Pomysł na… pstrąga pod szpinakiem

Pomysł na… pstrąga pod szpinakiem

Pomysł na… pstrąga pod szpinakiem

Przepis na : obiad

Dla miłośników szpinaku. Dla miłośników ryby. Dla miłośników pstrąga. Ryba i szpinak to zawsze smaczny duet. ok. 170 g pstrąga bez skóry ok. 100 g szpinaku 1/2 średniej cebuli 1 łyżeczka oleju rzepakowego 1 ząbek czosnku łyżka sera feta Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy opłukany i osuszony szpinak. Gdy liście zwiędną dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Rybę wykładamy na blasze do pieczenia. Doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy szpinak i ser feta. Zapiekamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.