tort - 16051 przepisów (strona:164/1071)

Tort szpinakowy z owocami 163

napisanie tego przepisu w całości, od a do z. Urodziny Adaś miał początkiem maja, przy czym obchodził końcem kwietnia. Mamy już początek czerwca, więc wypada w końcu, by tort ujrzał światło dzienne. Choć nie mam zbytnio zdjęć w przekroju, ale mam nadzieję, że to nie będzie dla Was przeszkodą w podjęciu wyzwania i przygotowaniu czegoś podobnego(...)jestem zwolenniczką tortów typowo cukrowych, dlatego i tym razem postanowiłam zrobić najzwyklejszy, a z masy cukrowej przygotować tylko ozdoby, których i tak nikt nie zjadł... (no może prócz kilku klocków). Po urodzinach został mały kawałek, a to oznacza, że był naprawdę smaczny! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Kuchnia w czekoladzie
KOKOSOWY TORT BOUNTY 113

Tort zrobiłam mojej przyjaciółce w dniu jej ślubu. Kompletnie nie miałam pomysłu na dekorację, więc działałam intuicyjnie. Urwałam z ogrodu dziką różę. Tort nie dość, że był mocno kokosowy i czekoladowy to cudownie pachniał.   Biszkopt ciemny: 5 jaj ¾ szklanka mąki pszennej ½  szklanka cukru, 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 3 szklanki mleka(...)łyżeczki w 1/4 i 1/5 szklanki wody. Odstawić do napęcznienia. 500ml śmietanki ubić wraz z cukrem pudrem. Żelatynę podgrzać i roztopić. Dodać do ubitej śmietanki. Boki tortu obkładamy śmietaną. Wstawiamy do lodówki, aby ciasto stężało. 250ml śmietanki ubijamy z cukrem i barwnikiem. Żelatynę podgrzać i roztopić. Dodać do ubitej śmietanki. Gdy jest jeszcze płynna wylewamy na tort, tak, aby mogła

Słodki Zakątek
TORT NALEŚNIKOWY Z MASKARPONE 139

Lubię jeść torty, natomiast nigdy ich nie robiłam bo czuję że ich nie umiem robić, że są trudne itd  Dziś postanowiłam zrobić pierwszy raz Tort Naleśnikowy :) Kakaowe i Mleczne Naleśniki , przekładane dwoma masami : masa maskarpone i masa śmietanowo- wiśniowa .  Polecam każdemj początkującej osobie i nie tylko.  Mój mąż być zachwycony :) Polecam  Zapraszam również do odwiedzenia(...)biała 150 ml śmietany 30% 250 ml serka maskarpone 2-3 łyżki cukru Masa czerwona 150 ml śmietany 30% 3 łyżki dżemu z całymi owocami wiśniami Dodatkowo do ustroju tortu Świeże listki mięty Kakao do posypania Tarta czekolada PRZYGOTOWANIE:  Do jednej miski wlewamy 150 ml śmietanki i 250 ml serka mascarpone, dodaję łyżkę cukru pudru i ubijamy za pomocą

Gotowanie Patki
TORT FIT KOKOSOWO - BRZOSKWINIOWY 171

Lżejsza wersja mojego ulubionego kokosowego tortu, w sam raz dla wielbicieli zdrowych słodyczy. Krem składa się z jogurtu greckiego i wiórków kokosowych, doprawiony aromatem pomarańczy jest lekki i orzeźwiający. Krem jest sztywny i nie rozpuszcza się nawet podczas długiego przebywania w temperaturze pokojowej. Do tego biszkopt z mąki pełnoziarnistej dosłodzony cukrem trzcinowym, niestety nie wyrasta za duży, ale na pól(...)formy i piekę 30-40 minut studzę w piekarniku przy otwartych drzwiczkach  Proporcje kremu podaję w ilości potrzebnej do przełożenia i pokrycia małego torciku (tego na górze, dolny tort jest tradycyjny z bitą śmietaną). Na duży tort należy składniki podwoić. SKŁADNIKI NA KREM: 200 g   wiórków kokosowych 500 g jogurtu greckiego ok. 0,5 szklanki cukru trzcinowego zblendowanego

