Sernik z brzoskwiniami to tradycyjny sernik na półkruchym spodzie z puszystą masą serową. Smaczne i piękne ciasto. CIASTO : 200 g masła 5 żółtek 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżki gęstej śmietany(...)Brzoskwinie należy odcedzić i pokroić w kostkę. Na podpieczony spód ciasta wylewamy ser, na wierzch posypujemy brzoskwinie i lekko je wciskamy. Następnie kruszymy pozostałe ciasto na ser. Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 %, funkcja góra/dół. Po upieczeniu studzimy go w lekko uchylonych drzwiczkach. Po ostudzeniu kroimy na kawałki, smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolimarzysz o lekkim i zdrowym deserze, który jednocześnie zachwyci smakiem i pięknym wyglądem? Jeśli tak, to skyrnik, czyli sernik na zimno ze skyra z owocami, będzie dla Ciebie idealnym wyborem! To nowoczesna wersja klasycznego sernika, która łączy w sobie delikatność islandzkiego skyra, orzeźwiający smak galaretki winogronowej i soczystość świeżych owoców. Dowiedz się, jak przygotować ten pyszny deser w domowym(...)zaciszu, a także jak długo można go przechowywać i z czym najlepiej go podawać! Co to jest skyrnik? Skyrnik to połączenie tradycyjnego sernika na zimno z wyjątkowym islandzkim produktem mlecznym – skyrem. Skyr jest gęsty, bogaty w białko i niskotłuszczowy, co czyni go doskonałą bazą do lekkich deserów. Dodatek galaretki winogronowej nadaje sernikowi orzeźwiającego smaku, a owoce na wierzchu sprawiają
Słodkie okruszkispodem herbatnikowym. Na wierzchu układamy maliny, delikatnie wciskając w masę serową. Pieczemy w ok. 170 st. przez ok. 70-80 min. * śmietany 18% lub 30%, jeśli chcemy aby sernik miał konsystencję bardziej kremową to dodajemy śmietankę 30%. Natomiast jeśli chcemy uzyskać konsystencję tradycyjnego sernika dodajemy śmietanę
Domowy Smak JedzeniaSernik pistacjowy to prawdziwy klejnot w świecie deserów, który łączy w sobie delikatność serowego kremu z intensywnym smakiem pistacji. Ta wersja klasycznego sernika zachwyca nie tylko swoim wyglądem, ale przede wszystkim wyjątkowym połączeniem składników, które harmonijnie komponują się na podniebieniu. Z nutą ziarn pistacji i subtelnością kremowego serka, ten sernik jest doskonałym wyborem na każdą okazję, dodając elegancji(...)wyrafinowania każdemu spotkaniu. Gotowy na wyzwanie i gotowy do podania – sernik pistacjowy zaprasza na prawdziwie kulinarne doświadczenie. czytaj przepis
Kulinarna Chwilaskładniki na spód sernika: 180 g biszkoptów 80 g masła wykonanie: Biszkopty rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło rozpuszczamy, wlewamy do rozdrobnionych biszkoptów i mieszamy. Gotowym „ciastem” wykładamy dno tortownicy (ok. 24 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). składniki na masę serową: 750 g sera białego, 3x zmielonego 200 ml śmietany kremówki 200 g cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy(...)odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Do zimnej galaretki dodajemy pokrojone brzoskwinie i wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć wykładamy ją na wierzch sernika. Całość wstawiamy do lodówki aby galaretką stężała
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na spód sernika: 160 g herbatników 60 g masła wykonanie: Masło rozpuszczamy. Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Do rozdrobnionych herbatników dodajemy masło i mieszamy, aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Gotowe „ciasto” przekładamy do foremki/tortownicy (ok. 23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia) i dociskamy np. dnem szklanki. składniki ma masę serową: 750 g sera białego półtłustego, 3x zmielonego(...)jajka 100 ml śmietanki kremówki 30% 160 g czekolady białej 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej ok. 200 g truskawek (tyle aby pokryły wierzch sernika) wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Wszystkie składniki przekładamy do naczynia miksującego i miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę przelewamy na przygotowany spód. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki
