pstrag - 1678 przepisów (strona:44/112)

Roladki rybne ze szpinakiem 303

Przygotuj: Świeża ryba (ja użyłem pstrąga łososiowego – 1 porcja ok 200g) Ok. 400g szpinaku 100g. sera feta 4 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Ciasto francuskie Jajko Zioła prowansalskie Sól Pieprz Do przygotowania tego dania użyłem ryby dostarczonej przez Świeża-Ryba.pl Zaczynamy od przygotowania szpinakowego farszu. Szpinak mrożony trzeba rozmrozić i odsączyć z namiaru wody. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę(...)czosnek się zarumieni, dodajemy szpinak i na niedużym ogniu dusimy odparowując nadmiar wody. Dodajemy rozdrobniony ser i jeszcze chwilę smażymy. Umytą i osuszoną rybę kroimy w paski. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy pasek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę. Następnie

MarcinChef
Pstrąg łososiowy ze szpinakiem w cieście francuskim 258

Pyszny przepis na rybę, do tego ze szpinakiem, podaną tak, że nie można się jej oprzeć? Nic prostszego! Przygotuj: Świeża ryba (ja użyłem pstrąga łososiowego – 1 porcja ok 200g) Ok. 400g szpinaku 8 łyżek musztardy 4 łyżki miodu 4 ząbki czosnku Łyżka octu winnego Oliwa z oliwek Ciasto francuskie Jajko Zioła prowansalskie Sól Pieprz   Zaczynamy od przygotowania szpinakowego farszu(...)farsz zgęstnieje, wyłączamy kuchenkę i studzimy. Taka ilość wystarczy na ok. 5 porcji ryb. Umytą i osuszoną rybę kroimy w trójkąty. Tak będzie łatwiej uzyskać pożądany kształt. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy kawałek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę nadając

MarcinChef
Pieczony pstrąg z krewetkami 170

Składniki 1-2 pstrągi tęczowe 250 g krewetek black tiger 2 ząbki czosnku natka pietruszki pół kostki masła kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Do masła w temperaturze pokojowej dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, odrobinę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tym masłem. Położyć tam pstrągi natarte szczyptą soli i pieprzu

Gaździnka warzy
Jajka faszerowane musem z pstrąga 160

Blueberry Corner by "jagodzianka" Jajka faszerowane musem z pstrąga to wyjątkowa przystawka na różne okazje. Na święta – zwłaszcza wielkanocne, na imieniny, chrzciny lub … Przeczytaj cały artykuł Post Jajka faszerowane musem z pstrąga pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Mus z wędzonego pstrąga 158

Blueberry Corner by "jagodzianka" Mus z wędzonego pstrąga jest lekki i delikatny. Można go wykorzystać na kilka sposobów: można nim nadziać profiteroles , można … Przeczytaj cały artykuł Post Mus z wędzonego pstrąga pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pstrąg łososiowy na rukoli z sosem kaparowym 212

nabrałam ochoty na zjedzenie rybki. Zajrzałam do lodówki, sprawdziłam jej zawartość i zobaczyłam słoiczek z kaparami. Na pierwszą myśl przyszedł mi sos kaparowy Ugrillowałam pstrąga łososiowego, podałam go na sałatce z rukoli z dodatkiem w/w sosu. Całość wyszła pyyszna. Lekko ostry, wyrazisty sos idealnie pasował do ryby, a sałatka była(...)idealnym dodatkiem. Polecam wypróbować przepis, dajcie koniecznie znać jak Wam smakowało Post Pstrąg łososiowy na rukoli z sosem kaparowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Surf & turf – pstrąg łososiowy smażony w bekonie, z ziołową kruszonką 171

mieszając, aż stanie się jasnozłota. Wsypujemy granulowany czosnek, solimy, pieprzymy, całość dokładnie mieszamy i odkładamy. Na dużej patelni rozgrzewamy olej lub dwie łyżki klarowanego masła, kładziemy zawinięte w boczek pstrągi skórką do dołu. Smażymy ryby na średnim ogniu około 3-4minut (w zależności od grubości filetów), przewracamy delikatnie na druga stronę, smażymy kolejne 3-4 minuty. Jeśli boczek jeszcze(...)wody, frytkami i np. ze skandynawską sałatką z ogórków . Szybko, prosto, elegancko. Jeszcze szybciej się zjada, ale jak to mówią „łatwo przyszło, łatwo poszło”, prawda? ;) SKŁADNIKI 2 filety z pstrąga tęczowego, ze skórką (filety po około 170-200g) 6-8 cienkich, długich plasterków surowego wędzonego boczku 2 czubate łyżki dowolnej mąki pszennej, może być pełnoziarnista 2 łyżki masła klarowanego

Karo in the Kitchen
RYBA Z PATELNI Z KREWETKAMI I CHRUPIĄCYMI WARZYWAMI 196

krewetkami w towarzystwie chrupiących warzyw. 15 minut w kuchni, jedna patelnia do zmywania po posiłku i pyszny, zdrowy oraz pożywny obiad gotowy :)  Do przygotowania tego dania użyłam smacznego pstrąga tęczowego, którego po "nadzianiu" czosnkiem, koperkiem i cytryną, usmażyłam z jednej strony, a następnie dorzuciłam na patelnię krewetki i kolorowe warzywa: pomarańczową i czerwoną paprykę oraz cukinię - z dodatkiem odrobiny(...)jest ono wartościowe i treściwe:) Również dzieci chętnie i bez kręcenia nosem sięgną po taką kolorową rybkę. Przekonajcie się koniecznie! :) SKŁADNIKI (na 2 porcje): 2 ryby w całości (użyłam pstrąga tęczowego) - każda po około 200 g 1 duży ząbek czosnku 2 łyżeczki siekanego koperku 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka mąki 150 g krewetek (mrożonych lub świeżych) 1 lub oliwy

Słodko-Słony Świat Ilony
Ziemniaczana rolada z rybą 238

Rolada z ziemniaków przypomina jeden, wielki knedel, a w nim zawinięta ulubiona ryba. Dobrze sprawdzi się tutaj dorada, pstrąg, czy łosoś. Podana z sosem porowo – śmietankowym to pomysł na smaczny obiad. CIASTO: 700g ziemniaków ugotowanych 3 łyżki kaszy manny 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 25g masła rozpuszczonego sól morska NADZIENIE: 500g filetów z dorady(...)gorącym sosem porowym. Smacznego :) RADY: Roladę można odgrzać krojąc w plastry i obsmażając na maśle klarowanym. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: pstrąg łososiowy , ziemniaki , łosoś

https:KKuchniaMniam
JAJKA FASZEROWANE WĘDZONYM PSTRĄGIEM 155

Dziś kolejna propozycja farszu do jajek. Pstrąg wędzony jest do tego idealny. Jajka ugotowałam i przekroiłam na połówki. Oddzieliłam żółtka od białek. Włożyłam majonez. Dodałam do nich pokrojony szczypiorek.  Włożyłam wędzone kawałki, obranego z ości pstrąga. Przyprawiłam pieprzem i ewentualnie odrobiną soli. Wymieszałam. Nadziałam białka zrobioną pastą. Przyprawiłam pastą kawiorową. Posypałam szczypiorkiem. Smacznego

potrawyregionalne
Pstrąg pieczony w czosnku niedźwiedzim 101

Pstrąg to bardzo łatwa do przygotowania ryba, a że sezon na czosnek niedźwiedzi w pełni..... :)  Proszzzzz..... Pstrąga należy umyć i osuszyć. Do środka włożyć posiekany drobno czosnek niedźwiedzi i około łyżkę masła, odrobinę soli i pieprzu. Z zewnątrz owinąć kilkoma liśćmi czosnku niedźwiedziego i jeszcze kawałek masła.  Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika

Jemy Pijemy
Pstrąg pieczony w folii 181

udostępnić..., ale, jak to bywa, nie wszystko jest warte uwiecznienia... tym bardziej, kiedy aparat zrobił ostatnie zdjęcie resztkami sił do kolejnego naładowania... (ilość składników podana na 2 porcje) świeże pstrągi różnej wielkości (u mnie zawsze przypada 1 "na głowę", wielkością pasując do rozmiaru degustatora i apetytu) zestaw włoszczyzny z natką pietruszki 2-3 ząbki czosnku masło średnia cebula cytryna sól(...)morska pieprz folia amelionionowa do pieczenia Mimo, że pstrągi nie posiadają jej zbyt wiele, pozbawiamy ryby łusek. Oczywiście, jeśli kupujemy w całości również dokładnie patroszymy i płuczemy wnętrze. Czosnek obieramy i rozgniatamy dużym nożem na desce, po czym rozdrabniamy.. bądź przeciskamy przez praskę. Masło przekładamy do miseczki i mieszamy je z czosnkiem, łyżką posiekanej natki pietruszki oraz dwiema łyżkami

Kuchenna Kontrrewolucya
pstrąg smażony 244

Rajska wyspa. przepis na dwie porcje RYBA 2 sztuki pstrąga  mąka do obtoczenia oliwa do smażenia  sól Pstrąga dzielimy na porcje i solimy , smażymy z każdej strony na oliwie na złoty kolor  uprzednio obtaczając w mące . BISZKOPT KOPERKOWY 1 jajko 1 łyżka drobno posiekanego kopru 1 łyżka mąki pszennej sól i pieprz do smaku Oddzielamy żółtko

na gazie
Domowy paprykarz szczeciński 372

pewno poprawiła się. Jednak nie ma jak to domowa wersja. Jako że często mam w domu zapasy wędzonych ryb na kanapki (nie jadam sklepowych wędlin), postanowiłam wykorzystać wędzone filety pstrąga, które miałam w lodówce, by zrobić go błyskawicznie i mieć coś fajnego do codziennego pieczywa (choć paprykarz wyjdzie jeszcze smaczniejszy z ugotowanej, świeżej ryby). Paprykarz szczeciński można przygotować także(...)podwójnej / poczwórnej porcji i zapasteryzować. Składniki: 250 g filetu wędzonego pstrąga / makreli (lub 250 g ugotowanej, świeżej, białej ryby) 150-200 g koncentratu pomidorowego dobrej jakości (wg preferencji) 50 g ryżu (użyłam brązowego) 2 marchewki 2 cebule 2 liście laurowe 2 ząbki czosnku 1 niepełna łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 niepełna łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 4 łyżki

Poezja smaku
Zupa krem z ziemniaków i pieczonego czosnku z wędzonym pstrągiem i pesto 149

pieprz sól oliwa Monini Pesto: pęczek pietruszki 3 łyżki prażonych pistacji 1 ząbek czosnku 1 czubata łyżka startego parmezanu 4 łyżki oliwy Monini z pieprzem Dodatkowo: wędzony filet z pstrąga koperek Przygotowanie: Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę (im mniejsza tym szybciej ziemniaki się ugotują). W garnku rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i podsmażamy na niej delikatnie ziemniaki. W międzyczasie nieobrane(...)zupa będzie zbyt gęsta, możemy dodać więcej bulionu. Doprawiamy białym pieprzem. Wszystkie składniki pesto umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Gotową zupę przed podaniem dekorujemy kawałkami wędzonego pstrąga, pesto i gałązkami koperku

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania