Scroll down for recipe in English. Składniki: (tortownica o średnicy 24 cm.) 5 jajek 250 g. cukru drobnego 1 kg. twarogu sernikowego z wiaderka 100 g. świeżej żurawiny 80 g. miękkiego masła ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 łyżka pasty waniliowej 2 łyżki mąki pszennej Oraz 1 łyżeczka masła do posmarowania tortownicy 1 łyżka mąki pszennej do wysypania tortownicy Piekarnik rozgrzej do 170°C. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem i oprósz mąką. Żółtka oddziel od białek, zmiksuj z 200 g cukru na wysokich ob... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...