Seromakowiec to dwa ciasta w jednym - sernik na spodzie makowym. Ale ten seromakowiec nie jest byle jaki - to ciasto na wypasie! Sernik z kawałkami brzoskwiń w masie serowej, przygotowany na cieście makowym, z bezą kokosową na samym wierzchu. Kremowa i aksamitna masa serowa w połączeniu z wilgotnym ciastem makowym smakuje wyśmienicie. Dopełnieniem są słodkie brzoskwinie zatopione w masie(...)cukier się rozpuści. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy krótko. Do piany z białek wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy delikatnie łyżką. Na podpieczony, gorący sernik wykładamy pianę kokosową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i pieczemy jeszcze około 15-20 min., aż beza się przyrumieni. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku
Kuchnia MagdaLenySeromakowiec to dwa ciasta w jednym - sernik na spodzie makowym. Ale ten seromakowiec nie jest byle jaki - to ciasto na wypasie! Sernik z kawałkami brzoskwiń w masie serowej, przygotowany na cieście makowym, z bezą kokosową na samym wierzchu. Kremowa i aksamitna masa serowa w połączeniu z wilgotnym ciastem makowym smakuje wyśmienicie. Dopełnieniem są słodkie brzoskwinie zatopione w masie(...)cukier się rozpuści. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy krótko. Do piany z białek wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy delikatnie łyżką. Na podpieczony, gorący sernik wykładamy pianę kokosową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i pieczemy jeszcze około 15-20 min., aż beza się przyrumieni. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku
Kuchnia MagdaLenySernik czekoladowo - waniliowy na cienkim spodzie jest smaczny i efektowny. Polecam przepis. CIASTO : 100 g masła 3 żółtka 4 łyżki cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka gęstej śmietany SER: 6 białek 3 żółtka 1 szklanka(...)dzielimy na dwie połówki, do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Na spód ciasta wylewamy ciemny ser, na to jasny i pieczemy 1 godzinę w 180 *C. Po upieczeniu sernik studzę i godzinę przy lekko uchylonych drzwiczkach. Czekolady łamiemy na kawałki, podgrzewamy z mlekiem w mikrofalówce 1 minutę. Mieszamy i wylewamy na zimny sernik, posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliPrzepis na sernik wykwintny, który smakuje obłędnie i jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Sernik ten zachwyca smakiem, puszystością i cudownym smakiem. Artykuł Sernik wykwintny pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plSernik to deser którego nigdy nie mam dość i zachęcam do zajrzenia na blogu na Serniki bo tam znajdziecie mnóstwo inspiracji. Ten dzisiejszy kremowy z dodatkiem kwaskowatych malin jest idealny. Nie za słodki, nie za suchy, idealny do kawy, herbaty czy czystka. Szybki sernik z malinami - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSernik z brzoskwiniami to tradycyjny sernik na półkruchym spodzie z puszystą masą serową. Smaczne i piękne ciasto. CIASTO : 200 g masła 5 żółtek 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżki gęstej śmietany(...)Brzoskwinie należy odcedzić i pokroić w kostkę. Na podpieczony spód ciasta wylewamy ser, na wierzch posypujemy brzoskwinie i lekko je wciskamy. Następnie kruszymy pozostałe ciasto na ser. Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 %, funkcja góra/dół. Po upieczeniu studzimy go w lekko uchylonych drzwiczkach. Po ostudzeniu kroimy na kawałki, smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolimarzysz o lekkim i zdrowym deserze, który jednocześnie zachwyci smakiem i pięknym wyglądem? Jeśli tak, to skyrnik, czyli sernik na zimno ze skyra z owocami, będzie dla Ciebie idealnym wyborem! To nowoczesna wersja klasycznego sernika, która łączy w sobie delikatność islandzkiego skyra, orzeźwiający smak galaretki winogronowej i soczystość świeżych owoców. Dowiedz się, jak przygotować ten pyszny deser w domowym(...)zaciszu, a także jak długo można go przechowywać i z czym najlepiej go podawać! Co to jest skyrnik? Skyrnik to połączenie tradycyjnego sernika na zimno z wyjątkowym islandzkim produktem mlecznym – skyrem. Skyr jest gęsty, bogaty w białko i niskotłuszczowy, co czyni go doskonałą bazą do lekkich deserów. Dodatek galaretki winogronowej nadaje sernikowi orzeźwiającego smaku, a owoce na wierzchu sprawiają
Słodkie okruszkispodem herbatnikowym. Na wierzchu układamy maliny, delikatnie wciskając w masę serową. Pieczemy w ok. 170 st. przez ok. 70-80 min. * śmietany 18% lub 30%, jeśli chcemy aby sernik miał konsystencję bardziej kremową to dodajemy śmietankę 30%. Natomiast jeśli chcemy uzyskać konsystencję tradycyjnego sernika dodajemy śmietanę
Domowy Smak JedzeniaSernik pistacjowy to prawdziwy klejnot w świecie deserów, który łączy w sobie delikatność serowego kremu z intensywnym smakiem pistacji. Ta wersja klasycznego sernika zachwyca nie tylko swoim wyglądem, ale przede wszystkim wyjątkowym połączeniem składników, które harmonijnie komponują się na podniebieniu. Z nutą ziarn pistacji i subtelnością kremowego serka, ten sernik jest doskonałym wyborem na każdą okazję, dodając elegancji(...)wyrafinowania każdemu spotkaniu. Gotowy na wyzwanie i gotowy do podania – sernik pistacjowy zaprasza na prawdziwie kulinarne doświadczenie. czytaj przepis
Kulinarna Chwilaskładniki na spód sernika: 180 g biszkoptów 80 g masła wykonanie: Biszkopty rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło rozpuszczamy, wlewamy do rozdrobnionych biszkoptów i mieszamy. Gotowym „ciastem” wykładamy dno tortownicy (ok. 24 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). składniki na masę serową: 750 g sera białego, 3x zmielonego 200 ml śmietany kremówki 200 g cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy(...)odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Do zimnej galaretki dodajemy pokrojone brzoskwinie i wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć wykładamy ją na wierzch sernika. Całość wstawiamy do lodówki aby galaretką stężała
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na spód sernika: 160 g herbatników 60 g masła wykonanie: Masło rozpuszczamy. Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Do rozdrobnionych herbatników dodajemy masło i mieszamy, aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Gotowe „ciasto” przekładamy do foremki/tortownicy (ok. 23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia) i dociskamy np. dnem szklanki. składniki ma masę serową: 750 g sera białego półtłustego, 3x zmielonego(...)jajka 100 ml śmietanki kremówki 30% 160 g czekolady białej 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej ok. 200 g truskawek (tyle aby pokryły wierzch sernika) wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Wszystkie składniki przekładamy do naczynia miksującego i miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę przelewamy na przygotowany spód. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki
Domowy Smak JedzeniaSzybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za sprawą galaretek cytrynowych. Przygotujcie go szybko i co ważne w upalne dni, bez włączania piekarnika. Nie robiłam zdjęć z etapów przygotowania, bo nie planowałam dodawać przepisu na blog, ale kiedy sernik zaczął tak szybko znikać stwierdziłam, że jednak muszę mieć go na blogu :) Zdążyłam uchwycić(...)wcześniej przygotowane biszkopty. Na początku najlepiej wykładać masę delikatnie łyżką, żeby biszkopty się nie przesunęły, dopiero później wyłożyć resztę masy, wyrównać powierzchnię i posypać utartą czekoladą. Sernik wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą
Agusiowe smakołykiZnany i bardzo lubiany sernik bez sera, zawsze się udaje i wszystkim smakuje. Za każdym razem może smakować inaczej, poprzez zmianę spodu, dodanie owoców lub kakao czy też kawy. Składniki na tortownice 18 cm na 24 podwajamy składniki spód: biszkopty namoczenie biszkoptów: 150 ml wody 2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru trzcinowego masa jogurtowa(...)proszku. Mieszamy wszystko na najwolniejszych obrotach. 5. Na sam koniec dodajemy ubita pianę i delikatnie mieszamy. 6. Masę wykładamy na namoczone biszkopty, na wierzchu układamy odsączone mandarynki. Gotowy sernik pieczemy w 180 stop przez około 50-60 minut grzanie góra dół bez termoobiegu. Upieczony i ostudzony sernik możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego
Gotowanie...to proste !