Domowy Smak JedzeniaSzybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za sprawą galaretek cytrynowych. Przygotujcie go szybko i co ważne w upalne dni, bez włączania piekarnika. Nie robiłam zdjęć z etapów przygotowania, bo nie planowałam dodawać przepisu na blog, ale kiedy sernik zaczął tak szybko znikać stwierdziłam, że jednak muszę mieć go na blogu :) Zdążyłam uchwycić(...)wcześniej przygotowane biszkopty. Na początku najlepiej wykładać masę delikatnie łyżką, żeby biszkopty się nie przesunęły, dopiero później wyłożyć resztę masy, wyrównać powierzchnię i posypać utartą czekoladą. Sernik wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą
Agusiowe smakołykiZnany i bardzo lubiany sernik bez sera, zawsze się udaje i wszystkim smakuje. Za każdym razem może smakować inaczej, poprzez zmianę spodu, dodanie owoców lub kakao czy też kawy. Składniki na tortownice 18 cm na 24 podwajamy składniki spód: biszkopty namoczenie biszkoptów: 150 ml wody 2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru trzcinowego masa jogurtowa(...)proszku. Mieszamy wszystko na najwolniejszych obrotach. 5. Na sam koniec dodajemy ubita pianę i delikatnie mieszamy. 6. Masę wykładamy na namoczone biszkopty, na wierzchu układamy odsączone mandarynki. Gotowy sernik pieczemy w 180 stop przez około 50-60 minut grzanie góra dół bez termoobiegu. Upieczony i ostudzony sernik możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego
Gotowanie...to proste !Dzisiaj jest Dzień Matki i z tego podestu składam życzenia wszelkiej pomyślności dla wszystkich mam, bądźcie szczęśliwe i kochajcie swoje dzieci a one będą kochały Was 💓💓💓 Sernik który dziś przedstawiam jest idealny do kawy z mamą czy córką, jest pyszny, kremowy, robi się szybko, bo jest bez spodu a znika jeszcze szybciej. A jeśli szukacie sernika który nie opadnie(...)szukajcie wśród serników na blogu bo jest ich tu sporo. Zapraszam do pieczenia i na kawę z mamą. Sernik z truskawkami - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSernik krakowski to nasze dobro narodowe a tradycję jego pieczenia wypada pielęgnować. Rewelacyjny w smaku sernik z rodzynkami. Artykuł Sernik krakowski pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjąmiksującego i miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę przekładamy do foremki z ciastem. Pieczemy w ok. 160 st. C, aż wierzch się lekko zrumieni, ok.70-80 min. Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia, przy uchylonych drzwiczkach. składniki na galaretkę z ajerkoniaku: 150 ml likieru ajerkoniak ok. 4 g żelatyny 20 ml gorącej wody wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy(...)gorącej wodzie. Ajerkoniak podgrzewamy, zestawiamy z ognia i dodajemy do niego rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy. Wystudzoną galaretkę wylewamy na wystudzony sernik i stawiamy do lodówki aby galaretka całkiem stężała, najlepiej
Domowy Smak JedzeniaWierzcie mi, ten sernik jest naprawdę prosty do wykonania. Prosty, smaczny i efektowny 😍 Warunkiem jest jedynie posiadanie tortownicy i posiadanie metalowej obręczy (którą kupicie na małe pieniądze na Allegro czy Ebay-u). Fajne jest to, że jak opanuje się techniczną stronę, możemy potem dowolnie modyfikować przepis. Nie lubicie sernika na zimno? Zróbcie w ten sposób śmietanowiec. Na spód wyłóżcie(...)Dookoła (poza obręczą) wypełnić formę masą serową i wstawić ponownie do lodówki, aby masa porządnie zastygła. Po zastygnięciu obręcz wyjmujemy. Poniżej zamieszczam film na którym się wzorowałam robiąc sernik, oraz moje zdjęcia. I teraz panuje całkowita dowolność 😍 Robimy to, co nam wyobraźnia podsunie. Wolny środek możemy wyłożyć ulubionymi owocami i zalać przezroczystą galaretką (tak robiłam
Walijskie PichcenieMazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Stasiówka, gmina Dębica, powiat dębicki Mazurek ze Stasiówki to dwie warstwy biszkoptowego ciasta orzechowego z wkładką z sernika. Upieczone blaty przełożone są masą orzechową na bazie masła, która nie tylko je spaja, ale też wzbogaca smak ciasta. Mazurek jest niewysoki, ładnie się prezentuje i kroi, ale przede wszystkim jest bardzo smaczny i dość oryginalny(...)Stasiówki – kuchnia podkarpacka Składniki na blaszkę 25x35 cm: Placek orzechowy: 5 jajek 5 łyżek cukru 150 g mielonych orzechów włoskich 5 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sernik: 800 g białego sera (twarogu) 5 jajek 1,5 szklanki cukru pudru 200 g masła 1 budyń waniliowy w proszku Masa orzechowa: 200 g mielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki
Trzeci talerz