Bardzo lubię ten rodzaj sernika. Wykonany w całości ze serków homogenizowanych ma wiele zalet 😀😋 Nie potrzebujemy do niego miksera - jest tak prosty w wykonaniu. Jest bardzo delikatny w smaku, więc od razu powiem, że raczej nie jest dla miłośników ciężkich serników na twarogu. Nie jest mocno słodki (łasuchom polecam zwiększyć ilość cukru do 1 szklanki), i zawsze się udaje. Namówiłam Was? 😍 Na blogu jest już kilka przepisów na tego typu serniki, które piekłam z serków waniliowych czy stracciatella. Składniki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...