Latem, odrobina koloru na talerzu. Pyszna sałatka na pewno rozświetli ponure dni Zimy. Jakoś trzeba przetrwać do Wiosny. Składniki: 2 główki sałaty rzymskiej 1 mango 2 filety z pstrąga 1/4 melona 1/2 słoiczka kaparów z zalewy 1-2 pomidory malinowe 3-4 papryczki kolorowe mini kilka plastrów polędwicy wędzonej sól, pieprz Sos: 3 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy(...)łyżeczki octu jabłkowego 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz 5- 6 łyżek ulubionego oleju roślinnego Przygotowanie: Sałatę dokładnie umyć i porwać na mniejsze kawałki. Filety z pstrąga osuszyć papierowym ręcznikiem i oprószyć solą i pieprzem (można skropić także sokiem z cytryny). Ugotować na parze lub podpiec w piekarniku. Surową polędwicę pokroić w mniejsze plasterki i przesmażyć na suchej patelni
Karczma Honoriettytylko jedną pizzę. Pizzę neapolitańską. Na moje nieszczęście nie da się jej nawet w małym stopniu podrobić w domu, bo przecież... Artykuł Placek z wędzonym pstrągiem pochodzi z serwisu gotować
gotować!przy ich zachwycaniu się rybami wędzonymi, zakupionymi w sklepie, dopóki nie przywiozłam im rybki takiej świeżutkiej, prosto z wędzarni od rodziców. Udało mi się zrobić kilka zdjęć podczas wędzenia pstrągów i kilku małych dorszy zwanych „bolkami”, które zresztą złowił mój mąż podczas swojej pierwszej, ale jak zapowiada nie ostatniej, wyprawy w morze na połów dorsza. Artykuł Wędzone pstrągi
Pieguskowa Kuchniadniach, kiedy przejdzie zalewą, co jest bardzo wygodne szczególnie w przypadku szykowania impezy, gdyż nie musimy tracić cennego w takich momentach czasu. Najczęściej przyrządzam w ten sposób małe pstrągi, płocie, generalnie rybę słodkowodną i nieodfiletowaną. Ryba w zalewie octowej pstrąg, mąka, sól, olej. Zalewa: 5 szkl wody, 1 szkl octu, 1 łyżka soli, 6 łyżek cukru, ziele angielskie, liść laurowy
Pieguskowa KuchniaSKŁADNIKI 500 g filetów z pstrąga łososiowego 30 g zielonych oliwek 4 łyżki bu ł ki tartej 4 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 cukinia 1 marchewka natka pietruszki s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 500 g di filetti di trota salmonata 30 g di olive verdi 4 cucchiai di pangrattato 4 cucchiai di olio d'oliva(...)cucchiai di pangrattato, 4 cucchiai di olio d'oliva, le olive tagliate finemente e il trito di prezzemolo e aglio. Aggiustate di sale e pepe. Filety z pstrąga układamy na natłuszczonej formie sk ó rą do dołu. Panierkę wykładamy na filety, dokładnie dociskając do ryby. Rybę pieczemy
La grande e la piccola cuocamoże tak kaszotto z grillowanym pstrągiem? Bardzo przyjemne danie. Szybkie w wykonaniu i niebanalne w smaku. Polecam z cieknącą ślinką ;) 2 porcje: 300 g pstrąga 150 g kaszy orkiszowej 1/2 szklanki mrożonego groszku 100 g pieczarek 125 ml białego wytrawnego wina 1 łyżeczka oleju kokosowego przyprawy: sól, suszona włoszczyzna, oregano Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy krótko na patelni
Kucharzycaużyte składniki są z aktualnej gazetki promocyjnej Biedronki :-) Różnego rodzaju gazetki promocyjne można przejrzeć na stronie gazetkapromocyjna.com.pl Składniki: 1/2 sera sałatkowego np. Islos 1 op. czyli 100g wędzonego pstrąga łososiowego np. SuperFish 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka chrzanu 3-4 jajka np. Ale Jaja 1 op. kiełków brokułu 1 ogórek szklarniowy 1/2 małego pęczka koperku Wykonanie: Jajka gotujemy(...)wzdłuż na pół. Po czym z każdej połówki wydrążamy żółtko. W miseczce rozgniatamy na gładka masę połowę opakowania sera sałatkowego, żółtka, majonez i chrzan. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pstrąga i drobno posiekany koperek, całość dokładnie mieszamy. Do każdej połówki jajka wkładamy 1,5 łyżeczki farszu. Ogórek kroimy w drobna kostkę. Na półmisku układamy kiełki brokułu (w kształt gniazdek
IMPRESJA SMAKUzdarzają się nam takie dni, kiedy trzeba ugościć znajomych, a rybka to jedyne "mięso", które na stole powinno się pojawić. W związku z tym proste, lekko tymiankowe rogaliki z pstrąga, aromatyzowane bliskowschodnią czarnuszką bezwzględnie uraczą ich podniebienia. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 300g fileta z pstrąga łososiowego 300g ugotowanych
zobacz ich smakZdrowy, smaczny i kolorowy obiad. Niedoceniane przez wielu ryby i gotowanie na parze połączone w jednym przepisie. Pstrąg łososiowy Bataty Czosnek Mięta Rozmaryn Sałata rzymska Rzodkiewka Kiełki rzodkiewki Oliwa Sól Pieprz Bataty obieramy i kroimy w grube plastry. Gotujemy je w wodzie lub na parze tak jak zwyczajne ziemniaki. Ja ugotowałem je na parze przykryte listkami świeżej mięty. Gdy bataty(...)ugotowane, przekładamy je na grilla. Doprawiamy rozmarynem. Możemy użyć oczywiście grillowej patelni. Czekamy, aż bataty zyskają chrupiącą skórkę. Umytego i osuszonego pstrąga kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Gotujemy na parze przez 15 minut. Podajemy z sałatą ze świeżą rzodkiewką i kiełkami, skropione oliwą i sokiem z cytryny. W taki sposób można przygotować każdą rybę
MarcinChefSzukasz prostego dania, które wygląda i smakuje wykwintnie? Nic prostszego! Ciasto filo Pstrąg Szpinak Czosnek Masło Cytryna Sól Pieprz Szpinak podsmażamy na patelni na maśle razem z czosnkiem. Jeśli jest mrożony, woda musi trochę odparować. Jeśli jest świeży, to należy go posiekać. Ciasto filo, choć mało popularne, jest bardzo proste w przygotowaniu. Gotowe ciasto filo ze sklepu rozkładamy na poszczególne(...)kawałkiem ciasta i czynimy podobnie. Tak do momentu, aż skończy się farsz lub ciasto. Tak przygotowane prostokąty z ciasta kroimy na mniejsze kwadraty. Na każdym z nim układamy kawałek pstrąga przyprawionego solą i pieprzem. Pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podajemy skropione sokiem z cytryny
MarcinChefwyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Polecam dzisiaj pstrąga pieczonego w folii. Danie zdrowe, smaczne no i dietetyczne. Polecam ! Składniki : 2 pstrągi, pół cytryny, 1-2 ząbków czosnku, sól, pieprz zwykły, pieprz cytrynowy ( nie koniecznie, ja dodałam ) masło, kilka gałązek
Pysznosci Babci BasiSezon na bób powoli zmierza ku końcowi. Mam jednak nadzieję, że zdążycie jeszcze wypróbować przepis na pstrąga pieczonego z bobem i ziemniaczkami. Jest to bardzo fajny i prosty przepis na pyszny obiad. Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 2 pstrągi 10 młodych ziemniaczków Paczka bobu ½ cytryny ½ pęczka natki pietruszki Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz Nieco oleju
Kolizje SmakówSKŁADNIKI 400 g makaronu typu penne 400 g filetu z pstrąga łososiowego 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml bulionu pęczek koperku 2 ząbki czosnku 1 cytryna s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 400 g di pasta tipo penne 400 g di filetto di trota salmonata 200 ml di yogurt naturale 100 ml di brodo tiepido(...)spicchi d'aglio 1 limone aneto sale, pepe PRZYGOTOWANIE Filet z pstrąga układamy na natłuszczonej formie do pieczenia sk ó rką do dołu. Wierzch ryby posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Do jogurtu dodajemy bulion, posiekany
La grande e la piccola cuoca