powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni. Pieczemy około 40 minut (brzegi powinny lekko się zaokrąglić, środek ciągle ma być jeszcze lekko surowy). Zwalczamy w sobie chęć podpieczenia sernika jeszcze przez kilka minut i wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki (można zablokować drewnianą łyżką lub ściereczką) i zostawiamy sernik na minimum godzinę lub na noc. Upieczony sernik wkładamy(...)lodówki na minimum godzinę. Przekładamy na paterę i dekorujemy świeżymi owocami. Jeśli wybieramy drobniejsze owoce, jak maliny czy jagody wierzch sernika możemy posmarować jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną, żeby lepiej trzymały się na wierzchu ciasta. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercydodatkiem malin ukrytych pod lekką budyniową pianką. Jest wyjątkowy!!! Piekłam go zazwyczaj z brzoskwiniami, ale dopiero dodatek malin wydobył z tego ciasta niesamowity, wyrafinowany smak. Polecam!!! Składniki na sernik z malinami i lekką budyniową pianką na blachę o wymiarach 28x40 cm SZKLANKA - 250 ml CIASTO KRUCHE: 400 g mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła(...)miksując. Do lśniącej, sztywnej masy dodajemy proszek budyniowy i nadal ubijamy, na koniec cienką strużką wlewamy olej i dalej miksujemy (piana nieco opadnie, ale tak ma być). Na podpieczony sernik układamy maliny, a na nie pianę z białek. Wierzch ciasta posypujemy startym ciastem i znowu wkładamy do piekarnika. Pieczemy kolejne 30 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i trzymamy
Rozpustne gotowaniesmak. Wierzch stanowi natomiast polewa owocowa, a raczej mus z jeżyn i jagód, z dodatkiem śmietany kremówki, która sprawiła, że stał się on kremowy, aksamitny, pyszny... Polecam!!! Składniki na sernik z jagodami i jeżynowo-jagodową polewą na tortownicę o średnicy 20 cm kilka herbatników na spód (lub biszkoptów) MASA SEROWA: 500 g zmielonego sera białego 1 galaretka o smaku(...)dodajemy jagody i mieszamy łyżką. Masę serową wykładamy na herbatniki, wyrównujemy i wkładamy na 15 minut do zamrażarki lub na 45 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy schłodzony sernik i wykładamy na niego chłodną polewę. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny, po tym czasie sernik jest gotowy
Rozpustne gotowaniekremowy, wręcz aksamitny sernik na kruchym spodzie. Jest bardzo delikatny w smaku, dlatego postanowiłam wzbogacić go nieco dodając na wierzch jagody. Muszę przyznać, że efekt przekroczył moje oczekiwania. Sernik jest obłędny! Polecam!!! Składniki na sernik królewski z jagodami na formę o wymiarach 28x40 cm: KRUCHE CIASTO: 80 g zimnego masła 80 g cukru pudru 1 jajko(...)twarogu 125 ml oleju 2 szklanki mleka ziarenka z 1 wanilii 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 g mrożonych jagód Gdy spód sernika się piecze przygotowujemy masę serową. Wszystkie składniki prócz jagód miksujemy na gładką masę. Z piekarnika ostrożnie wyjmujemy podpieczony spód, na nim równomiernie wykładamy masę serową, wszystko to posypujemy zamrożonymi jagodami
Rozpustne gotowaniepoprawę nastroju! A że na zewnątrz ziąb i szaruga, brak słoneczka i nieodzowny zimny wiatr, myślę, że takie ciacho powinno się pojawić u każdego z Was. Polecam! Składniki na sernik obłędnie czekoladowy na tortownicę o średnicy 26-28 cm KRUCHY, KAKAOWY SPÓD: 240 g mąki pszennej 10 g gorzkiego kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru(...)miksujemy do połączenia i otrzymania gładkiej masy. Następnie przekładamy na kakaowy spód, wyrównujemy wierzch i wkładamy do nagrzanego do 175-180 stopni C. Pieczemy 50-60 minut. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni wierzch przykrywamy folią aluminiową. Ciasto po upieczeniu będzie dość rzadkie, ale to nic, takie ma być. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku, a następnie przekładamy do lodówki
Rozpustne gotowanieskładniki masy serowej. Krótko zmiksować do połączenia. Tak przygotowaną masę serową wylać na podpieczony i przestudzony spód ciasteczkowy. Piec w 150 st.C około 60 minut w kąpieli wodnej. Upieczony sernik powinien być ścięty z wierzchu. 3. Sos karmelowy: Składniki umieścić w garnuszku z grubym dnem. Podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia się składników i pojawienia się bąbelków. Następnie(...)zwiększyć ogień i gotować około 3 minutki do skarmelizowania i zgęstnienia sosu. Jeszcze ciepły rozprowadzić po ostudzonym serniku. Tak przygotowany sernik udekorować, np. pokruszonymi ciastkami Speculoos. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Inspiracja/ źródło: Moje Wypieki
Nastoletnie Wypiekanienajchętniej to co uzbieram zaraz bym zjadła, ale trzeba ćwiczyć silną wolę ;) W weekend wyczarowałam sernik jagodowy, który ma moim zdaniem obłędny kolor i smak wakacji ! Sernik jagodowy przepis na tortownicę 26 cm Składniki na spód: 3/4 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/5 kostki margaryny Składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)masy, nie może być żadnych grudek sera. W razie potrzeby można sobie pomóc blenderem ;) Masę serową wylewamy na ciasto w tortownicy. Piec w temp 160 C ok 1 godzinę. Sernik jest upieczony gdy po dotknięciu patyczkiem sprężynuje. Studzimy w uchylonym piekarniku, następnie ostudzony wkładamy do lodówki na kilka godzin. Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 50 g masła 100g
W kuchennej krainieSernik piec w 160 st.C około 80-90 minut bez termoobiegu. Upieczony powinien być sprężysty i ścięty. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i lekko uchylić. Pozostawić w nim sernik do całkowitego ostygnięcia. Ostudzony włożyć na minimum 3 godziny do lodówki, aby nabrał odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem udekorować sernik owocami. Smacznego
Nastoletnie Wypiekanieprzesianą mąkę ziemniaczaną oraz kaszę mannę, wymieszać. Masę serową przelać na schłodzony spód ciasteczkowy. Piec w 160 st.C około 50-60 minut (czas pieczenia zależy od Waszego piekarnika!) Upieczony sernik powinien być ścięty z wierzchu. Studzić w uchylonym piekarniku. Gdy sernik ostygnie, schłodzić w lodówce (najlepiej całą noc) 3. Sos krówkowy: Krówki roztopić w śmietance. Gdy sos zacznie(...)gęstnieć, rozprowadzić go na schłodzonym serniku. Udekorować posiekanymi krówkami. Smacznego
Nastoletnie Wypiekanieosłodzi ten pracowity dzień. Zapewne znacie już nie jeden sernik z białą czekoladą i malinami. Ja sama proponowałam takie połączenie już kilka razy. Tym razem na spód sernika użyłam ciasteczek amaretti, które są przyjemnie słodkie i dają bardzo fany efekt smakowy. Masa serowa nie jest zbyt słodka, ale rekompensują to grudni białej czekolady wyczuwalne w serniku. Całości dopełniają maliny(...)cukier i mąkę i dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy posiekana białą czekoladę. Kilka łyżek masy serowej wykładamy na spód z ciastek, następnie układamy maliny, które przykrywamy resztą masy serowej. Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 160°C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta odstawiamy je do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyciągamy je z lodówki około 30 minut
Przysmaki Karolkitego pyszne. :) Ps. Ja nie użyłam ani deka cukru, bo truskawki były wystarczająco słodkie, ale jeśli ktoś ma potrzebę może sobie masę serową dosłodzić. fit sernik, fit śniadanie, sernik, sernik z truskawkami, szybkie zdrowe śniadanie, truskawki, Zapiekanki, Zdrowe jedzonko, zdrowe śniadanie
Cynamonowe szczęściejakie jadłam! Fantastycznie pomarańczowy dzięki dyniowemu pure, aromatyczny dzięki wanilii, cynamonowi gałce muszkatałowej, aksamitny, kremowy i delikatny dzięki... kremowym serkom kanapkowym apetina :) Można powiedzieć, że to taki trochę oszukany sernik, bo bez prawdziwego twarogu, ale gwarantuje że nikt się nie pozna, bo smak jest tak rewelacyjny, że jedyne pytanie jakie nasuwa się podczas jego jedzenia to "ciekawe czy zostanie(...)cukrem waniliowym na gładką masę. Dodac żółtko i krótko zmiksować. Przy pomocy łyżki na masie dyniowej zrobić kleksy z masy serowej. Patyczkiem do szaszłyków narysować esy floresy na serniku (dzięki temu kleksy staną się bardziej fikuśne i stworzą ładne wzory na pomarańczowym serniku). Piec 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po tym czasie boki powinny być upieczone, środek może się
DefinicjaSmakuSernik, czekolada, truskawki – niezwykle udane połączenie, które nie może nie smakować. Wilgotne, rozpływające się w ustach dwie warstwy sernika, ciemna czekoladowa i jasna cytrynowa lub pomarańczowa, w zależności, który z owoców wybierzecie. Prawdziwa rozkosz dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Ozdobiony orzeźwiającymi truskawkami efektownie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Bardzo Wam polecam. Spód ciasteczkowy: 300 g ciasteczek typu(...)Wyjmujemy i odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia, najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy kakao i dekorujemy truskawkami. Źródło (z niewielkimi zmianami) : Divine Chicolate, C.Bardi/T.Morris The post Sernik Czekoladowy appeared first on Made
Made By Mom And Sonspędzone przy rozpalonym kominku z ajerkoniakiem babci i unoszącego się w całym domu zapachu mandarynek i cynamonu, który zawsze przywołuje uśmiech na moją twarz, a te wspomnienia zapewni nam sernik mandarynkowo-cynamonowy, który gorąco polecam, nie tylko na Święta". Sernik mandarynkowo-cynamonowy Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 kostki margaryny 1 jajko(...)już ubita dodajemy ją partiami do masy serowej. Ciasto lekko podpieczone wyciągamy z piekarnika wylewamy na nie masę serową i ponownie wstawiamy do piekarnika na 45-55 minut. Upieczony sernik wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Panią Małgorzatę proszę o przesłanie danych do wysyłki prezentu natomiast pozostałym uczestnikom dziękuję i przesyłam kod rabatowy na zakup wałka. Zapraszam
Mania WypiekaniaDziś kolejna wariacja sernika na zimno. Sernik przygotowałam z serka waniliowego do serników i musu truskawkowego oraz truskawek i galaretki. Największym minusem takich serników jest to, że trzeba na nie długo czekać. Ale jak wiadomo warto bo takie serniczki sa smaczne. Sernik i Tamara to zgrane połączenie - prawda ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni