sernik - 18582 przepisów (strona:317/1239)

Aksamitny Sernik na Ciasteczkowym Spodzie 156

Mój Mąż Kocha Sernik pod każdą postacią. Tym razem przygotowałam Mu wersję na ciasteczkowym spodzie z kawałkami czekolady. Sernik oblany został czekoladą.  Ciasto wyszło znakomite a co ważne nie dodałam ani grama mąki.  Polecam bo warto spróbować Aksamitny Sernik na Ciasteczkowym Spodzie   Składniki: 15 Kruchych C iasteczek-ja użyłam owsianych Tabliczka Gorzkiej Czekolady(...)ciasteczek. Do rozgrzanego na ok 180 stopni piekarnika wkładam ciasto. Ciasto piekę w temp 180 stopni góra- dół przez godzinę.. Po upieczeniu pozostawiam w piekarniku do ostygnięcia. Wystudzony sernik polewam roztopioną czekoladą z dodatkiem 3 łyżek mleka. Całość wkładam do lodówki na minimum 12 godzin

Gotowanie Patki
Sernik w cieście orzechowym z masą jabłkową 331

wymieszane obie mąki i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy roztopioną margarynę i zmielone orzechy. Ciasto orzechowe pieczemy w dużej prostokątnej blaszce ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik: 1 kg białego sera 8 jajek 1 łyżka maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej   200 g margaryny 450 g cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)ucieramy z cukrem, dodając po jednym żółtku.  Ucierając dodajemy ser i wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Sernik pieczemy w tej samej blaszce co ciasto orzechowe - ok. jednej godziny w temperaturze 180 stopni. Masa jabłkowa:   3 kg jabłek   4 galaretki cytrynowe  Jabłka obieramy

Salonik smaków
Sernik Bounty - kokos i czekolada 226

puszysty sernik z delikatną nutką kokosu, na chrupiącym spodzie z wafelków i mlecznej czekolady... czy może być coś lepszego na poprawę jesiennego humoru? Inspiracją i przepisem wyjściowym był sernik ze strony mojewypieki.com. Masa serowa jest bezbłędna - delikatna, aksamitna i lekka, w przeciwieństwie do tradycyjnych serników z dodatkiem masła. Będziecie zachwyceni :) Spód: 170 g wafelków z nadzieniem kokosowym(...)kokosowego 3 łyżki mąki pszennej Ser zmielić na kremową masę. Wszystkie składniki zmiksować krótko na gładko. Masę wylać na podpieczony spód. Piec 60-90 minut w 150*C, aż sernik się zetnie,a wierzch będzie sprężysty. Wyjąć, wystudzić. Obsypać wiórkami na talerzykach. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sernik na miodowym cieście z pianką z nutelli 1210

smaku sernik na kruchym spodzie z dodatkiem miodu, warstwa serowa o smaku mleka w proszku i puszysta pianka ze śmietanki i nutelli tworzy pyszną całość i wyjątkowy sernik na różne okazje w tym świąteczne. Składniki: Ciasto miodowe: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka  miodu 15 dag masła 3 łyżki cukru 1 żółtko Masa serowa(...)wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku oraz budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty.  Tak przygotowaną masę wylewamy na podpieczone miodowe ciasto kruche w formie.  Sernik wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 10 minut, po czym temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy jeszcze 30 minut. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach

Wanilia i Kardamon
Dyniowy sernik z musem czekoladowym 188

Kremowy sernik z dodatkiem pieczonej dyni hokkaido, która nadała lekkiego, kasztanowego posmaku. Na wierzchu delikatny mus czekoladowy, który idealnie zgrał się z dyniowym sernikiem. Polecam wszystkim smakoszom dyni i czekolady :) SPÓD: 200g pierniczków np katarzynki 50g masła MASA SEROWA: 1 kg zmielonego twarogu 300g puree z pieczonej dyni hokkaido 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 2 jajka 1/2 łyżeczki cynamonu(...)mieszać, aż czekolada się rozpuści, po czym wlać przestudzoną żelatynę. Pozostałą zimną śmietankę zmiksować na średnio sztywną pianę i połączyć z chłodną masą czekoladową. Tężący mus wylać na wystudzony sernik. Wstawić do lodówki. Wierzch udekorować bitą śmietaną. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z warzywami , Serniki pieczone , Wykorzystanie żółtek Tagged: czekolada , dynia , kremówka , twaróg , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Sernik królewski 6631

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik królewski to jeden z najlepszych serników. Upieczony na kruchym, kakaowym spodzie z masą serową z dodatkiem bakalii oraz kruszonką na wierzchu. Do pieczenia najlepiej użyć twarogu z kostki dzięki czemu sernik wychodzi o wiele bardziej zwarty i smaczniejszy. Ciasto najlepiej smakuje(...)drugi dzień po schłodzeniu. Polecam, jest naprawdę bardzo pyyyszny Post Sernik królewski pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Lato smakuje poziomkami 173

musiałam zużyć przed wyjazdem. W sobotę rano udałam się w moje tajemne, poziomkowe miejsce, i nazbierałam całkiem pokaźną ilość. Część wylądowała we wspomnianych wyżej drożdżówkach, reszta - w absolutnie bajecznym serniku. Nikt nie uwierzy, że to wypadkowa lodówkowych resztek! Spód to gęste, ciężkie, obłędnie czekoladowe brownie. Na nim delikatna i wyjątkowo wręcz kremowa masa serowa z waniliową nutą. Całość udekorowana hojną(...)jeszcze bowiem dzielnie trzymają się na krzaczkach. W ostateczności można śmiało wspomóc się owocami mrożonymi, truskawkami na przykład, które do poziomek zbliżone są chyba najbardziej. I jeszcze jedno - sernik jest malutki; tak jak wspomniałam, zużyć chciałam ostatnie zapasy. Polecam więc od razu podwoić ilość składników i upiec w większej formie - jest tak pyszny, że taki malutki tylko rozbudzi apetyty

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zdjęcia od czytelników 110

Kawa mrożona w wykonaniu Justyny       Sałatka z brokułem w wykonaniu Justyny       Sernik ze snikersami w wykonaniu Justyny       Sernik z jogurtów grecki w wykonaniu Justyny         Sernik z jogurtów greckich w wykonaniu Pani Agaty           Sernik z jogurtów greckich

Passion of Cooking
sernik w 4 kolorach na zimno 172

lodówki, aby stężało ( około 30-40 minut Teraz rozpuść 1 zieloną galaretkę  w 1 i 1/2 szklance wody i odstaw do ostudzenia. Po około 30 minutach wylej na sernik ostudzoną zieloną galaretkę i znowu schowaj na około 30 minut do lodówki. Rozpuść dwie łyżki żelatyny w połowie szklanki gorącej wody. Odstaw. Gdy zielona galaretka już stężeje ubij(...)folią i schowaj ponownie na około 30 minut. Przygotuj galaretkę czerwoną.  1 i 1/2 galaretki rozpuść w półtorej szklanki wody.  Ostatni etap to wylać wystudzoną galaretkę na sernik, schować go do lodówki, odczekać 30 minut i częstować się . SMACZNEGO> CMOK

Pasje Jolki
Kremowy, kolorowy sernik trójwarstwowy z polewą śmietanową 148

zmieniłam przepis na sernik. Zanim w ogóle przystąpiłam do jego przygotowywania, ułożyłam sobie w głowie plan. "Naszkicowałam" spodziewane składniki i proporcje, zastanawiałam się nad sposobem podania i dekoracją. Sernik miał mieć piękne, równe trzy warstwy, ale nie do końca się to udało. Masa częściowo się przemieszała i powstały kolorowe fale, co w sumie również wygląda interesująco. O wyłożenie(...)sobie z wyklejeniem brzegów, całe ciasto trafiło więc na spód i jest nieco zbyt grube, ale wierzę, że Wy, kulinarni zapaleńcy, bez problemu wygracie z tym problemem ;) KREMOWY, KOLOROWY SERNIK TRÓJWARSTWOWY Składniki na ciasto: - 1 kostka masła (250 gram) - 3 łyżki cukru pudru - 5 żółtek - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 szklanki mąki pszennej Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki zagniatamy

Życie zamknięte w smaku
Sernik na zimno! 168

Deser! Mniammmm! Zimny i mocno truskawkowy sernik. Idealny na upalne dni. Serniki na zimno dość często robię w domu, z kilku powodów, po pierwsze są dużo bardziej mniej kaloryczne od tych tradycyjnych pieczonych, mogę je przygotować maxymalnie w 20 minut, Ponadto idealnie sprawdzają się w upalne dni, niczym jak lody, wyciągam z lodówki i deser gotowy ;-). Smacznego! SKŁADNIKI(...)wierzch. Całość trzymaj w lodówce minimum 3 godziny. Po tym czasie sernik będzie już gotowy. Jeżeli używasz świeżych owoców, pozostaw masę na minimum 5 godzin w lodówce. Sernik można przechowywać w lodówce do 3 dni. Smacznego

SMYKWKUCHNI
sernik z borówkami i czarną porzeczką bez pieczenia 377

lekkiego stężenia. Do drugiej części wlewamy mus owocowy i miksujemy do połączenia się składników. Następnie ciemną masę wylewamy na jasną masę serową. Wyrównujemy. Wkładamy do lodówki na noc aby sernik stężał. Przed podaniem dowolnie dekorujemy. (inspiracja przepisu od p. Doroty

Domowy Smak Jedzenia
Krówkowy sernik 169

Uwielbiam serniki i cukierki krówki. Połączone w jedno tworzą rewelacyjne ciasto, które szybko znika ze stołu. Tortownica 18 cm Spód: 3/4 szklanki maki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao 75 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Masa serowa: 3 jajka 100 g cukru 20 g masła 1,5 łyżki mąki pszennej 600 g twarogu z wiaderka(...)wyczerpania masy. Sernik pieczemy w nagrzanym do 160*C (funkcja góra-dół) przez 60-65 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i trzymamy w nim sernik jeszcze przez 30 minut. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Na serniku układamy pokrojone cukierki krówki. Polewamy fantazyjnie ciasto czekoladą

VioletoweKucharzenie
Sernik z lemon curd 156

Serniki to moja miłość. Ogromna, gorąca miłość. A ten sernik, ze wspaniałym cytrynowym kremem był po prostu pyszny. Idealne połączenie słodkiego sernika z własnoręcznie zmielonego twarogu (chudego!) z kwaskowymi cytrynkami... Mniam! No mój ideał. Całe szczęście mężowi nie smakował, więc więcej było dla mnie ;) Małżonek dostał wtedy swoją porcję a'la snikers, z kajmakiem i fistaszkami. Równie dobry(...)zgęstnienia. Pod koniec gotowania dodać mąkę ziemniaczaną. Gotowy krem można przetrzeć przez sitko, wtedy otrzymamy gładziutką, aksamitną konsystencję, ja jednak tego nie robię. Przygotowany krem wyłożyć na wystudzony sernik

Cakes By Kejt
Sernik kajmakowy 138

Kolejny sernik. Jednak te wypieki są moją słabością. Nawet będąc na diecie nie potrafię sobie odmówić kawałka pysznego, aromatycznego, słodziutkiego… nie, nie, dość. Wersja z kajmakiem i orzechami bardzo przypomina snikersa, więc przypadła do gustu mojemu mężowi, który (nie wiadomo dlaczego) nie bardzo lubi serniki (z drugiej strony to lepiej, więcej zostaje dla mnie:)) Polecam wszystkim miłośnikom słodziuchnych(...)wstawiamy naczynie z wodą.Pieczemy w temperaturze 160 stopniach  przez około 80-90 minut.Po upieczeniu pozostawiamy sernik do ostudzenia w piekarniku. Wierzch: Masę kajmakową wykładamy na wierzch sernika i rozsmarowujemy. Posypujemy orzechami i delikatnie dociskamy ich dłonią

Cakes By Kejt