Bośnia i Hercegowina - Boczniak niby rybka z blitwą

Bośnia i Hercegowina - Boczniak niby rybka z blitwą

Bośnia i Hercegowina - Boczniak niby rybka z blitwą

Przepis na : obiad

Blitwa to nazwa liści, często używanych jako dodatek do ziemniaków, serwowanych do owoców morza w Chorwacji. Ziemniaki miesza się z oliwą, blitwą i czosnkiem. Blitwa to brak bliźniak buraka liściastego, czyli boćwinki. Możemy ją zastąpić botwinką (tak, to całkiem inne rośliny) lub nawet szpinakiem.  Na Bałkanach dość często do panierowania (i nie tylko) używa się mąki kukurydzianej. Generalnie mąka i kasza kukurydziana są tam znacznie bardziej popularne, niż w Polsce. W jednym z odcinków, Robert M... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.