Klasyczny sernik, do którego koniecznie trzeba użyć prawdziwego twarogu. To jeden z moich ulubionych i tylko dla tego sernika chce mi się kręcić ser przez maszynkę. Składniki: Kruchy spód: 350 g mąki pszennej 200 g masła 2 łyżki cukru pudru 4 żółtka szczypta soli Ser: 1,2 sera (nie z wiaderka), dwukrotnie zmielonego 150 g cukru pudru 5 jajek 1 paczka budyniu śmietankowego lub 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 120 g rozpuszczonego masła 100 g rodzynek (wcześniej zalanych wrzątkiem) Sposób przygotowania: 1... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...