Tort czekoladowo-wiśniowy

Tort czekoladowo-wiśniowy

Tort czekoladowo-wiśniowy

Tort idealny - połączenie kremu wiśniowego, ciemnego biszkoptu i polewy czekoladowej. Jego przygotowanie jest trochę czasochłonne, jednak smak wszystko wynagradza. Składniki są podane na dużą okrągłą formę (28 cm), jednak spokojnie można zastąpić formą prostokątną (np. 20 cm x 35 cm).   Składniki: ciemny biszkopt 5 dużych jaj 1/2 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki zwykłego cukru 3-4 łyżki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekoladowa, wiśnia, biszkopt, polewa, ciasto, krem, torty, tort, sok, polewa czekoladowa, czekolada, jajko, kakao, lekkie ciasto, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto wiśniowe, jak zrobić wodę z cytryna, krem czekoladowy, biszkopt idealny, tort czekoladowy z wiśniami, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z białek , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta tortowe

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.