Upiecz sobie babeczkę
POLEWA LUSTRZANA 157

Polewa prosta i szybka w wykonaniu, pozwala na bardzo efektowne wykończenie tortu. Podane składniki wystarczą  na oblanie jednego tortu. W celu ozdobienia mojego tortu podwoiłam ilości, a tu znajdziesz przepis na  torcik . SKŁADNIKI: 1,5 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 60 ml.  śmietany kremówki 36% 30 g. glukozy szczypta barwnika 100 g. białej czekolady PRZYGOTOWANIE: żelatynę rozpuszczam(...)barwnik kiedy się rozpuszczą dokładam połamana czekoladę, mieszajac podgrzewam do rozpuszczenia się czekolady podgrzewam chwilkę żelatynę i dodaję do rondelka, mieszam i po chwili, gdy ostygnie, oblewam nią tort SMACZNEGO

Upiecz sobie babeczkę
Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i karmelizowanymi bananami 106

coś więcej — boskie i niezwykle proste w przygotowaniu ciacho! Bo zrobienie naleśników jest przecież dziecinnie proste! Jednak, żeby nie było tak klasycznie, to naleśniki postanowiłem usmażyć z dodatkiem kakao. Tort przełożyłem zaś kremem przygotowanym z masła orzechowego i kremowego serka (dzięki temu nie jest taki ciężki), a całość udekorowałem karmelizowanymi bananami! Jestem wręcz przekonany, że to ciacho posmakuje łakomczuchom(...)każdym wieku! ;) PS. Sam pomyślałem o tym trochę za późno, ale fajnym pomysłem będzie również ułożenie plasterków bananów pomiędzy niektóre warstwy naleśników. ;) * SKŁADNIKI na tort naleśnikowy o średnicy 20 cm Naleśniki z kakao: 300 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 4 jajka 400 ml mleka 300 ml wody gazowanej 4 łyżki roztopionego masła lub oleju 2 łyżki cukru szczypta soli

Food Square
Tort Caprese czyli włoski murzynek 179

kraj to inne ciasto czekoladowe. Amerykanie mają swoje wilgotne brownie, my mamy murzynka, a włosi? Włosi mają tort caprese. Pyszny, łatwy wypiek. Tort caprese moim zdaniem smakiem przypomina murzynka, tylko nieco bardziej wilgotnego. Jest to doskonałe ciasto do przygotowania z dziećmi. Daje duże pole do popisu. Można zamienić czekoladę lub bakalie. Ja w swoim torcie caprese dodałam migdały, orzechy włoskie(...)Jeśli będziecie przygotowywać ten tort z dziećmi to pamiętajcie pominąć alkohol. Polecam to ciasto na piknik! Składniki: 200 g czekolady gorzkiej 125 g margaryny Palma firmy Bielmar 120 g cukru 70 g mielonych migdałów 70 g mielonych orzechów włoskich 70 g maku 10 g kakao 4 proszku do pieczenia 4 jajka likier migdałowy cukier puder do dekoracji Migdały i orzechy

Ciasta z tradycjami
Tort urodzinowy - bistro mama ma 7 lat! 200

się ani odratować, ani wykorzystać. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy do niej mascarpone i roztopioną czekoladę.  Miksujemy do połączenia.  1/3 masy odkładamy do dekoracji boków i wierzchu tortu. . Do nasączenia tortu: ok. 3 /4 szklanki napar z herbaty miętowej lub woda z sokiem z cytryny Wykonanie tortu: Jeden blat biszkoptu kładziemy na paterze. Nasączamy go naparem z mięty(...)wciskamy je w krem.  Kładziemy 2 biszkopt, nasączamy i powtarzamy czynności z kremem i truskawkami. Na wierzch dajemy biszkopt i nasączamy go pozostałym naparem.  Boki i wierzch tortu smarujemy pozostałą masą i na koniec ozdabiamy. Do ozdoby wykorzystałam: makaroniki (akrat był tydzień francuski w Lidlu) słodycze z domowych zapasów świeże kwiaty

bistro mama
TORT STRACCIATELLA Z TRUSKAWKAMI 372

Lekki, letni tort ze świeżymi truskawkami i pysznym kremem z bitej śmietany i kawałeczków gorzkiej czekolady. Jego przygotowanie najlepiej jest rozłożyć w czasie i upiec biszkopt nawet dwa dni przed planowanym podaniem. Przygotowanie kremu i przełożenie tortu można zostawić na dzień podania lub zrobić z jednodniowym wyprzedzeniem.  Biszkopty nasączyłam domową lemoniadą i przełożyłam warstwą dżemu i świeżych truskawek. Krem(...)puder wymieszany ze śmietan-fixem lub cukier puder i rozpuszczoną, letnią  żelatynę. Krótko miksujemy (mniej niż 1 minutę). Dodajemy posiekaną czekoladę, delikatnie mieszamy. Na paterze układamy pierwszy blat tortu, nasączamy 1/3 ilości lemoniady, wykładamy połowę dżemu i rozsmarowujemy go po powierzchni. Układamy połowę ilości truskawek(rozcięciem do dołu), wykładamy 1/3 ubitej śmietanki, delikatnie wygładzamy i kładziemy drugi blat tortu

cool and minty
Truskawkowy sernik na zimno z ricotty i śmietany (Cheesecake fredda con fragole, ricotta e panna) 159

śmietany, dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystygnięcia. Ricott ę mieszamy z cukrem, śmietaną z żelatyną i cukrem waniliowym. Przygotowany krem śmietanowy wykładamy do tortownicy. Wierzch tortu delikatnie wyrównujemy. Tort schładzamy ok. 1 godziny. Warstwa truskawkowa Blendujemy truskawki na gładki mus. Listki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie ok. 5 minut. Śmietanę podgrzewamy, po czym zdejmujemy(...)śmietany, dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystygnięcia. Ricott ę mieszamy z cukrem, śmietaną z żelatyną i musem truskawkowym. Przygotowany krem truskawkowy wykładamy do tortownicy. Wierzch tortu delikatnie wyrównujemy. Tort schładzamy przynajmniej 6-7 godzin. Dekoracja Śmietanę  ubijamy z cukrem pudrem. Wierzch torciku smarujemy 2-3 łyżkami bitej śmietany, dekorujemy truskawkami i resztą  bitej

La grande e la piccola cuoca
Krem adwokatowy 251

Krem adwokatowy nigdy nie był moim ulubieńcem. Może dlatego, że nie przepadałam nigdy za adwokatem! Ale z wiekiem gusta i guściki się zmieniają i tak było

Słodki Pomysł
Torcik z musem czekoladowym (Torta di mousse al cioccolato) 135

albumi 3 cucchiai di cacao amaro foglie di menta per decorazione * potete sostituire la gelatina in fogli con quella in polvere, ca. 32 grammi (8 cucchiaini) PRZYGOTOWANIE Przygotowanie tortu rozpoczynamy od rozpuszczenia masła. Ciasteczka rozdrabniamy blenderem na piasek, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Masę ciasteczkow ą   wykładamy do okrągłej formy o średnicy 20 cm,  wyrównując wierzch(...)mieszamy z czekoladą i żelatyną. Na koniec do masy wmieszamy ubitą na sztywno śmietanę kremówkę.  Przygotowany mus czekolady delikatnie wykładamy na masę ciasteczkową. Wierzch tortu delikatnie wyrównujemy. Tort schładzamy przynajmniej 6-8 godziny. Przed podaniem tort oprószamy kakao i dekorujemy listkami mięty. **** PREPARAZIONE Per preparare la torta, iniziate sciogliendo il burro. Nel frattempo

La grande e la piccola cuoca
Tort Bueno-Rocher 144

mleko oraz cukier i serek mascarpone. Do masy powoli wsypujemy mleko w proszku, nieustannie mieszając. Na koniec łączymy wszystkie składniki z wcześniej ubitą śmietanką. Wykładamy masę na jedną warstwę tortu. Nadzienie z Ferrero Rocher Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do serka mascarpone dodajemy pokruszone praliny Ferrero. Następnie przekładamy przestygniętą czekoladę do masy z serka. Na koniec łączymy wszystkie składniki(...)wcześniej ubitą śmietanką. Dorzucamy wiśnie i dokładnie mieszamy. Wykładamy masę na 2 warstwę tortu. Polewa/ Glazura Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Dodajemy 3 łyżki śmietanki oraz 3 łyżki żelatyny, rozpuszczonej w 1/2 szkl. gorącej wody, cały czas energicznie mieszając. Tak przygotowaną, lekko przestygniętą polewę wylewamy na wierzch tortu, nie zapominając o brzegach. Całość dekorujemy batonikami Kinder Bueno i pralinami Ferrero

Pyszny Duet

Proponowane wyszukiwania