pstrag - 1579 przepisów (strona:49/106)

Zapiekanka ziemniaczana i pstrąg z patelni 139

ziemniaków 1 szkl śmietany 100 g żółtego sera 1 jajko sól pieprz oregano 2 łyżki posiekanego koperku pstrąg mąka do panierowania tłuszcz do smażenia sól pieprz surówka dowolna Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Wystudzone obieramy, kroimy w plasterki i układamy w naczyniu żaroodpornym. W blenderze miksujemy śmietanę ser i jajko, doprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek, zalewamy ziemniaki(...)masą i zapiekamy w temp ok 180 st przez ok 30 min. Pstrąga skrobiemy z łusek, lekko solimy i posypujemy pieprzem, następnie panierujemy w mące i smażymy z obu stron

Gotowanie jest łatwe
Muszelki z ryba i rozowym puree 95

powietrzu. :) SKŁADNIKI (3 porcje lub 2 większe) : 2 buraki 2 ziemniaki 1 korzeń pietruszki koper 1 cytryna 2 łyżki masła ( najlepiej 1 klarowanego i 1 zwykłego) 1 filet z pstrąga łososiowego (ok. 400 g) ze skórą oliwa z oliwek sól pieprz 200 g makaronu muszelki #Lubella 0,5 łyżeczki kurkumy Piekarnik nastawiamy na 170 stopni termoobieg lub 180 góra / dół(...)układamy na niej rybę i wstawiamy do piekarnika na 5 - 6 minut, na półkę o 1 wyżej niż środkowa. Na talerz wykładamy 2 łyżki puree, na którym kładziemy plastry pstrąga. Obok układamy makaron. Polewamy go oliwą z pieczenia ryby. Całość posypujemy koperkiem, wedle uznania oprószamy solą i pieprzem. Smacznego! #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą  #makaronlubella  #lubellauwielbiam

Kuchnia od dwojga
3 proste przepisy na zdrowe jedzenie 116

danie, które charakteryzuje się niską kalorycznością. Spora porcja warzyw sprawia natomiast, że jest to w 100% zdrowe jedzenie. Składniki: 2 placki tortilli (najlepiej przygotowane z mąki pełnoziarnistej) 80 g pstrąga łososiowego wędzonego ser twarogowy kiełki brokuła garść rukoli 5-10 pomidorków koktajlowych. Pomidory pokrój na ćwiartki, a pstrąga w paski. Podgrzany na suchej patelni placek posmaruj niewielką ilością serka

codojedzenia
Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i tymiankiem 112

Pstrąg wyszedł soczysty, delikatny i aromatyczny! Składniki: 2 pstrągi łososiowe (bez głów), 2 łyżeczki masła czosnkowego, ok 2 łyżek tymianku suszonego, sól, pieprz, pół cytryny Przygotowanie: Ryba musi być dokładnie oczyszczona i bez głowy! Każdą ze stron i środek ryby skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solidnie solą, trochę pieprzem i tymiankiem. Do środka wkładamy po łyżeczce masła czosnkowego Pieczemy

Lena Gotuje
Marynowana w soli biała ryba podana na surowo w cytrynowym winegrecie 178

rybę nigdy wcześniej nie zamrożoną To z powodu kilku dnia mrożenia zasolonej ryby. Do marynowania w soli nadają się białe ryby ale przede wszystkim ryby tłuste: śledź, makrela, palia, pstrąg tęczowy czy łosoś. Tej ostatniej ryby nie trzeba wyjątkowo mrozić. Tak przygotowaną potrawę (rybę marynowana w soli często w soli i cukrze) można przechowywać w lodówce długo. Nawet(...)cukrze) nadają się całe filety dużych ryb o wadze do 2-3 kilogramów ze środkowej części, np. łosoś. SKŁADNIKI: 3 filety z białej ryby np. dorsza, bonito lub pstrąga (mrożone lub świeże) dużo soli gruboziarnistej morskiej kilka gałązek koperku sok z 1 cytryny 1/2 łyżeczki musztardy 150 ml oliwy świeżo zmielony pieprz do smaku 2-3 łyżki posiekanego ogórka

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pstrąg pieczony podany z sałatką letnią 108

Jedną z moich ulubionych ryb jest pstrąg, który jest smaczny na stale zagościł w mojej diecie :) Danie szybkie, proste idealne na piątkowy obiad i inne dni w tygodniu. Szczególnie polecam osobom liczącym kalorie :) Składniki · 2 pstrągi · Wędzony olej rzepakowy · Kilka gałązek koperku · Kilka gałązek tymianku · Cytryna · Sol, pieprz do smaku

Kulinarne pyszności Molki
PRZYPRAWA DO PSTRĄGA Z GRILLA 80

potrzeby gości postanowiłam zrobić fantastyczną przyprawę do pstrąga z grilla ,akurat w menu dla nich " chłopak się znalazł.Biłam się z myślami  czy ma być klasyczny z czosnkiem ,cytryną i koperkiem lub natką , czy bardziej oryginalniejszy i intensywniejszy w smaku.Jak zwykle wygrało u mnie przeciwieństwo.Pstrąg jest lekki,ziołowy ,intensywny smaku i lekko pikantny dzięki zastosowaniu tej przyprawy.Polecam

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa rybna 88

zasadzie „co tam w zupie pływało”, a całość doprawiona „na oko” i po swojemu. Zupę z tego przepisu na pewno jeszcze ugotuję! Składniki: 1 pstrąg patroszony 200g krewetek koktajlowych 150g łososia 150g dorsza norweskiego 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1/2 pora 1/4 kapusty włoskiej 1 łyżeczka wędzonej papryki 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego(...)papryką oraz pieprzem. Do rondelka wlewam olej, dodaję krewetki i ząbek czosnku. Podsmażam. Do garnka wlewam ok. 2,5l wody, dodaję listki laurowe, ziele i przekładam podsmażoną włoszczyznę. Umytego pstrąga kroję na kawałki (razem z głową) i umieszczam w gotującym się bulionie. Gdy warzywa zmiękną, dodaję pokrojonego w kostkę łososia i dorsza oraz podsmażone krewetki. Teraz czas na sól, pieprz

Raj dla Podniebienia
pstrąg pieczony w boczku 105

można zrobić. Ot i cała kreatywność ze sklepu rybnego - usmażyć śledzia i zamarynować. Dla mnie to średni obiad, a zanim zamrożone ryby rozmarzną to mam a dziś inną propozycję. pstrąg pieczony w boczku 4 pstrągi, 8 długich pasków boczku, 4 ząbki czosnku, 1 saszetka suszonej szałwii, sól, pieprz ziołowy Ryby opłucz, osusz, jeśli są z głowami, to usuń z nich

Eksperyment sobotni
filety dorsza i pstrąga z patelni... 119

Składniki: filet z dorsza 2 sztuki, filety z pstrąga 2 sztuki, mąka pszenna 3/4 szklanki, kucharek 1 łyżka, pieprz cytrynowy 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba z filetów dorsza i pstrąga ze skórką odciąć płetwy, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, filety podzielić na mniejsze dzwonki do woreczka wsypać mąkę, kucharka, pieprz cytrynowy i czarny, do worka

W Mojej Kuchni Lubię
Placek gryczany z kapustą i pstrągiem 99

obiad robi się sam. Jak robi się smaczny i zdrowy, to lubię jeszcze bardziej. Zupełnym przypadkiem poczyniłam placek z mąki gryczanej z kapustą kiszoną i rybą. Ja użyłam pstrąga, ale każda inna ryba będzie równie dobrze smakowała w towarzystwie kapusty. ok. szklanka mąki gryczanej 1 jajko 2-4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 garści kiszonej kapusty większy(...)filet pstrąga przyprawy: sól i pieprz Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko i tyle wody, aby uzyskać elastyczne ciasto o dość zwartej konsystencji. Ciasto wykładamy na dnie formy – ok. 20×20. Z kapusty odciskamy nadmiar płynu. Połowę wykładamy na ciasto. Na kapustę wykładamy rybę pokrojoną w kostkę. Przykrywamy pozostałą częścią kapusty. Pieczemy 35 minut

Kucharzyca
PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 143

często przewija się w moim domu, ponieważ to jedno z ulubionych mięs mojej córki.  Nie ukrywam, ja też często po nie sięgam, stąd pomysł na dzisiejszy obiad :) Użyłam pstrąga łososiowego, bo udało mi się kupić grube filety, ale łosoś też nada się wyśmienicie. Danie nie jest bardzo pracochłonne, pod warunkiem, że nie pokusimy się o własnoręczne przygotowanie ciasta francuskiego(...)Zatem zapraszam do przetestowania przepisu, ja skorzystam z niego jeszcze nie raz. SKŁADNIKI: 2 filety z pstrąga łososiowego lub łososia po około 250 g bez skóry 1 płat ciasta francuskiego 200 g szpinaku 100 g fety 1 ząbek czosnku olej sól pieprz przyprawa do ryby sok z cytryny jajko A jak to zrobić: Rybę oprószyć przyprawą do ryb i skropić

Kuchnia w opałach
Pstrąg łososiowy smażony na maśle z risotto z selerem naciowym 116

świeżości i dodatkowego aromatu.  Obiad przygotowałam już dzisiaj dla mojej mamy z okazji " Międzynarodowego Dnia Matki", była zachwycona;) A po obiedzie była też słodka niespodzianka;) Składniki: - 1 filet pstrąga łososiowego - sok z połowy cytryny - kilka listków świeżego tymianku - 100 gram masła - 250 gram ryżu do risotto Uncle Ben's - 4 pałki selera naciowego - 600 ml wody lub bulionu Przygotowanie(...)gotowania. Patelnię zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką i odstawiam na kilka minut. Na patelni po selerze naciowym i pozostałym maśle smażymy filety z pstrąga, jeżeli jest potrzeba dodajemy masła. Filety wcześniej marynujemy w świeżym tymianku i soku z cytryny

Życie zaczyna się w kuchni
Bezglutenowe bliny z quinoy z kawiorem z pstrąga i kremowym serkiem 124

dzisiejszy sylwestrowy wieczór przygotowuję różne przekąski, między innymi bezglutenowe bliny z dodatkiem mąki i płatków z quinoy. Podam je z kremowym serkiem, koperkiem i kawiorem z pstrąga :) już się nie mogę doczekać kiedy je zjem ;) Składniki: 80 gram mąki z quinoy 30 gram płatków quinoa 20 gram mąki z tapioki 20 gram mąki konopnej 20 gram mąki gryczanej 1 jajko(...)letniego mleka, lub wody 7 gram drożdży instant 15 gram masła pół łyżeczki cukru trzcinowego pół łyżeczki soli 1 naturalny serek kremowy 1 słoiczek kawioru z pstrąga pół pęczku koperku klarowane masło do smażenia Wykonanie: Mąki przesiewamy do miski, dodajemy drożdże instant i cukier, dolewamy mleko, lub wodę, mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

Quinoa Raz!
Pstrąg tęczowy łososiowy pod szpinakową kołderką 181

zdecydowanie za mało jemy ryb w naszym domu. A takich dobrych to już w ogóle... Dlatego gdy ostatnio kupiłam pstrąga tęczowego, musiałam go potraktować specjalnie, a nie jak zazwyczaj- w bułce tartej.Co prawda nie sądziłam, że ma tyle ości, ale łatwo się je usuwa pęsetą i nie ma konieczności szukania ich między zębami w trakcie jedzenia :) Składniki: 2 filety pstrąga

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania