pstrag - 1579 przepisów (strona:46/106)

Ziemniaczana zapiekanka z łososiem i beszamelem / Potato Salmon Casserole 58

warzywami . Jeśli lubicie łososia , taka rybna zapiekanka warzywna  może Wam bardzo posmakować. Zobaczcie wykonanie krok po kroku na moim filmie : Zapiekankę łososiową możecie przygotować z łososiem lub pstrągiem łososiowym. Jeśli nie macie czasu, do  naszej ziemniaczanej zapiekanki możecie użyć łososia z puszki. Kiedy używacie filetów, pamiętajcie, że ryba nie musi być zupełnie wysmażona. Lepiej, gdy będzie jeszcze troszkę(...)koniecznie wypróbujcie ten przepis, Zapiekanka łososiowa dobrze smakuje z sałatką lub zestawem surówek. Polecam, smacznego:) Przepis na ziemniaczaną zapiekankę z łososiem i beszamelem, składniki: 2 filety z łososia lub pstrąga łososiowego (ok. 400 g - użyłam jeden kawałek mniej niż przygotowuję na początku filmu), mała cukinia, czerwona papryka, por (lub cebula), 2 ząbki czosnku, 6-7 ugotowanych ziemniaków, przyprawy: sól, pieprz

Lekcje w kuchni
Zielona sałatka z pomidorowym pstrągiem 112

propozycja iście wiosenna. Troszkę nowalijek , troszkę sałaty , rybka firmy GRAAL , zioła i mamy coś super na kolację, przekąskę czy grilla. Przepis podaję dla dwóch osób. Zielona sałatka z pomidorowym pstrągiem - 100g  mixu  sałat -  1 puszka pstrąga w pomidorach ( u mnie firma GRAAL) - 2 duże rzodkiewki - 5 pomidorków koktajlowych - garść rzeżuchy - garść szczypiorku - troszkę soli do smaku Rzodkiewki

Kuchnia Pełna Emocji
Bośnia i Hercegowina - Boczniak niby rybka z blitwą 126

tylko) używa się mąki kukurydzianej. Generalnie mąka i kasza kukurydziana są tam znacznie bardziej popularne, niż w Polsce. W jednym z odcinków, Robert Makłowicz nad bośniacką Sutjeską przygotował pstrąga panierowanego właśnie mączką kukurydzianą. Uznaliśmy, że taka panierka będzie idealna do boczniaków. Już raz zmodyfikowaliśmy przepis pana Roberta na istryjski brodet , który zrobiliśmy z boczniakami. Dzisiaj posłużą za substytut pstrąga

Roślinożerni urlopowicze
12 różnych farszy do jajek wielkanocnych 131

pokrojonego łososia lub makrelę, kapary i szczypiorek. Dodać majonez,jogurt, sok z cytryny i skórkę. Wymieszać dodając sól, pieprz. Połówki jajek wypełnić masą i posypać szczypiorkiem. Farsz z brokułem, pstrągiem lub makrelą i awokado 1/2 miękkiego awokado 5 jajek ugotowanych na twardo 3 różyczki ugotowane  brokuła sól i pieprz papryczka chili trochę wędzonej makreli lub pstrąg łyżka soku

AZgotuj!
Wiosenna sałatka z pstrągiem tęczowym, roszponką i sezamem 90

pogoda coraz mocniej zachęca do spacerów. Pozostaje mi tylko pocieszyć się wiosną na talerzu... A co na nim dobrego? Rzodkiewki, ogórki, wędzona ryba... Sałatka: 1 opakowanie roszponki 100g wędzonego pstrąga łososiowego kilka rzodkiewek 1 mały zielony ogórek kilka pomidorków koktajlowych 1 łyżka sezamu kilka gałązek koperku Dressing: 1 łyżeczka musztardy miodowej 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka soku z cytryny(...)pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić na półplasterki. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Sezam podprażyć na patelni. Na półmisku rozłożyć roszponkę i ułożyć na niej warzywa. Na nich poukładać kawałki pstrąga. W miseczce połączyć ze sobą wszystkie składniki dressingu i dokładnie je ze sobą wymieszać. Gotowym sosem polać sałatkę tuż przed podaniem oraz posypać ją sezamem i udekorować koperkiem

My simple kitchen
Kanapeczki z sałatką ciecierzyca z pstrągiem wędzonym 81

Dzień dobry :-) Nie wiem czy znacie sałatki marki Dega ? Ja mam dzisiaj dla Was propozycję właśnie z jedną z takich sałatek ciecierzyca z pstrągiem wędzonym. Sałatka jest bardzo smaczna, a ja użyłam jej do zrobienia kanapeczek, które mogą być na śniadanie, ale równie dobrze można je przyrządzić na imprezę jako przekąski. Polecam i miłego dnia życzę wszystkim :-) Składniki: sałatka ciecierzyca(...)pstrągiem wędzonym rzodkiewki pomidor świeża bazylia chleb u mnie drwala 1. Chleb kroimy, najpierw wykładamy na nasze kromeczki sałatkę. Rzodkiewkę myjemy, kroimy w plasterki, pomidora w półplasterki. 2. Na sałatce układamy pomidora, rzodkiewki i dekorujemy świeżymy listkami bazylii :-)  Smacznego

kruche babeczki
Pałac Romantyczny - wspaniałe miejsce na relaks i wykwintne jedzenie 79

bouche: półgęsek, żurawina, dynia   Foie gras, chałka, konfitura z fig Kałamarnica, ajwar, sos aioli Tatar z gęsi owsianej, żółtko przepiórcze Piwo, piernik,miód gryczany Zupa: raki, kawior z pstrąga Zupa: raki, kawior z pstrąga   Halibut, redukcja rybna, asiette z pora Dzik, kasza pęczak, burak Chałwa, czarna porzeczka, malina Bufet śniadaniowy Bufet śniadaniowy Bufet śniadaniowy Bufet śniadaniowy Hotel **** Pałac

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z serem jadel 77

Sałatka z serem jadel w przyprawach, żółtym pomidorem, wędzonym pstrągiem oraz pikantnym olejem.  Składniki: pół główki sałaty lodowej,  żółty pomidor,  50-70 g sera jadel z przyprawami,  80 - 100 g pstrąga łososiowego lub łososia,  2 łyżki oleju pikantnego z papryką, pomidorami i bazylią Przygotowanie: Sałatę dzielimy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy w pół plasterki

Lena Gotuje
Pstrąg w galarecie... 129

Pstrąg w galarecie... Potrzebne będą: 1,5 kg pstrąga pęczek włoszczyzny 2 średnie cebule 10 kulek ziela angielskiego 4 listki laurowe sól i pieprz do smaku łyżka cukru żelatyna Rybę oczyszczamy z łusek, odcinamy płetwy, kroimy w dzwonka (głowę wyrzucamy, chyba że ktoś lubi to niech zostawi) osuszamy ręcznikiem papierowym, przyprawiamy solą i pieprzem. Wloszczyzne obieramy, cebulę obieramy i przypalamy

Pelusiowa Kuchnia
Pstrąg łososiowy z salsą z mango i granata 47

jakieś nowe przepisy pojawią się pewnie po nowym roku. Póki co, sprzedaję Wam prosty przepis na smażoną rybę z salsą, która wszystko zmienia. Na lepsze. Składniki: 2 większe filety pstrąga łososiowego 1 mango pół granatu 1 mała czerwona cebula pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki oliwy extra virgin sok z połowy cytryny sól pieprz olej rzepakowy Mango obieramy, kroimy(...)środku), wrzucamy do miski. Dodajemy do tego pestki granatu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i poszatkowaną natkę. Dolewamy oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Pstrągi solimy i pieprzymy, odstawiamy na chwilę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią filety (najpierw od strony skóry) i smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Moje filety były

Kardamonovy
Wędzone makrele 85

Domowe wędzone makrele - nie ma nic lepszego niż ciepła ryba prosto z wędzarni, lub później na zimno do pasty lub sałatki. Przepis już znacie z bloga - identycznie robiłam pstrągi , lecz tym razem udało mi się zakupić świeże makrele, zrobić zdjęcia to i przepis powtórzę :) W ten sposób można przygotować nie tylko makrelę, ale również pstrągi, halibuta lub łososia (o hodowlanym

Kocham..lubię..gotuję..
Pomarańczowy pstrąg z dynią i kaszą 143

Dietetyczny pstrąg z dynią, kaszą i pomarańczem. Zapiekany w płatkach migdałów chrupiących. Jesienna ryba, w zdrowym i fajnym wydaniu. Pomarańczo dodaje fajnego smaku. Macie obiad w jednym naczyniu fajnie podanym. 2 pstrągi 40 dkg dyni hokaido 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 pomarańczo 100 ml wina białego korzennego 2 łyżki płatków migdałowych sól, pieprz, przyprawa

wesoła kuchnia
Omlet z ryżem i pstrągiem 116

Śniadanie na bogato 🙂 Składniki 1/2 szklanki ryżu białego 200 g fileta z pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 6 jajek 3 ząbki czosnku sól, pieprz kurkuma masło sok z … Czytaj dalej Omlet z ryżem i pstrągiem

czarrna od kuchni
Pstrąg zawojski 140

Weekendowy wypad na Babią Górę (bo ruch to zdrowie) ze znajomymi zakończył się smacznym jedzonkiem w Zawoi. Pierwszy raz odwiedzone przez nas miejsce, Pstrąg Zawojski, bardzo pozytywnie nas zaskoczyło. Mnie to już w ogóle jako, że zawsze sceptycznie podchodziłam do jedzenia ryb. Zamówiliśmy pstrąga w zestawie oraz jesiotra, którego jadłam pierwszy raz. Rybki świeżutkie i pyszne. Byłam zachwycona. Miejsce schowane

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania