Znany i bardzo lubiany sernik bez sera, zawsze się udaje i wszystkim smakuje. Za każdym razem może smakować inaczej, poprzez zmianę spodu, dodanie owoców lub kakao czy też kawy. Składniki na tortownice 18 cm na 24 podwajamy składniki spód: biszkopty namoczenie biszkoptów: 150 ml wody 2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru trzcinowego masa jogurtowa: 1 jogurt grecki 400 g 2 jajka kl L 1/3 szkl cukru 1 budyń, użyłam morelowego (40 g) 60 ml oleju rzepakowego dodatkowo: 1/2 pus... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...