Prosty przepis na sernik na zimno o smaku brzoskwini z marakują. Przygotowany na spodzie herbatnikowym z masą serową z prawdziwego twarogu z dodatkiem pulpy z marakui oraz galaretki brzoskwiniowej i kawałków brzoskwiń. Na wierzchu znajduje się żelka z marakui i galaretki brzoskwiniowej. Sernik wychodzi lekki i piankowy, o konsystencji ptasiego mleczka. W smaku jest orzeźwiający, a słodycz brzoskwini przełamana jest kwaskową nutą marakui. Taki serniczek z egzotycznym akcentem smakuje przepysznie, a co najważni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.