej śmietany rozsmaruj na wierzchu i ułóż owoce według swojej fantazji i upodobań. Tort wstawić do lodówki ,przygotować krystaliczną galaretkę i kiedy zacznie tężeć wyłożyć ją na owoce. Gotowy tort włożyć do lodówki najlepiej na noc Smacznego. Jak już jesteśmy w temacie wypieków, to oprócz

Z Kuchni Do Kuchni
Megaowocowy sernik na zimno z żelką i chrupiącym czekoladowym spodem – ciasto bez pieczenia! 136

lodówce. Następnie układamy drugą warstwę, wyrównujemy i ponownie wkładamy na kilka minut do lodówki *** *** Owoce kroimy w plasterki, osuszamy ręcznikiem papierowym i przyklejamy na krem ganache do schłodzonego tortu. Całość wkładamy do lodówki na kilka minut *** *** Rant wykładamy folią rantową (folię i rant mam o wysokości 12 cm) *** *** Rant z folią układamy na podkładce. Ciasto umieszczamy w rancie i zapinamy(...)lodówki, lub na chwilę do zamrażarki, aby galareta stężała. Po tym czasie dekorujemy ciasto owocami od góry i całość delikatnie zalewamy lekko tężejącą galaretką. Galaretkę wlewamy do wysokości tortu, górne owoce mają być polane, ale nie całkowicie zalane galaretką *** *** Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu z rantu, folię rantową najlepiej ogrzać przez chwilę delikatnie suszarką, aby równo

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania