pstrag - 1678 przepisów (strona:42/112)

Tost Skagen 77

krojonego koperku szczypta soli himalajskiej 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta kolorowego pieprzu 2 łyżki majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany 4 kromki pieczywa rostowego 2 łyżki masła kawior z pstrąga do podania Jak zrobić tost Skagen. Do miseczki włożyć ugotowane krewetki , drobno krojoną czerwoną cebulę oraz drobno krojony koperek. Doprawić szczyptą soli, pieprzu, soku z cytryny, majonezu oraz kwaśnej śmietany(...)minuty. Po upieczeniu kromki przekroić na pół, tak aby z każdej powstały dwa trójkąty, po czym pokryć każdy z nich sałatką z krewetek. Tosty podawać udekorowane kawiorem z pstrąga. Dodatkowo można je udekorować można świeżym koperkiem oraz czerwoną cebulą. Tost Warto wiedzieć robiąc tost Skagen. W tym daniu wykorzystuję mrożone, surowe krewetki, które gotuję w gorącej wodzie przez minutę. Ugotowane

MeCooks
Pstrąg tęczowy w marynacie czosnkowej 61

Pyszna i prosta ryba. Tańsza niż płat łososia, a równie przyjemna do zrobienia i skonsumowania Polecam! Co nam trzeba? 2 płaty pstrąga tęczowego. 50ml oliwy z oliwek, 4 ząbki czosnku, po pół płaskiej łyżeczki soli i pieprzu czarnego i odrobina ziół prowansalskich (nie są one konieczne) 2 czubate łyżki ziaren słonecznika Robimy! Płaty myjemy, osuszamy. Czosnek obieramy, siekamy drobno(...)brytfance. Po około 15 min. pieczenia posypujemy ziarnem słonecznika. Zapiekamy łącznie około 30 minut w 180 stopniach. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Pstrąg tęczowy w marynacie czosnkowej first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Pasta z wędzonego pstrąga 81

Pyszna pasta z wędzonego pstrąga, wystarczy kilka składników! Idealna na śniadanie w domu, w pracy czy na wczasach. Artykuł Pasta z wędzonego pstrąga pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pieczone ziemniaki z farszem z wędzonej ryby 79

Pojawił się ostatnio w moim mieście sklep z pysznymi rybami. Przywiezione z prosto z nad morza, świeże i wędzone. Kupiliśmy wędzoną doradę i pstrąga. Dorada zniknęła błyskawicznie, a pstrąga postanowiłam wykorzystać trochę inaczej - zrobić z niego farsz do pieczonych ziemniaków.  Bardzo dobrze sprawdzi się każda inna wędzona ryba. Ziemniaki można upiec tak jak podałam w przepisie, lub nieco proces

Stare Gary
Aromatyczny pstrąg smażony 120

Szybki przepis na pysznego, aromatycznego pstrąga smażonego, to moja dzisiejsza propozycja na pyszny obiad.  Do tego ulubione dodatki i obiad w kilka minut gotowy. Składniki: 2 pstrągi 1 średnia cytryna łyżka posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku mąka pszenna masło klarowane sól, pieprz biały Wykonanie: Rybę oczyścić, umyć i osuszyć. Połowę cytryny pokroić w cztery plasterki. Czosnek i pietruszkę

magiczna kuchnia Kasi
Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem 137

się z sosem pieczeniowym, duszonym mięsem i modrą kapustą. Ale kluski śląskie świetnie sprawdzą się również w wersji bezmięsnej. Przykładem takiego dania.. Czytaj więcej: Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem The post Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Smażona ryba w panierce z talarkami ziemniaków 111

zachowują znacznie lepszy smak i wartości odżywcze. Jeśli chodzi o sposoby przyrządzenia, to jest ich kilka i każdy jest banalnie prosty. Dzisiaj opiszę sposób przyrządzenia panierowanej ryby smażonej, konkretnie pstrąga tęczowego, z dodatkami. Pstrąg tęczowy to ryba słodkowodna, o białym i chudym mięsie. Do swojego przepisu używam ryby patroszonej (bez wnętrzności), ale nie filetowanej (czyli posiada ości). Artykuł Smażona ryba

ProstePesto.pl
Pieczony pstrąg z warzywami 645

Pieczony pstrąg z warzywami z piekarnika – pyszna propozycja nie tylko na piątkowy obiad. Ryba z tego przepisu wychodzi smaczna i soczysta, a plusem jest to, że za jednym pieczeniem mamy również dodatek pysznych pieczonych warzyw. Jeśli tylko c The post Pieczony pstrąg z warzywami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z kaszy jaglanej z fasolką i wędzonym pstrągiem 94

prosta. Zwykle robię ją jako drugie śniadanie do pracy. Jest sycąca, więc w tej wersji sprawdza się doskonale. 1 szkl. kaszy jaglanej puszka czerwonej fasolki około 125 g wędzonego pstrąga 2 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz Kaszę wsypujemy na sito, przelewamy zimną wodą, dokładnie odcedzamy. Następnie przesypujemy na suchą patelnię i prażymy przez kilka minut. Gdy kasza lekko(...)małym ogniu, do czasu aż kasza zmięknie i wchłonie cały płyn (około 10-15 minut). W trakcie nie mieszamy. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Fasolkę przelewamy na sicie zimną wodą. Pstrąga kroimy na mniejsze części. Dodajemy do wystudzonej kaszy. Na koniec dodajemy majonez zmieszany z ketchupem . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Uwagi: Niestety po zmieszaniu składników, sałatka nie wygląda zbyt

Smaki Na Talerzu
Pstrąg łososiowy pieczony ze szpinakiem 187

Składniki: 900 g filetów z pstrąga łososiowego 4 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju ( oliwa z suszonych pomidorów) sól, pieprz cytrynowy  Szpinak: 200 g świeżego szpinaku baby 2 ząbki czosnku 6 kawałków suszonych pomidorów 1 łyżka masła 200 ml śmietanki 30% 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz czarny Sposób wykonania: Filety płuczemy w zimnej(...)ziemniaczaną. Energicznie mieszamy aby nie powstały grudki. Podgrzewamy przez minutę. Rybę wyjmujemy z piekarnika. Na każdy kawałek nakładamy szpinak, który następnie posypujemy suszonymi pomidorami pokrojonymi w paski. Blachę z pstrągiem wkładamy ponownie do piekarnika i zapiekamy kolejne 3 minuty

Qchnia po prostu
Pstrąg łososiowy, pieczony w piekarniku 172

Soczysty, delikatny pstrąg łososiowy, z piekarnika.  Składniki (na porcję dla 2 osób- na zdjęciu): filet pstrąga łososiowego (około 450g) papier do pieczenia 1 duży ząbek czosnku sól - ilość według uznania pieprz - ilość według uznania 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich (polecam zioła Skworcu ) 1 płaska łyżeczka oregano 2 małe łyżeczki soku z cytryny 30 g masła Wykonanie: Naczynie żaroodporne wykładamy

Smak mojego domu
14 dań obiadowych i przekąsek dla niemowlaka (bez mleka) 212

minut Od 8 miesiąca Placuszki z marchewki na słodko Surówka z czerwonej kapusty Schab z brokułami dla niemowlaka Pierogi z gotowanym kurczakiem – doskonałe dla maluchów Od 9 miesiąca Pieczony pstrąg – idealny na grilla i z piekarnika Od 10 miesiąca Chrupki z cieciorki Delikatne klopsiki w sosie pomidorowym Placuszki z kalafiora – świetna przekąska nie tylko dla maluchów Delikatne klopsiki w sosie

Dieta bez mleka
Sałatka z pstrągiem łososiowym, rzodkiewką i nerkowcami 178

rybka lubi pływać do kompletu winko, o. Fajna sałatka na letni dzień. Zdrowa, bardzo wartościowa i smaczna. Czy potrzeba czegoś więcej? Składniki na 3 porcje: 1 filet z pstrąga łososiowego 6 garści rukoli 1 pęczek rzodkiewki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy sarepskiej lub francuskiej 1 łyżeczka erytrolu/ksylitolu/miodu Garść pokruszonych orzechów nerkowca Szczypta soli himalajskiej Odrobina pieprzu czarnego(...)Przygotowanie: Pstrąga smażymy na odrobinie masła. Ściągamy skórę i wybieramy ości. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Składniki na sos mieszamy. Rzodkiewkę kroimy w plasterki. Wszystko mieszamy

Czarnawisienka
Pomysł na… pstrąga pod szpinakiem 135

miłośników szpinaku. Dla miłośników ryby. Dla miłośników pstrąga. Ryba i szpinak to zawsze smaczny duet. ok. 170 g pstrąga bez skóry ok. 100 g szpinaku 1/2 średniej cebuli 1 łyżeczka oleju rzepakowego 1 ząbek czosnku łyżka sera feta Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy opłukany i osuszony szpinak. Gdy liście zwiędną dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek

Kucharzyca
Czwartek: Sałatka z wędzonym pstrągiem i mango 180

jednym wyjątkiem: w sałatce powinny znaleźć się pomidorki koktajlowe, które przez swoją kwaskowość podkreślają delikatną słodycz mango. Zamiast wędzonej ryby do sałatki można podać np. prosciutto. Składniki: Wędzona ryba (pstrąg lub łosoś) lub prosciutto Dojrzałe małe mango Kolorowe pomidorki koktajlowe 250 g, czyli dwie garści Opakowanie rukoli lub mieszanki sałat Pół małej czerwonej cebuli lub mała szalotka 2 łyżki posiekanego(...)koperkiem. Na wierzch kładziemy cienko pokrojoną w krążki czerwoną cebulę. Pycha! Zobacz menu na tydzień – zielono mi, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Artykuł Czwartek: Sałatka z wędzonym pstrągiem i mango pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania