pstrag - 1678 przepisów (strona:41/112)

Koperty z ciasta filo z pstrągiem łososiowym, pomidorowym pesto i migdałami 245

niż oczekiwałam. Gorąco polecam (o ile będziecie mieć tyle szczęści co ja ze znalezieniem ciasta :))! Składniki (na 5 kopert): 5 arkuszy ciasta filo (45 x 36 cm) 2 filety pstrąga łososiowego bez skóry (ok. 600-700 g) 6-7 suszonych pomidorów z oliwy 3 łyżki oliwy (od pomidorów) + oliwa do smarowania ciasta garść płatków migdałowych sok z cytryny sól, pieprz(...)Przygotowanie: Pstrąga kroimy na 5 części i doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odkładamy na minimum 15 minut. W międzyczasie pomidory i oliwę przekładamy do plastikowego pojemniczka i za pomocą blendera miksujemy na pesto.  Połowę arkusza ciasta filo smarujemy oliwą i składamy . Na środku kładziemy kawałek pstrąga, na którym rozsmarowujemy łyżkę pesto. Posypujemy migdałami. Arkusz

Zakręcony Widelec
Pstrąg nadziewany boczkiem z sosem porowym 235

Ostatnio coś mnie wzięło na ryby, to chyba przez tego dorsza w maśle czosnkowym , który smakował tak wyśmienicie, że nabrałam ochoty na więcej :) Tym razem wybrałam pstrąga, którego wzbogaciłam wędzonym boczkiem i sosem z pora. Kompozycja może wydawać się dosyć dziwna, ale uwierzcie, że wszystkie te smaki mieszają się w idealną całość! Polecam, danie szybkie, proste, a do tego smakuje(...)wybornie! Ryba: * pstrąg cały- 2 szt. * boczek wędzony- 6 plastrów * cytryna- sok z połówki + 4 plastry * koper- garść * sól, pieprz * masło klarowane- do posmarowania folii Sos porowy: * por- 2 szt. * śmietana- 200 ml * masło klarowane- 40 g * sól, pieprz Ryba: Piekarnik nastawić na 200 stopni. Pstrągi dokładnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Całą rybę (środek również) posolić (należy pamiętać

Kraina Miodem Płynąca
Ryba z pieca. Pstrąg łososiowy zapiekany z czerwonym ryżem i pieczarkami 209

Kiedy kilka dni temu weszłam do sklepu rybnego zobaczyłam piękne, świeże pstrągi łososiowe. Aż mi się pysk ucieszył bo miałam ogromną ochotę na pyszną rybę. Żarłoczek lubi pstrągi więc wiedziałam, że też chętnie zje. Kupiłam taką dorodną sztukę ważącą nieco ponad 1 kg i w głowie już kiełkował mi pomysł na danie. U nas na świątecznym stole na pewno(...)zwykle będzie tradycyjny smażony karp , ale myślę, że tak przygotowany pstrąg też by pasował do świątecznego menu i dlatego polecam Wam ten przepis. Zamiast ryżu czerwonego możecie użyć brązowego. Zobacz także przepis na Zielonego łososia ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pstrąg łososiowy z koperkiem i czosnkiem 237

Składniki: 1 filet pstrąga łososiowego, 2 łyżki masła, suszony koperek, kilka plasterków suszonego czosnku, sól, pieprz, surówka królewska Orzech. Przygotowanie:     Filet pstrąga łososiowego myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Posypujemy również suszonym lub świeżym koperkiem (lepiej świeżym, ale ja akurat nie miałam) i układamy plasterki czosnku. Na patelni(...)rozpuszczamy masło. Układamy filety pstrąga, skórą do patelni. Przykrywamy pokrywką lub specjalną siatką chroniącą przed pryskaniem. Smażymy na małym ogniu ok. 7-10 minut. Podajemy z ziemniaczkami i surówką

Aga w kuchni
Roladki z pstrąga łososiowego i szynki parmeńskiej z kaszą gryczaną smażoną z gruszką, cebulką i orzechowami włoskimi 217

każdej postaci, ale ta była wyjątkowo smaczna. Polecam kochani! Wbrew pozorom to dość szybki obiad a mimo to bardzo elegancki i wykwintny. Składniki: 350-400 gram filetu z pstrąga łososiowego (uwaga, pozbawiamy ości gdyż są dość cienkie i drobne a bardzo "upierdliwe") 4 plastry szynki parmeńskiej (lub prosciutto, serrano) sól pieprz ćwiartka cytryny+ ćwiartka do podania 100 gram(...)orzechów włoskich+ kilka do posypania tuż przed podaniem 50 ml bulionu garść rukoli 1/3 czerwonej papryki łyżka oliwy z oliwek, u mnie z chili Gotuję kaszę gryczaną. Filet z pstrąga kroję na 4 części, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny z każdej strony. Następnie zawijam każdy kawałek w rulon i ponownie każdy rulon zawijam w plaster szynki parmeńskiej. Takie

Mango Papaja
Pstrąg łososiowy duszony na maśle z surówką z cykorii i frytkami 199

rosołem i schabowymi z ziemniakami. Schab został chyba wyparty przez piersi z kurczaka i czasem słyszę określenie "schabowy z kurczaka" :D Ja na dzisiaj zaplanowałam rybkę, a dokładniej pstrąga. Miałam szczęście i trafiłam w sklepie na pstrąga łososiowego, którego mięso do złudzenia przypomina łososia. Rybka była świeża i wypatroszona, pozostało mi już tylko ją oskrobać z łusek, umyć i odfiletować(...)Pstrąg łososiowy duszony na maśle Każdy filet dokładnie osuszyłam papierowym ręcznikiem. Skropiłam dokładnie sokiem wyciśniętym z cytryny, posypałam białym pieprzem i suszoną natką pietruszki. Każdy sam sobie posoli na talerzu. Na patelni stopiłam masło i włożyłam przyprawione filety. Najpierw kilka minut smażyłam (na średnim ogniu) na jednej stronie, a potem przełożyłam na drugą. Filet lekko się zrumienił

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chrupiące skórki ziemniaków z prosciutto i wędzonym pstrągiem 279

Czasami z kilku prostych składników można wyczarować wyjątkowo smaczne i aromatyczne potrawy.  Wędzony pstrąg otulony wykwintnym kremowym serkiem o smaku grillowanej papryki i oliwek, chrust z długo dojrzewającej włoskiej szynki, świeże warzywa duszone na maśle i pikantny czerwony pieprz. To wszystko w chrupiącej foremce, którą można wziąć dłonią i schrupać w kliku kęsach. Gorące skórki można napełnić farszem(...)trakcie zapiekania.   Czas przygotowania:  60 minut Porcje: 9      Składniki:  9 ziemniaków, 9 plastrów prosciutto, 2 serki kremowe Arla Apetina Tapas, 1 płat wędzonego pstrąga, 3 łyżki gęstego jogurtu, 3 łyżki masła, 1/2 czerwonej papryki, 1 szalotka, 3 gałązki tymianku, 3 łyżki białego wytrawnego wina, Sok z cytryny, Szczypta cukru, Olej rzepakowy, Sól, pieprz

SzczyptaSmaQ
PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPINAKIEM 166

żołądek. SKŁADNIKI: - szpinak (opakowanie - może być mrożony), - ser sałatkowy w kostce (u nas akurat PATIOS bazylia i oregano) - czosnek (2-3 główki w zależności od tego co lubicie) - pstrąg łososiowy - filety, - garstka orzechów, - przyprawy wg uznania - u nas czarny pieprz i vegeta, - odrobina masła, /folia aluminiowa się przyda/ WYKONANIE: 1. Szpinak: wrzucamy go na rozgrzane masło i cały czas mieszając(...)odparowujemy. Doprawiamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dorzucamy ser, mieszamy. Szpinak gotowy - nie podjadać!! :)))  2. Rybkę wykładamy na ułożoną folię aluminiową. 3. Szpinakową kołderkę nakładamy na pstrąga. 4. Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika, 5. Pieczemy 20 minut (góra-dół + termoobieg), 6. posypujemy zmielonymi orzechami. 7. dopiekamy jeszcze 5 minut. Zdecydowanie najlepiej smakuje z dipem czosnkowym

Wypisz Wymaluj
Bliskie spotkania trzeciego stopnia – sałatka, wędzona ryba i Vasco da Gama 161

drogo i modnie, wziął kawałek i poszedł knuć do działu nabiałowego. Ja już nie miałam siły uczestniczyć w dramacie szopingowym. Polazłam na ryby. Konkretnie wędzone. Dziś sałatka z wędzonego pstrąga i warzyw. W sumie powinnam jakieś wypasione nazwy trzaskać, żeby moje gotowanie wyglądało profesjonalnie, modnie oraz nosiło znamiona cholernie skomplikowanego i wymagającego lat doświadczeń oraz laboratorium godnego NASA. Ano spróbujmy(...)Przed Państwem zestaw aromatycznie doprawionych warzyw julienne, w towarzystwie wędzonego w zimnym dymie pstrąga z hodowli ekologicznej, podany z olejem z nutą gorczycy i musztardy, otoczony płatkami wędzonej śliwki. Dobrze? Bo jeśli tak, to moją następną potrawą będzie aromatyczna wieprzowina, podana na chmurce z warzyw okopowych, w towarzystwie emulsji z długo pieczonego buraka z nutą chrzanu i karmelizowanym boczkiem. Znaczy

ladykitchen
Pstrąg wędzony z bobem na sałacie 194

Uwielbiamy takie dania, które można jeść bez wyrzeczeń...samo zdrowie po prostu. Sałatka z wędzonego pstrąga z bobem na rukoli i roszponce, to jest to. Roszpunka - jest bardzo wartościowym warzywem, ponieważ w czasie zimy dostarcza związków mineralnych, żelaza, a także witamin A i C. Składniki: 1 pstrąg wędzony bób mrożony 400g 1 papryka żółta 1 pomidor 1 cebula czerwona(...)ugotować  bez rozmrażania. Ostudzić i obrać ze skórki. Sałatę opłukać, rozłożyć na talerzu. Paprykę, pomidora i cebulę pokroić. Na sałatę położyć paprykę, pomidor, bób, na wierzch kawałki pstrąga i pokrojoną cebulę. Skropić oliwą i przyprawić

Anioły w kuchni
Makaron z sosem dyniowym 241

szklanka pure z dyni ( pieczona zmiksowana dynia ) * 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego * 150 ml bulionu * 100 ml śmietanki 30% * cebula * sól, pieprz * natka pietruszki lub kolendra * 200 g świeżego pstrąga łososiowego * 1 łyżka soku z cytryny * oliwa Wykonanie: Makaron ugotować al'dente wg przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie. Zdjąć cebulę z patelni. Pstrąga pokroić(...)pozostałe składniki, tj. koncentrat pomidorowym, bulion i śmietankę. Dokładnie wymieszać. Sos gotować kilka minut. Doprawić do smaku. Ugotowany makaron wymieszać z sosem. Porcję makaronu w sosie dyniowym posypać kawałkami pstrąga lub wmieszać rybę do sosu. Smacznego

kolorowotorcikowo
Jajka z sałatką rybno warzywną 228

się z tego bardzo cieszę. Tak się składa, że jajka bardzo lubimy i często goszczą na moim stole. Tym razem połączyłam groszek, ogórki, pieczarki i filety z pstrąga w sosie chrzanowym. Wyszło smacznie i ciekawie. Składniki: 1 puszka filety z pstrąga w sosie chrzanowym Graal 4 łyżki groszku z puszki 10 pieczarek marynowanych 3-4 ogórki konserwowe 1 jajko ugotowane(...)zielony do dekoracji Przygotowanie: Ogórki i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Groszek odsączyć z zalewy. W naczyniu wymieszać ogórki, groszek, pieczarki i całą zawartość łącznie z sosem fileta z pstrąga, wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jajko, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka przekroić na pół na wierzch nakładać łyżką sałatkę. Ułożyć na talerzu i udekorować

Ala piecze i gotuje
Zupa z serkiem topionym i rybą 43

Przepyszna zupa z pstrągiem łososiowym. Nas niezmiennie zachwyca już od dawna. około 450 g pstrąga łososiowego 1 cebula 1-2 małe marchewki 1 por kawałek selera 3-4 ziemniaki 1,5 l bulionu 90 g serka topionego śmietankowego 1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz oliwa Marchewkę, ziemniaki i seler obieramy. Marchewkę kroimy na plasterki, ziemniaki w kostkę, seler zostawiamy

Smaki Na Talerzu
Pstrąg pieczony z migdałami 43

Składniki: ? 4 filety z pstrąga bez skóry ? 4 łyżki płatków migdałowych ? 1 jajko ? 3 limonki ? sól, biały pieprz ? oliwa Wykonanie: ? Filety przekroić na dwa kawałki, skropić sokiem z jednej limonki, posypać solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 15 minut. ? Blachę wysmarować oliwą, pstrąga z jednej strony moczyć w rozstrzepanym jajku, a następnie w płatkach migdałowych i układać na blasze

To co kocham
Pasta z wędzonej ryby i jajek 81

Share Pinterest Print Pasta z wędzonej ryby i jajek z dodatkiem ogórków kiszonych, cebulki i natki pietruszki. Pyszna i prosta pasta śniadaniowa Przygotowałam ją z wędzonego pstrąga, ale może być też np. makrela lub inna biała ryba. Składniki: 1 wędzona ryba (użyłam pstrąga, 350 g) 4 jajka 3 ogórki kiszone 1 malutka cebulka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania